Vi Bilägares forum

Greta: Man behöver göra människor ”jävligt arga”

Greta: Man behöver göra människor ”jävligt arga”

"Greta Thunberg försvarar klimataktivister som genomför aktioner som upprör andra människor och är störande moment i samhället. 

I Storbritannien 

– Så länge ingen kommer till skada... så tycker jag att ibland måste man göra människor förbannade, säger hon i en intervju med BBC. "

Hon försvarar alltså blockerandet i trafiken. Vilken jävla bitch!!! Hon är ett riktigt pucko!

Det som händer om klimataktivister blockerar trafiken är att även de med elbilar blir blockerade och inte kommer fram. Tror du hon själv skulle uppskatta om aktivister blockerade hennes tågbana så att hon missade klimatmötet? Troligen inte, men hon står för att folk blockerar vägar som även elbilar körs på. Hon är ett stort pucko och en sann aktivist som stör lagar utan att ha någon hjärna bakom det.

Uppdaterat: 2021-11-01 00:52
- Peugeot e-208 GT 2022

Kommentarer

Hur kan du få det till att Greta stör lagar?
Du får nog tagga ner dina ord lite!
Sedan att det som gjordes på flygplatserna i Sverige i går var helt åt helvete, det är en annan sak och inget som skall lastas Greta utan XR!
Äras den som äras bör!

Uppdaterat: 2021-11-01 09:30
*Robban

Varför detta inlägg i ett bilforum? Tycker att bejje ska sluta med sina politiska utspel och MP-hat här. Det finns bättre platser för sånt på annat näthåll.

Uppdaterat: 2021-11-01 09:35

Att folk tar företeelsen "Greta" på sånt allvar är ju ledsamt. Hon är som sagt många gånger tidigare, en frontfigur för krafter som inte vill synas men vill verka. De har mycket framgångsrikt skapat en symbol för sin sak. Medierna frossar i Greta. De får inte nog. Hennes korståg hyllas på alla nivåer. Detta syns i media. Vad som inte syns, är kommentarer som din bejje, det avfärdas som "bakåtsträvande" och "framtidsfientligt" och möjligen kan PK etablissemanget kanske tänka sig att klappa en sådan åsiktsinnehavare på huvudet lite och sucka lite medlidande över hur nån inte kan förstår hur viktigt deras budskap är.
Tröttsamt är väl förnamnet.

Som det inte gick trögt i stan som det är? Alla rattsurfande muppar som inte ser längre framför sitt fordon än näsan räcker. Det krockas högt och lågt och alltid är det avstängt nånstans och hela stan kloggar igen. Att då får en MEDVETEN blockering borde ju vara straffbart men, när det är i miljöns anda är det tydligen ok? Nu var det väl i Storbritannien (London?) men, ändå - Sjukt...

Uppdaterat: 2021-11-01 09:37
/Hilife

Hilfe, dags att sluta tro på massa trams!

Uppdaterat: 2021-11-01 09:52
*Robban
EnannanRobban skrev:

Hilfe, dags att sluta tro på massa trams!

Japp, självklart, vilket trams syftar du på?

Uppdaterat: 2021-11-01 09:58
/Hilife

Jag håller med Robban, det blir väldigt mycket trams så fort det kommer kring Greta.
Som alltid när det gäller kommentarer om Greta får man uppfattning om att det är lättkränkta äldre herrar som sitter och orerar.

Uppdaterat: 2021-11-01 15:35
Axa skrev:

Jag håller med Robban, det blir väldigt mycket trams så fort det kommer kring Greta.
Som alltid när det gäller kommentarer om Greta får man uppfattning om att det är lättkränkta äldre herrar som sitter och orerar.

"Vita kristna heterosexuella män," brukar det heta...

Uppdaterat: 2021-11-01 15:38

Jag erkänner att jag hade nog druckit en whiskey när jag skrev det här, men det är ändå inget trams.
Jag tycker fortfarande att hon går för hårt åt och tar med sig för stor publik bara genom att vara en klimataktivist. Hon har inte någon fin titel i sitt namn som gör henne trovärdig utan bara en helt vanlig svensson som uttrycker sina åsikter, ändå lyssnar folk för mycket på henne. Självklart har hon rätt i att klimatet ska räddas, men hon tar till det till "varje pris", finna inga ursäkter enligt henne

Inte ens de fattiga på landsbygden som inte har buss eller tunelbana, inte ens de ska hjälpas, de ska sänkas med ett blysänke och de ska få en stämpel på sig om "Jävla klimatförnekare" för att de inte har råd med en ny elbil.

