Vi Bilägares forum

Beställde en Elbil (Opel Corsa)

Beställde en Elbil (Opel Corsa)

Har så varit inne och beställt min första, och troligen enda, helt nya bil och tillika en elbil.

Personligt tycke och pengar fick styra, så det blev en Opel Corsa e Edition 136hk med 50kWh batteri.

Men många bilar har provats. Soul EV, Hyundai Kona, Hyundai Ioniq, Golf GTE, E-Golf, Leon Hybrid, Renault Zoe (både gamla och nya) är några.

Provade sedan en Peugeot 208, trevlig bil att köra men en lite för tuff inredning...
Åkte hem och googlade och såg att Corsan kom som elbil 2020 och det var minsann samma under skalet som 208, fast med en trevligare inredning och RIKTIGA reglage till bl.a värmen. Har torra fingrar så vill verkligen inte ha touch till viktiga grejer... Jag hade helt missat att PSA köpte Opel av GM...

Några turer fram och tillbaka så slog jag till innan kampanjen gick ut och bilen kommer om 6-8 veckor.

Stort steg för min del då jag köpte min nuvarande dieselmerca för att den går snålt och får dra tunga släp. Kör runt 3500-4000 mil varje år och har tröttnat på att det är så jäkla dyrt att tanka. Eftersom jag bara kör längre än ungefär räckvidden på just den bilen ett fåtal gånger om året (vilket jag kom fram till efter en rejäl självranssakan) så har jag räknat, ringt runt, tagit långa provkörningar och tittat på tester och kom fram till att fan, jag kör på det! Ska det va nån gång ska det vara nu, för nästa år har jag ingen inbytesbil som räcker till, och bilen har gått 25k mil och fyller 10 nästa år, och även om den hittills aldrig krånglat eller gått sönder så kommer det nån gång, och då blir det dyrt.
Alla stora, tunga släp då?
Visade sig att det inte är mer än 10-20 gånger per år jag kör släp, så de kommer framöver få hanteras av en 1988-års Jeep Comanche 4,0 istället som jag köpte för några år sedan. Bra skattefri bil och också får köras i vissa miljözoner och som kompenserar CO2-tappet från elbilen när den körs ;)

Rapporterar vidare när bilen kommer!

Uppdaterat: 2020-11-28 02:37
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Kommentarer

saabnisse skrev:

Det räcker med en liten puff mot stötfångarplasten av en slarvigt backande parkeringsgranne så går piggen av och snurrar i lådan om man har otur.

+1

Uppdaterat: 2020-12-16 22:09

Men som både jag och fler har skrivit, det är inte enbart automatlådans p-läge som håller bilen när man har en vettig modern bil. Underbart hur folk läser.....

Uppdaterat: 2020-12-16 22:12
Henrik M skrev:

Apex wrote:Henrik M wrote:Jag ser inte problemet, varför ha en spak som är tar plats? Särskilt då den stora merparten av alla nyare bilar är automat med där man ju mer eller mindre aldrig använder parkeringsbromsen ens. Kan helt ärligt inte minnas senast jag använde parkeringsbromsen på nån bil. Jag ser det som enbart fördelar med elektriskt via knapp manövrerad broms. Ska det vara nåt annat ska det vara fotpedal, ingen spak i mitten som bara tar plats som går att nyttja bättre.
Att en bil är automatväxlad är inte en anledning till att inte använda parkeringsbromsen, p-läget i lådan är inte konstruerad för att hålla bilens vikt.
Vad då hålla bilens vikt? Bor du i San Franciscos värsta backar? Jag parkerar 99 fall av 100 på mer eller mindre släta ytor.
Och i Teslan är det automatisk parkeringsbroms så den håller inte bilen på lådans p-läge. Nu är det iofs ingen låda så men du förstår...

Lådans P-läge är inte konstruerat för att stoppa bilen från att rulla oavsett vart man bor. Jag bor i Göteborg.

Automatisk P-broms är bra, men det är många automatväxlade bilar som inte har det.

Uppdaterat: 2020-12-16 22:14

Det finns ju som sagt en massa bilar som inte har elektrisk P-broms och då bör man ju som nämnts använda handbromsen när man parkerar sin automatväxlade bil. Gillar i o f s den elektriska handbromsen men den finns ju inte på alla bilar trots allt.

Uppdaterat: 2020-12-16 22:21

Rullar på kanon! Tänker mig att jag kommer runt 20 mil nu på vintern. Är en sweetspot i förbrukningen strax under 80 nu när det är kallt och blött.

Uppdaterat: 2020-12-17 12:21
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Rikard skrev:

Om jag tänker på vad jag gjort på jobbet idag, så har jag nog dragit i handbromsen 20-25 ggr.

