Vi Bilägares forum

Nu är det färdigprutat hos Mercedeshandlarna i Europa

Nu är det färdigprutat hos Mercedeshandlarna i Europa

Mercedes har testat en ny säljstrategi i Sverige som nu ska rullas ut till fler länder.

Läs hela artikeln
Uppdaterat: 2021-06-22 15:28

Kommentarer

Första kommentaren i nya! Men införde inte svenska Mercedes fasta priser för flera år sen? Hur gick det, bilköpare (läs saabnisse...) vill ju pruta?

Uppdaterat: 2021-06-22 18:27

Så länge det är möjligt att göra ett inbyte så måste väl ändå någon slags förhandling ske? Men det blir återförsäljaren som får ta förlusten om man betalar för mycket vilket knappast händer förstås.

Uppdaterat: 2021-06-22 18:46
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Naturligtvis, pinjong har ju helt rätt, har man ett inbyte gäller ju alltid en förhandling och det är ju bara en annan form av prutning.
Det blir ju lite skillnad om det gäller ett rent köp, men jag tror att en skicklig inköpare även då kan få med sig fördelar i form av extra utrustning, service eller liknande.
Och givetvis är det en form av prutning, vill man sälja sina produkter på en fri marknad kan man inte diktera villkoren även om man försöker.

Uppdaterat: 2021-06-22 21:44
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det blir ju så här:

1) Vid renköp av en ny Mercedes är det priset på prislappen som gäller, kunden kan inte pruta (bör nog gå ändå ...).
2) Vid köp av en begagnad Mercedes hos en Mercedes-handlare kan kunden fortfarande pruta (enligt Mercedes).
3) Vid köp av en ny Mercedes med inbytesbil, flyttas prisdiskussionen till priset för bilen som kunden vill byta in. På den här punkten har saabnisse rätt: Har man ett inbyte gäller ju alltid en förhandling och det är ju bara en annan form av prutning. Dock säger magkänslan att kunden kommer att förlora med de förhandlingsvillkoren, eftersom Mercedes kan sätta ett nypris som kunden aldrig kan "pröva", så att säga. Eller: Ett sätt att minska kundens möjligheter till transparens!

Däremot: "Vill man sälja sina produkter på en fri marknad kan man inte diktera villkoren även om man försöker", skriver saabnisse. Jo, tyvärr blir det (nog) så vid renköp på en ny Mercedes. Därför protesterar jag genom att inte köpa en ny Mercedes i framtiden. Nöjd, Källenius?

Uppdaterat: 2021-06-23 01:25
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.