Vi Bilägares forum

Trafikverket: Målet kan klaras – om vi missar det

Trafikverket: Målet kan klaras – om vi missar det

Om det svenska klimatmålet skjuts upp tror Trafikverket att reduktionsplikten inte längre behövs.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2022-02-14 10:29

Kommentarer

Ja som sagt, precis vad jag har ägnat några år av min tid åt att förklara för en del fanatiker.

Och nu kan man även få träff på Google på det jag har kommunicerat så då måste det ju bara vara sant, eller vad säger du John?

;-)

"Jonas Eliasson påpekar också att för nysålda bilars utsläpp i Europa spelar ingen större roll vad Sverige på egen hand beslutar om.

Effekten blir bara att om de bilar som säljs i Sverige släpper ut mindre så skapar det utrymme för mer utsläpp från bilar som säljs i andra EU-länder.

– EU får en allt mer sammanhängande klimatpolitik även inom transportsektorn och då minskar utrymmet för solospel, konstaterar Jonas Eliasson."

Bingo!

MVH AL

Uppdaterat: 2022-02-14 10:37
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Om nu hoppet är att reduktionsplikten skall lösa alla problemen, så får man nog tänka om. Lite som att köpa en triss för sina sista 30kr i hoppet om att vinnna 25000kr för att betala räkningar.

Vänta bara hur regeringen, nuvarande och framtida kommer få problem när vi skall få en likvärdig koldioxidbeskattning i hela EU. Kommer bli spännande om något.

Uppdaterat: 2022-02-14 10:41

Det där med HVO och diverse "inblandning" av saker som skall sänka utsläppen kan de skrota, de har noll betydelse för utsläppen eftersom man inte räknar in (eller rätt) på hela kedjan. HVO var en bluff ifrån början.. synd att så få människor genomskådar den. Man tar inte ostraffat råvaror och tror att dessa inte orsakar utsläpp.. man hugger inte ner träd och tror att saker och ting skall bli bättre. Bluff.. bluff.. bluff.. det verkar vara nya tider, precis överallt luras och bluffas det och man vrider på sanningen.

Uppdaterat: 2022-02-14 10:47

Jag tycker väl i och för sig att iden med att ta tillvara på restprodukter och använda dem till transporter eller uppvärmning är bra. Men när det görs i för stor skala skapar det effekter som ingen ville ha från början.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-02-14 10:56
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Denna bild är från 2018, idag är det ännu värre.

https://www.bildtagg.se/bild/44kdo3gmugpkk3zz2xnjxjl

Uppdaterat: 2022-02-14 15:36

Ibland måste man skynda långsamt. Förhastade åtgärder kan många gånger ge oförutsedda negativa konsekvenser.

Uppdaterat: 2022-02-14 14:49