Vi Bilägares forum

BMW och Mercedes stäms för klena miljömål

BMW och Mercedes stäms för klena miljömål

Varken BMW eller Mercedes har sagt när den sista modellen med förbränningsmotor ska tillverkas. Nu dras de inför domstol.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-09-21 13:45

Kommentarer

Horribelt: att en fristående organisation kräver att ta del av produktplaner.
Det är OK, om dom bevakar att lagar innehålls.

Uppdaterat: 2021-09-22 07:52

"Ett förslag från EU-kommissionen innebär att helt fossildrivna bilar kan förbjudas i nybilsförsäljningen 2035. Men på andra marknader har Mercedeschefen Ola Källenius tidigare sagt att utvecklingen inte alls behöver gå lika snabbt."

Det innebär väl rent praktiskt att man kan fortsätta att tillverka fossildrivna bilar tills sista marknaden förbjudit dem.
Alternativt till dess regeringen förbjuder tillverkning.
En stämning är antagligen fullständigt meningslös, enbart kostsam! Möjligen kommer den i slutänden att förmedla lite gratis reklam för bilföretagen.

Uppdaterat: 2021-09-22 08:50
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Vem som helst borde ju begripa att elbilar inte kommer att fungera i en herrans massa regioner under överskådlig tid. Och varifrån får allehanda organisationer pengar att kasta omkring sig på det här sättet?

Uppdaterat: 2021-09-25 02:14
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.