Vi Bilägares forum

Volkswagen Golf får dubbla uppdateringar för snabbare pekskärm

Volkswagen Golf får dubbla uppdateringar för snabbare pekskärm

Volkswagen ska uppdatera både hårdvaran och mjukvaran i Golf för att föraren inte ska behöva vänta på systemet.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-12-15 13:48

Kommentarer

Ok, så de insåg mjukvaran var för ”tung” för processorn men äldre modeller får inte ny processor, bara nyare modeller får det.

Uppdaterat: 2021-12-15 15:24

Jag har en ID3 och att det är tillåtet att ha sådana skräpskärmar i bilar är helt otroligt! Segt innan det startar och omöjligt att använda favoritknapparna till radiokanaler utan att man ändrar favoriter!😡
Jag har 2.3, men det gjorde inte skräpet mycket bättre!
Att ha touchknappar som inte är belysta är helt sjukt! Man måste ju känna sig fram till knapparna och då ändrar man volym/värme utan att det är meningen!
Samma sak med rattknappar. Hur F** kan man ha touchknappar där?? Man får på farthållaren när man minst anar och byter radiokanaler eller volym när man inte alls har tänkt sig det! Jag har svårt att tro att det kan finnas en bil med sämre ergonomi!!

Uppdaterat: 2021-12-15 19:10

Anders Egermo - du tycks så missbelåten med din ID.3 så det enda rimliga är väl att du byter bort den.

Uppdaterat: 2021-12-15 19:22

Klumpiga händer Anders? 😄
Nä, jag håller med dig. Iof så ändrar jag knappt värmen i bilen och volymen ändrar jag på rattreglaget.
Det händer inte särskilt ofta att jag kommer åt knapparna på ratten, men det har hänt. De borde kunna vara bättre utformade.
Helkorkat att inte knapparna är bakbelysta

Uppdaterat: 2021-12-15 19:24
Pi skrev:

Anders Egermo - du tycks så missbelåten med din ID.3 så det enda rimliga är väl att du byter bort den.

När det är ljust, varmt och torrt så tycker jag den fungerar bra. Drivlinan fungerar bra frånsett att förbrukningen är orimligt hög och att det inte går att koppla ur antisladd och antispinn. Så fort det blir mörkt, kallt o sämre väder så är den dock hemsk! Att en så stor biltillverkare gör en så oduglig bil och inte får mer kritik för det tycker jag är ett mysterium.

Uppdaterat: 2021-12-15 21:07

Lite udda behov du har Anders E - "att det inte går att koppla ur antisladd och antispinn."
Känns fortfarande som att du borde göra dig av med denna bil a s a p så att du inte drabbas av hjärtproblem...

Uppdaterat: 2021-12-15 21:10
Pi skrev:

Lite udda behov du har Anders E - "att det inte går att koppla ur antisladd och antispinn."
Känns fortfarande som att du borde göra dig av med denna bil a s a p så att du inte drabbas av hjärtproblem...

Jag har leasingavtal i två år till så jag får fortsätta åka i den. Eftersom jag pendlar 17 mil om dagen så måste jag ha en elbil av kostnadsskäl. Förhoppningsvis finns det fler elbilar att välja på när det är dags för en ny. Just nu så finns det inte något annat mer tilltalande för rimliga pengar...

Uppdaterat: 2021-12-15 21:49

Anders, trist att du är så missnöjd. Jag har en Id4 First Max och upplever inga problem med skärm o touch-knappar. Tycker de fungerar perfekt. O som vinterbil är Id4 helt suverän. Supersnabb värme, inga som helst im-problem och suveränt stabil på hala vintervägar trots bakhjulsdrift.

Uppdaterat: 2021-12-15 22:14
Raywave

Lite roligt att du tar upp improblem. När det var ca -5 eller kallare så immar bilen igen såpass att man måste öka fläkten manuellt för att man ska se ut. Det sker alltid på ungefär samma ställe, uppskattningsvis efter ca tre mil. På de bilar som har klimatanläggning som jag ägt tidigare så kan man ha den på AUTO och automatiken sköter allt själv utan att man måste göra massa manuella justeringar.

Uppdaterat: 2021-12-16 06:35

Anders, jag har inte samma problem - men det immar igen på samma ställe på en vägsnutt om och om igen. Då är det mellan 0 och -2. Vid kallare och varmare fungerar auto. Väljer jag fläkt på rutan i en minut försvinner imman och kommer inte tillbaka vid auto-läget efteråt.

Uppdaterat: 2021-12-16 11:45