Vi Bilägares forum

Tesla har nöjdast kunder i Norge

Tesla har nöjdast kunder i Norge

94 procent av norska elbilsägare är nöjda med sin elbil. Men Teslaägarna är de som skrattar högst.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-07-26 15:30

Kommentarer

Bara att konstatera att efter 2000 mil med modell 3 bevisar ovan. Laddhybider hybider med mera är en parantes i bilhistorien dyra, servicekrävande, pyssliga med ett ständigt dragande med laddsladden, i och ur, för att få några mils eldrift. Enklare bil än Tesla att äga är svårfunna.

Uppdaterat: 2021-07-27 13:29

Kan nog till viss del hålla med. Fördelen som Tesla har över alla andra är just sitt laddnätverk. Det är helt enkelt för bökigt att ladda på andra ställen, och dyrt. Massa olika appar och taggar skall man också ha.

Synd bara att de är lite dyra, och tyvärr blir miljöbonusen där enbart en parantes. Svårt att försvara svergies hållning när det skiljer 170kkr på en model 3 om man köper den med Norges upplägg. Där klipper du en Model 3 för 399kkr, här är prisen 569kkr. Detta slår ju även på begagnatpriserna som blir lägre och bilarna når ut till fler i nästa led. Men att köpa en begagnad modell 3 för som gått över 8000mil för 440kkr är inte prisvärt och lockar inte alls. Hade nypriset varit i Norsk härad, så hade säkerligen begantpriset varit kring 240kkr och då är det helt klart vettigare.

https://www.blocket.se/annons/gavleborg/tesla_model_3_standard_range__leasbar_drag/96365264

För egen del, med elbil av annat märke med kortare räckvidd, som agerar andra bil, så är prislappen i Sverige för hög för att jag skall överväga ett inköp, köper då tyvärr hellre en nybegagnad dieseltysk för halva pengen och njuter av 120mil + per tank (oavsett väderlek), och mellanskillnanden kan då gå till service och bränsle under många mil.
Tycker inte laddinfrastrukturen är speciellt smidig, och det är även dyrt att ladda publikt (ofta trasiga laddare) och att laddtiden är för lång , då det många gånger är låga effektuttag eller att effektuttaget varierar och fluktuerar under laddning. Däremot är elbilen ett perfekt transportmedel lokalt eller semilokalt, och ger då många billiga mil.

Uppdaterat: 2021-07-29 09:06