Uppdaterat: 2021-11-17 20:31
- Peugeot e-208 GT 2022

Bejje
Fast grejen med Greta är att hennes humanism sträcker sig lite längre än Sveriges gränser.
Det är betydligt fler människor i utsatta delar av världen som blir än mer drabbade ifall det fortsätter som det gör.

Uppdaterat: 2021-11-17 20:47

Trots att Greta inte har någon titel så lyssnar många på vad hon har att säga... och det hon säger är att LYSSNA PÅ VETENSKAPEN!
Hon är supertydlig med att hon inte har lösningen utan att politiken behöver lyssna på de som har kunskapen inom området och agera utifrån det som behövs.
Problemet som många har är att de lyssnar på Greta, för vetenskapen skrämmer och då blir det ju enklare att säga attt hon har ju ingen koll för hon har ingen utbildning i ämnet så hon är inget att lyssna på... Jösses.

Sedan är det ju så, Bejje, att med lite gott-dricka innanför västen så kommer ofta sanningen fram om hur man tänker...

Uppdaterat: 2021-11-18 09:43
*Robban

Jo alltså, jag är absolut inget fan av Greta, så är det, men jag är ingen klimatförnekare heller. Skulle kalla mig realist.

Jag tycker det är helt OK att lagligt demonstrera och försöka påverka politiker, men vissa går allt för långt och som sagt är villiga att bryta mot lagen för att få fram sitt budskap. T.ex. genom att hindra flyg från att lyfta och blockera vägar.

Uppdaterat: 2021-11-18 10:01
- Peugeot e-208 GT 2022

På vilket sätt är koldioxid "farlig" för klimatet?

Uppdaterat: 2021-11-18 10:26
Lås inga trådar.
Leif Larsson skrev:

På vilket sätt är koldioxid "farlig" för klimatet?

Om inte det redan var uppenbart så innebär en för hög halt koldioxid i atmosfären en ökande temperatur. På samma sätt skulle en för låg halt koldioxid innebära en sänkning av temperaturen och kunna skapa en ny istid.

Uppdaterat: 2021-11-18 10:38
- Peugeot e-208 GT 2022

Det är solen och jordens förhållande i universum som styr klimatet, golfströmmen har troligtvis en viss påverkan. Koldioxidens inverkan är marginell, anser jag.

Uppdaterat: 2021-11-18 10:43
Lås inga trådar.

Ja därom tvista de lärde... ;)

Uppdaterat: 2021-11-18 10:51
Leif Larsson skrev:

Det är solen och jordens förhållande i universum som styr klimatet, golfströmmen har troligtvis en viss påverkan. Koldioxidens inverkan är marginell, anser jag.

Det är vad vetenskapen säger (de som har lite inför pannbenet) som är relevant vad gäller koldioxid, inte vad du anser Leif Larsson. Men vill du vara en klimatförnekare så är det ju upp till dig. Ett tips Leif, är att titta på Vetenskapens värld på SVT Play t.ex. Då får du lite fakta, som gör att du kan anse lite annorlunda.

Uppdaterat: 2021-11-18 12:14

Tack Christer, det finns en hel del individer som behöver kolla mer på vetenskapens värld. För en del uttalande blir man faktiskt mörkrädd av. Men antagligen har de något att skydda, sig själv, sitt jobb eller bara ren dumhet.

Uppdaterat: 2021-11-18 16:24
Leif Larsson skrev:

På vilket sätt är koldioxid "farlig" för klimatet?

Frågan är ju berättigad, CO2 är naturligtvis inte farlig för klimatet, men däremot kommer ju klimatet att ändras så att alla levande organismer påverkas och för en stor del på många platser blir det då farligt.

Om man enbart ser det egoistiskt kan jag hålla med Vladimir Putin som ansåg att en höjning av medeltemperaturen med ett par grader skulle ge ett behagligare klimat i Moskva, men han har nog ändrat uppfattning nu när permafrosten försvinner och förvandlar tundran till enorma träskmarker där metangasen pyser ut och stärker växthusgasen och extrem värme och torka följt av enorma översvämningar är en realitet.
Eller strunter han i det, vad vet jag?

