Vi Bilägares forum

BMW: Elbilar behöver inte mer än 60 mils räckvidd

BMW: Elbilar behöver inte mer än 60 mils räckvidd

Tyska biltillverkaren ställer sig utanför tävlingen att komma längst mellan laddningarna.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-09-23 14:33

Kommentarer

A.L skrev:

Henrik: Jag antar att du inser att det är Vargen som du pratar med? Och där är fortsatt dialog lönlös eftersom han inte tycker om diskussioner som bygger på fakta.
MVH AL

Såklart jag förstår det, därav min kommentar ovan om namnbyte.....:)
Och ja, jag vet han är totalt faktaresistant. Men om man alltid borde ignorera lägre förstående människor kanske du skulle ge upp trätandet med John med. ;)

Uppdaterat: 2021-09-26 16:49

Henrik: Ja helt riktigt. Det har jag också gjort - eller också inte;-)

MVH AL

Uppdaterat: 2021-09-26 17:23
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Henrik: Vet att du inte gillar podden, men lyssna de sista 20 minuterna på Tannistesten del 2.
Du försvarar ju elbilar med näbbar och klor, men din erfarenhet kommer ju från några år, och några år till i Tesla.
I podden behandlas bla att det är stor skillnad att åka Telsa, mot att åka elbil.

Uppdaterat: 2021-09-27 21:33
Rikard skrev:

Henrik: Vet att du inte gillar podden, men lyssna de sista 20 minuterna på Tannistesten del 2.
Du försvarar ju elbilar med näbbar och klor, men din erfarenhet kommer ju från några år, och några år till i Tesla.
I podden behandlas bla att det är stor skillnad att åka Telsa, mot att åka elbil.

Om du tror att jag försvarar elbilar generellt med näbbar och klor har du verkligen inte förstått vad jag skriver. Det finns en hel del riktigt usla elbilar, och en del riktigt bra, precis som med fossilbilar finns hela skalan......det jag försvarat, eller rättare sagt vänt mig mot ofta är när folk sprider myter och rena falskheter som de vore den sanna faktan, eller de som testat en av de usla elbilarna och därmed skriker högt i megafon att alla elbilar suger.....eller de som skaffat fel elbil för sina behov och därmed såga alla elbilar och påstår de enbart fungerar för småsaker i stan...etc, du förstår säkert min poäng.
Och ja, det är stor skillnad på att köra Tesla mot övriga elbilar om man ser till laddning, smidigheten samt tillgängligheten. Varför tror du att Tesla säljer så bra som de gör? Inte är det för att de gör de bästa bilarna, eller de snyggaste bilarna, utan för att de fungerar att åka med mer eller mindre precis som innan med fossilbil. Man behöver inte kompromissa, köra stora omvägar på långresan, köa i onödan, fippla med taggar eller appar för att få igång laddare m.m.......
Jag plockade ut min andra Tesla idag, det fanns flera anledningar att det blev Tesla igen, men den största var utan tvekan laddnätverket och hur det fungerar att ladda den.

Sen ska tilläggas att jag inte har så mycket emot podden i sig, utan mer att jag har väldigt svårt för ett par av de som deltager i den ibland. Är det "rätt" personer med är den riktigt bra ofta, men när man ser ett eller två namn där så struntar jag i att lyssna för jag blir bara irriterad och på dåligt humör när jag lyssnar på dem.

Uppdaterat: 2021-09-27 23:32

Haha, sitt ni med era NEDC och WLTP och alla andra roliga förkortningar.. ni är lika inskränkta som dessa och inser inte fakta. Vem bryr sig, vad saker och ting heter när det är verkligheten man vill veta och skall kunna lita på. Det är lite dagis över att ni hela tiden försvarar saker och ting, allt ifrån förbrukningen på en SUV till fyrhjulsdrift och minsann, i blötsnö drar bilen mycket mer...haha, jag skrattar så att jag dör här. Hur märker man ökad förbrukning i en Volvo, svar det gör man INTE...det är "hål i tanken" jämt...men inte beror det på att bilen väger 2+ ton eller har en ohemult stor och hög kaross som fångar massor med vind, nääää... det har inget sammanband alls.....hahahaha...så roliga ni är. Riktiga komiker! Lite Mr Bean över det hela.

Uppdaterat: 2021-09-28 02:34

Namnbyte gjorde jag inte, men kunde inte kommentera så jag fick ändra.. orkar inte hålla på med supporten. Jag är inte fast i signaturer, heller..som ni kanske märker.

Uppdaterat: 2021-09-28 02:35