För mig beror det på vilken bil jag kör, med manuell eller automatlåda. Med manuell drar jag alltid i den, men ytterst sällan på bilar med automat. Vilket förstås är dumt, då den behöver motioneras.
För att göra det lite roligare så har skåpbilen spaken till vänster om förarsätet, och det faller sig naturligt att dra i den med vänster hand. Däremot så är jag ibland där och krafsar med vänsterhanden även på andra bilar..

Uppdaterat: 2020-12-17 14:09
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Skulle till friluftomådet utanför stan och vandra idag, tyckte det var smidigt med laddstolpe där, dock fanns den inte med på tjänsteleverantörens karta och vid kontakt med supportnumret på laddaren frågade dom tre gånger om det verkligen va dom som ansvarade för laddaren, trots att jag upprepade gånger sa att jag ringde supportnumret som stod på laddaren.
Nåja, får väl se om dom reder ut det till nästa gång. Annars har jag aldrig haft problem med laddningen ännu.

Räckvidden i blötvädret som är nu med vinterdäck verkar vara runt 18-20 mil. Är det torr väg går dock bilen ganska snålt.

Enda jag just nu saknar är en soc-mätare som visar procent och så skulle jag hellre se hur många kW bilen laddar med istället för vilken hastighet i km/h. Hade varit enklare att räkna ut räckvidd/timme i verkligheten.

Positivt överraskad av strålkastarna. Och rattvärme måste vara guds gåva till händer med söndervibrerade blodkärl nu på vintern. Bra krut i stolsvärmen också, tacksamt för ryggen, och jag sitter väldigt bra i stolarna.

Innebelysningen är ett skämt, tre små lampor vid backspegeln. Vet dock inte hur det brukar vara i den klassen, men innebelysningen är klart den sämsta jag haft i någon av mina bilar.

Saknar även dragkroken lite, var inte så lätt att hitta en cykelhållare som säljaren ville göra gällande. Lurar på att köpa takräcke för bilar utan rails på Biltema och en cykelhållare för taket. Måste ju få med mig mountainbiken...

Uppdaterat: 2020-12-20 20:40
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Tappar den så mycket som till 18-20mil?

Nu har jag inte kört min el-Mini så mycket än men det verkar som den sjunker från 23mil till 14-16 mil's räckvidd nu när det är 3-4 plusgrader och regn.

Uppdaterat: 2020-12-21 11:46

Har inte kört ner den så lågt än, har inte varit u det 40% men då säger den 70km...

Uppdaterat: 2020-12-21 12:07
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Mins gamla Oplar, de hade en lampa ovanför B stolpen på förarsidan, ens eget huvud skuggade allt man ville se.

Uppdaterat: 2020-12-21 17:34

Räckvidden i Corsa har man i tester noterat är oerhört pessimistisk, om det varit hög förbrukning under en tid, beräknas räckvidden på denna höga förbrukning under lång tid efteråt fast den faktiska förbrukningen sjunkit betydligt.
I ett fall efter en tur på autobahn i 130 fortsatte den att uppge räckvidd beräknad på den förbrukningen så att vid en efterföljande etapp när den uppgav 18 mils räckvidd vid starten var det 16 mil kvar efter körda 5 mil...
Detta är ju rätt irriterande eftersom siffran därför är opålitlig, troligtvis är det mycket mer än det uppges, men det finns det ju ingen säker garanti för.

Taklamporna i denna Corsa kommer från Peugeot och har inget med Opel att göra

På gamla bilar från 60-talet var tanken att den skulle lysa i både fram och baksäte, om man inte vill ha den i mitten av taket är B-stolpen enda stället, eftersom den var formad som en utstående låda lyste den i alla riktningar och gav väldigt bra ljus även inräknat förarens skugga.
Kapitän hade dubbla lampor, en på var sida och det återkom på 70-talet.

Det fanns också en som hade en projektorlins som lyste mot växelspaken, lite före sin tid förmodligen.

Bild borttagen.

Föregående Corsa hade lampor i baksätet som standard på de flesta modeller utom möjligen den allra billigaste.
Bild borttagen.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2020-12-21 18:58

N-iklas “ Hm, man kan undra om det är så, eftersom den 208 som kom 22 km kortare än Corsa inte var en gammal bil från början utan helt ny och det vore ju märkligt om en ny programvara inte infördes ”

Vi talade om WLTP siffrorna över räckvidd och elförbrukning och där typades e-208 tidigare än Corsa E och följaktligen hade en äldre mjukvara eftersom den WLTP-testades innan.
Ja mjukvaruppdateringar sker löpande men WLTP testas inte om löpande eftersom varje WLTP typning är så kostsam. Inte rimligt att testa om bilarna varje gång det kommer ny mjukvara som är lite mer energieffektiv.