Uppdaterat: 2021-11-18 16:41
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

https://www.energinyheter.se/20210125/23223/finns-det-ett-samband-mellan-koldioxid-och-klimatforandringar

Uppdaterat: 2021-11-19 06:18
Lås inga trådar.

Jaha, en skribent och bloggare är mer trovärdig än de som forskar på klimatet, Leif?
Jag hade förväntat mig Widding, Bengtsson, eller varför inte Bern?

Uppdaterat: 2021-11-19 12:54
*Robban

Vilka forskar på klimatet? Finns en vis oense kring det hela. Och anser att det finns inga klimatförnekare, klimat har vi alltid haft och kommer alltid att ha.

Uppdaterat: 2021-11-19 16:56
Lås inga trådar.
Leif Larsson skrev:

Vilka forskar på klimatet? Finns en vis oense kring det hela. Och anser att det finns inga klimatförnekare, klimat har vi alltid haft och kommer alltid att ha.

Men den stora frågan kvarstår ju, hur mycket vi människor påverkar klimatet med vår fossilbränning som hela tiden ökar CO2 halten. Majoriteten av forskarna säger ju att vi måste minska fossilt CO2. Det är bara Trump, Bolzenaro och andra klimatförnekare som du som hävdar motsatsen.
Kolla på det här programmet Leif Larsson https://www.svtplay.se/video/27683985/kampanjen-mot-klimatet

Uppdaterat: 2021-11-19 17:27

Leif
Det borde vara allmänbildning att en onormal ökning av växthusgaser i atmosfären bidrar till att jordens värmestrålning stängs in och därmed ökar medeltemperaturen.
Det är den onormala nivån av koldioxid, men även andra gaser, som är problematisk. Att vi skövlar regnskog samtidigt som utsläpp ökar gör det inte bättre. Därigenom blir det ett allt större överskott av koldioxid i atmosfären.

När medeltemperaturen ökar bildas mer vattenånga i atmosfären som förstärker instängningseffekten och skyndar på uppvärmningen.

Uppdaterat: 2021-11-19 17:43

Tyckte han som jobbade hos Exxon i programmet "kampanjen mot klimatet" som jag länkade till, sa väldigt tänkvärda ord. Han samlade in fakta om klimatförändringar på oljebolaget Exxons oljefartyg på 1980-90 talet och mätte och servade deras forskare om faran med ökningen av halten CO2 i atmosfären.
En sjö som är förorenad kan du rena likaså en flod eller ett landskap där människor bor. Men hur startar du om en planet som jorden om den är förstörd och förorenad?

Uppdaterat: 2021-11-19 20:42

Det är fantastiskt vad detta med co2 berör.
Hade det istället, lika kraftfullt medialt i alla möjliga kanaler, lyfts det otäcka faktum att vi har en världssvält, hemlöshet, flyktingkris mm, så kan man ju undra om det fått samma genomslagskraft? Dessa problem torde vara långt värre och mer angelägna än det som Greta driver?

Tycker dessutom det är intressant att tv programmet, vetenskapens värld, klassas som fakta. Varför skulle det vara mer fakta än nått annat? Det hänger väl enbart på vem som släpps fram att föra sin talan och vem i andra änden, som bestämmer vem som ska få höras? Skulle inte statsfinansierad media kunna vara åsiktskompenserad på det viset och då vara anpassat utifrån en viss agenda (oavsett vilken)?

Uppdaterat: 2021-11-26 16:15
/Hilife

Ja du hilife, du verkar inte ha fattat så mycket. Om vi förstör jordens klimat så kommer det du skriver "världssvält, hemlöshet, flyktingkris", vara peanuts. Om du behagar titta på programmet Vetenskapens Värld "kampen om klimatet" så får du se de främsta forskarnas åsikter och förnekare av CO2 uttala sig. Sedan kommer det svåra, du får tänka till lite själv.
Men du kanske tycker att flashback är fakta?

Uppdaterat: 2021-11-26 16:24

Det är väl knappast nån nyhet att SVT har sin Agenda, och det är därför de inte vill att duktigt folk som t.ex. Elsa Widding ska få tala i direktsändning. Istället vill de klippa och klistra.

