Honda pressenterar ny diesel.

47 inlägg 0 nya

MSO. Toyota säljer dieselmotorer för över 100-150 miljarder varje år och man investerar stora summor i ny dieselteknologi. Att man tagit bort dem i Europa och från personbilarna handlar om att man vill få upp volymerna på hybriderna, d.v.s öka deras lönsamhet.

Honda har med denna satsning förstått att man kan ta några av de kunder som Toyota tappat givet sin strategi (c:a 300 000 på årsbasis sedan år 2007). Och på så vis kan man motivera investeringen.

Jag tror att Honda kan få fram en attraktiv modell som även attraherar EU-köparna. En Accord med fyrhjulsdrift och denna dieselspis skulle säkert kunna locka tjänstebilsköparna exempelvis. Eller varför inte Honda Legend?

MVH AL

Angående Toyota. Är det globalt, eller bara Europa man bestämt sig för att sluta med diesel ??

Rikard: Vet ej hur det ser ut på alla marknader, men i Australien, EU, Indien och Afrika så är det SUV/pickups som erbjuds med diesel, Personbilarna finns som bensin samt hybrid.
I Usa så är det bensin och hybrid som gäller över hela modellprogrammet.

saabnisse wrote:
mso 1000, det är väldigt många av Toyotas kunder som köper diesel.

Hmm. Ja det var kanske lite föhaststat sagt men många Toyota ägare stirrar sig blind på den för många inte så effektiva hybridtekninken som för många inte ger ett enda skit i besparing utan bara en halvtrång bil.

Mina bensin/ diesel Octavia Förbrukningar på spritmonitor https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html

Med tanke på miljö borde man låta motorn värma up något innan färd.Samma for både diesel och bensinare.Slitage och hög bränsleforbrukning är uppenbar vid kall kjörning.

Dieselbilsförsäljningen minskar i Europa och minskningen i försäljning för Toyota i Europa beror på att kunderna valt antingen billigare eller dyrare bilar än Toyotas bilmodeller förklaras här.
http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/toyota/
Dieselbilsförsäljningen i Europa rasar mest på ett helt decennium och då försöka öka sin försäljning av dieselbilar är nog ingen god strategi från någon biltillverkare.
https://cleantechnica.com/2017/11/27/diesel-car-market-share-fell-41-4-october-lowest-level-decade/

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.