Vi Bilägares forum

Även Toyota ska lansera prenumeration på tillval

Även Toyota ska lansera prenumeration på tillval

Flera bilmärken har börjat ta betalt för olika finesser per månad istället för en engångskostnad. Toyota hakar på samma trend.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-12-14 11:30

Kommentarer

Känns verkligen som dålig bussiness att ekipera på en bil all möjlig utrustning, som sedan kunden skall betala månadsvis för. I en värld av halvledarbrister och uttalad miljöproblematik, så skall alla bilar ha all utrustning förinstallerad, kopplad och fungeranade, men bara om man betalar 75 kr i månaden för farthållare och kruvljus, 99kr för blind spot och kanske 39kr för värme i sätet.

Detta är säkert bra enligt många, att man får hårdvaran och mjukvaran, men att den är låst. Men idag kan du på många bilar att stänga av modemet som bilen har via via OBD, och enkelt programmera in flera tillval och annat det via app eller tillverkarens egen mjukvara så kan man utrusta upp till vad som helst. Finns inte hårdvaran, så är det oftast framdraget kablage, men den sitter inte där, bara plugga in, aktivera via OBD-uttaget.

Tex BimmerCode, OBWeleven, Icarsoft, VCDS eller VOcom där man pluggar in OBD i uttaget och programmerar via app i telefonen endera via blåtand eller kabel.

Uppdaterat: 2021-12-14 12:52