IPCC är en politisk organisation, som får ändra sina prognoser gång på gång, inte mycket att lita på där.

Tyvärr är det allt för många som föredrar att inte lyssna på flera olika, utan tar den bekväma vägen och hyllar marionetten Greta.

Många Länsstyrelser runtom i landet använder en felaktig kurva för havsnivåhöjing i Sverige som SMHI sprider, men inte kan förklara varför den inte stämmer med verkligheten.
I kommunerna förklarar man då "klimatnödläge", men vet inte vad det är. Pinsamt!
Exempel: https://www.youtube.com/watch?v=gKuTpTgKxIY

Uppdaterat: 2021-11-26 18:28
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Hultarn
Elsa Widding är ju fortfarande en tyckare i likhet med Greta.

Uppdaterat: 2021-11-26 19:36

Skillnaden mellan Elsa Widding och Greta är att Elsa är erfaren, kunnig, utbildad medan Greta drivs av sin tro och sina föräldrar.

Uppdaterat: 2021-11-26 19:41
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
Christer skrev:

Ja du hilife, du verkar inte ha fattat så mycket.

Men du kanske tycker att flashback är fakta?

Christer:
Undrar om du läser mitt inlägg som fan läser bibeln? Känns så.
Vad jag fattat har du ju ingen aning om eftersom jag beskriver ett faktum som du tydligen inte är direkt bekväm med eller har förstår. Vad i fridens namn du får "flashback" ifrån är ett mysterium eftersom jag inte i nån mening nämnt det. Den som var med på medialektionen lärde sig redan på första lektionen att allt på TV inte är sant. Inser att jag störde din världsbild när jag råkade påtala det faktumet att det även gällde Vetenskapens Värld. Det var olyckligt.

Uppdaterat: 2021-11-26 19:50
/Hilife
hilife skrev:

Christer skrev:
Ja du hilife, du verkar inte ha fattat så mycket.
Men du kanske tycker att flashback är fakta?

Christer:
Undrar om du läser mitt inlägg som fan läser bibeln? Känns så.
Vad jag fattat har du ju ingen aning om eftersom jag beskriver ett faktum som du tydligen inte är direkt bekväm med eller har förstår. Vad i fridens namn du får "flashback" ifrån är ett mysterium eftersom jag inte i nån mening nämnt det. Den som var med på medialektionen lärde sig redan på första lektionen att allt på TV inte är sant. Inser att jag störde din världsbild när jag råkade påtala det faktumet att det även gällde Vetenskapens Värld. Det var olyckligt.

Vem skall vi då lyssna på då ? Elsa Widding eller någon annan med civ. ing. examen i väg o vatten. Eller Trump?
Vilka är det som säger sanningen? Du?
Jag lyssnar nog mera på klimatforskare än andra självutnämnda klimatförnekare.

Uppdaterat: 2021-11-26 19:55

Skulle vilja ha namnen på några klimatforskare. Greta är ju knappast någon klimatforskare, mer en domedagsprofet.

Uppdaterat: 2021-11-27 07:41
Lås inga trådar.
Leif Larsson skrev:

Skulle vilja ha namnen på några klimatforskare. Greta är ju knappast någon klimatforskare, mer en domedagsprofet.

Nej Greta är ingen domedagsprofet, snarare en s.k. influencer alltså en person som vill få människor att vakna och se faran med klimathotet. Hon och hennes unga jämnåriga är väl lite otåliga eftersom det är dom som skall ta över efter oss lite äldre. Därav engagemanget.
Säger nog som EnannanRobban skrev : "Trots att Greta inte har någon titel så lyssnar många på vad hon har att säga... och det hon säger är att LYSSNA PÅ VETENSKAPEN!
Hon är supertydlig med att hon inte har lösningen utan att politiken behöver lyssna på de som har kunskapen inom området och agera utifrån det som behövs.
Problemet som många har är att de lyssnar på Greta, för vetenskapen skrämmer och då blir det ju enklare att säga att hon har ju ingen koll för hon har ingen utbildning i ämnet så hon är inget att lyssna på... Jösses.

Du vill ha namn på klimatforskare, så du kan ju börja med att googla Bert Bohlin som sitter i FNs klimatpanel IPCC eller Björn-Ola Linner klimatforskare på Linköpings Universitet m.m m.m
Kul att du är nyfiken Leif Larsson, det gör mig glad.

Uppdaterat: 2021-11-27 11:59

Precis som Christer skriver, det Greta säger är ju knappast eget utan det många klimatforskare världen över säger.

Uppdaterat: 2021-11-27 17:03

Men felet med Greta är att hon förespråkar att folk bryter mot lagen och förstör för andra för att få fram budskapet. Jag har ingen aning om Greta själv varit en av de som brutit mot lagen, men hon verkar gilla det i alla fall.

Jag mår riktigt illa över alla klimataktivister som gör allt från att blockera trafiken till att stoppa flygplan från att lyfta och mycket annat. Visst, det får säkert någon form av straff i form av böter (hoppas jag), men det har de säkert räknat med och eventuella böter betalas nog säkert av andra som stödjer vad som görs.

Uppdaterat: 2021-11-27 22:13
- Peugeot e-208 GT 2022

https://www.klimatfakta.info/doku.php?id=koldioxid#maetningar_av_koldioxid

Uppdaterat: 2021-11-28 09:19
Lås inga trådar.

” Jag heter Hans Iwan Bratt och jag ger ut Klimatfakta helt på eget initiativ.”

Jojo, ”Klimatfakta”….

Uppdaterat: 2021-11-28 11:19

Och här är nya utgåvan av klimatfakta vad det nu är värt enligt Axa. https://klimatfakta.info/news.php
Hans Ivan Bratt kanske är seriös och ingen klimatförnekare ändå.

Uppdaterat: 2021-11-28 11:38

Christer
Nej, så må vara fallet. Han verkar försöka ha någon slags sammanställning av olika artiklar. Men man kan undra vilka urvalskriterier han har när han väljer ut information samt på vilket att han sammanfattar/presenterar information.

Summa summarum är att det är som vilken nyhetsförmedling som helst med allt vad det innebär.

Uppdaterat: 2021-11-28 13:40
bejje skrev:

Men felet med Greta är att hon förespråkar att folk bryter mot lagen och förstör för andra för att få fram budskapet. Jag har ingen aning om Greta själv varit en av de som brutit mot lagen, men hon verkar gilla det i alla fall.
Jag mår riktigt illa över alla klimataktivister som gör allt från att blockera trafiken till att stoppa flygplan från att lyfta och mycket annat. Visst, det får säkert någon form av straff i form av böter (hoppas jag), men det har de säkert räknat med och eventuella böter betalas nog säkert av andra som stödjer vad som görs.

Ja, när de kriminella XR hindrade ambulanser i London blev jag riktigt sur.
Det värsta ändå måste hycklarna vara, som först talar om att folk inte ska flyga utan ta tåget, men sedan själva flyger för de har så viktiga saker för sig....
Typ Bolund, Antje Jakelen, Lövin m. fl.
Cirka 400 privatjets anlände till Glasgow, då var det inget snack om att resa på minst skadliga sätt.
Obama var här och hyllade Greta, sen tog han sin privatjet och åkte hem igen...

Uppdaterat: 2021-11-28 15:34
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

[quotewrote hultarn
Ja, när de kriminella XR hindrade ambulanser i London blev jag riktigt sur.
Det värsta ändå måste hycklarna vara, som först talar om att folk inte ska flyga utan ta tåget, men sedan själva flyger för de har så viktiga saker för sig....
Typ Bolund, Antje Jakelen, Lövin m. fl.
Cirka 400 privatjets anlände till Glasgow, då var det inget snack om att resa på minst skadliga sätt.
Obama var här och hyllade Greta, sen tog han sin privatjet och åkte hem igen...[/quote]

Och därmed är CO2 inget hot mot Jordens klimat?????

Uppdaterat: 2021-11-28 15:54
Christer skrev:

Och därmed är CO2 inget hot mot Jordens klimat?????

Exakt var skrev jag det?

Uppdaterat: 2021-11-28 15:54
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
hultarn skrev:

Christer skrev:
Och därmed är CO2 inget hot mot Jordens klimat?????

Exakt var skrev jag det?

Vad vill du ha sagt med ditt inlägg då??

Uppdaterat: 2021-11-28 15:56

Du läste inte vad jag skrev?
Hycklare som säger sig värna om klimatet, som talar om vad andra ska och måste göra, och sedan gör tvärtom själva.

Uppdaterat: 2021-11-28 16:35
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
hultarn skrev:

Det är väl knappast nån nyhet att SVT har sin Agenda, och det är därför de inte vill att duktigt folk som t.ex. Elsa Widding ska få tala i direktsändning. Istället vill de klippa och klistra.
IPCC är en politisk organisation, som får ändra sina prognoser gång på gång, inte mycket att lita på där.
Tyvärr är det allt för många som föredrar att inte lyssna på flera olika, utan tar den bekväma vägen och hyllar marionetten Greta.
Många Länsstyrelser runtom i landet använder en felaktig kurva för havsnivåhöjing i Sverige som SMHI sprider, men inte kan förklara varför den inte stämmer med verkligheten.
I kommunerna förklarar man då "klimatnödläge", men vet inte vad det är. Pinsamt!
Exempel: https://www.youtube.com/watch?v=gKuTpTgKxIY

Och vad vill du ha sagt med det här inlägget då?? SVT, Elsa Widding och Länstyrelser är också hycklare??

Uppdaterat: 2021-11-28 17:44

Nej, var har jag sagt det?
Men länsstyrelser och kommuner drar igång stora projekt utan att kolla fakta.
Och hur kan man utlysa "klimatnödläge" när man inte ens vet vad det är?
Tycker inte du det är konstigt?

Uppdaterat: 2021-11-28 18:26
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
bejje skrev:

Jag tycker fortfarande att hon går för hårt åt och tar med sig för stor publik bara genom att vara en klimataktivist. Hon har inte någon fin titel i sitt namn som gör henne trovärdig utan bara en helt vanlig svensson som uttrycker sina åsikter, ändå lyssnar folk för mycket på henne. Självklart har hon rätt i att klimatet ska räddas, men hon tar till det till "varje pris", finna inga ursäkter enligt henne

Greta själv säger ju att det är inte henne man ska lyssna på, utan på vetenskapen. Finns en brittisk dokumentärserie i tre delar (från år 2021) på SVT Play som passande nog heter "Greta: Lyssna inte på mig!"

Uppdaterat: 2021-11-29 01:18
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
Christer skrev:

Tyckte han som jobbade hos Exxon i programmet "kampanjen mot klimatet" som jag länkade till, sa väldigt tänkvärda ord. Han samlade in fakta om klimatförändringar på oljebolaget Exxons oljefartyg på 1980-90 talet och mätte och servade deras forskare om faran med ökningen av halten CO2 i atmosfären.

Ja och det skrämmande är att oljebolag redan för flera decennier var mer eller mindre medvetna om riskerna med att bränna stora mängder fossil energi i rekordfart, men de gjorde givetvis allt för att hålla tyst om det.

Uppdaterat: 2021-11-29 01:29
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
Leif Larsson skrev:

Skulle vilja ha namnen på några klimatforskare. Greta är ju knappast någon klimatforskare, mer en domedagsprofet.

Kolla gärna på https://climate.nasa.gov/

Uppdaterat: 2021-11-29 01:38
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
Christer skrev:

hilife skrev:

Vilka är det som säger sanningen? Du?
Jag lyssnar nog mera på klimatforskare än andra självutnämnda klimatförnekare.

Christer, du får lyssna på vem du vill. Det är ju det som är så fantastiskt bra.
Det var för övrigt en otroligt rolig formulering med "självutnämnd klimatförnekare (+ på den). Inte i något avseende har jag sagt något som gör mig till en klimatförnekare, det är egenskaper du tillskriver mig. Du har ju ingen aning om vilket klimatengagemang jag kan tänkas ha? Först med den kunskapen, kan du ju möjligen med mer substans, kritisera min inställning och ev övertygelse.

Kan inte se att jag skulle utnämnt mig till sanningens apostel vad gäller klimatfrågan. Det finns ingen spikrak sådan sanning, det är själva dilemmat. Det är dig helt fritt att göra dina tolkningar och tro på vad du vill utifrån det du blir matad med men jag skulle i all välmening, verkligen mana dig till mer kritiskt tänkande. Just detta var själva grundtanken med mitt tidigare inlägg. Om du rannsakar dig och ställer dig frågan, kan det finnas (minst) två sidor av en sådan bevakning runt en sådan komplex fråga som klimatet?

Uppdaterat: 2021-11-29 08:35
/Hilife