Uppdaterat: 2020-12-23 20:15

Dyrt men vad gör man med 6km kvar o man behöver komma hem...
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2020-12-24 01:12
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Larsson, vad fick du för laddhastighet som mest?

Uppdaterat: 2020-12-24 07:45
*Robban
Raphael skrev:

N-iklas “ Hm, man kan undra om det är så, eftersom den 208 som kom 22 km kortare än Corsa inte var en gammal bil från början utan helt ny och det vore ju märkligt om en ny programvara inte infördes ”
Vi talade om WLTP siffrorna över räckvidd och elförbrukning och där typades e-208 tidigare än Corsa E och följaktligen hade en äldre mjukvara eftersom den WLTP-testades innan.
Ja mjukvaruppdateringar sker löpande men WLTP testas inte om löpande eftersom varje WLTP typning är så kostsam. Inte rimligt att testa om bilarna varje gång det kommer ny mjukvara som är lite mer energieffektiv.

Nej det gjorde "vi" inte... eftersom jag talade om verklig räckvidd i verkliga biltest, WLTP säger ju att 208 ska gå 3 km längre än Corsa, så den kopplingen att det skulle ha handlat om WLTP går inte att göra när Corsa alltid har längre räckvidd än 208 i verkliga test.
Om Corsa i en text uppges ha gått 22 km längre än 208 så förstår man ju att det inte handlar om WLTP, en sådan WLTP siffra existerar ju inte.

Uppdaterat: 2020-12-24 22:19

Enannarobban jag fick 73kw. Dock var batteriet kallt så anser det som bra.
Snart uppe i 250 mil. Har väl egentligen inte haft nån räckviddsångest alls och det är skönare än jag trodde att slippa går ur bilen o tanka på väg till eller från jobbet.
Dock behöver någon bestämma nånting vad gäller snabbladdarna.
I stan där jag jobbar finns tre aktörer, Fortum, Bee och Ionity. Fortums laddare är ofta offline och omöjlig att få igång ens för kundtjänst utan dom hänvisar till nästa laddare, som man inte kan komma till när man behöver snabbladda. Ionity har värdens osmidigaste betalsystem (om inte jag gör fel bara, men genom sidan man kommer till med QR-koden är det sjukt osmidigt) och Bee har ofta strul med appen, att den är seg m.m. Kan dock säkert bero på telefonen också men det har faktiskt fungerat en gång.
Har dock en tagg till Bee laddarna för att inte bli stående nånstans. Finns flest av dom. Och med den startar laddaren på mindre än en sekund.

Uppdaterat: 2020-12-30 10:27
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Jag kör med taggar för Bee, InCharge, Fortum och E.on. Har aldrig brytt mig om Ionity eftersom jag inte har någon nytta av deras effekt på min relik...
Har bara mött en laddare som inte fungerade, displayen hade typ en boot-meny och åkte till nästa istället.

Uppdaterat: 2020-12-30 10:33
*Robban

Laddarna har väl säkert fungerat men anslutning till dom verkar vara sådär. Jag menar svaret "den har inget internet så jag kan inte starta om den" hjälper ju inte mig. Om det bara funnits den, vad skulle jag gjort då? Borde ju finnas nån lokal elfirma som har jour på dom dära.

Uppdaterat: 2020-12-30 10:52
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

För Ionity kan jag rekommendera att skaffa en app eller kort från Maingau. Då får du åtminstone en liten rabatt på det ohemula pay-and-go priset och en mycket smidigare betalprocess.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.chargecloud.maingau

Uppdaterat: 2020-12-30 11:56
Power to the people

Förutom Teslas egna SuC så har jag bara Bee-konto genom app och tycker det har fungerat riktigt smidigt och bra de få gånger jag använt det.

Uppdaterat: 2020-12-30 12:13

Är säkert min telefon som är korkad. Har en Sony, dom har ju en del problem minst sagt...

Uppdaterat: 2020-12-30 13:23
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Som sagt, med taggar slipper du internet... just blipp and charge:-)

Uppdaterat: 2020-12-30 13:55
*Robban

Om tekniken inte fungerar, är det mitt fel...
Jovisst..

Uppdaterat: 2020-12-30 14:16
EnannanRobban skrev:

Som sagt, med taggar slipper du internet... just blipp and charge:-)

Tänk om det va så enkelt att man kunde blippa bankkortet, 200kr reserverat sen justeras beloppet efter... Som på macken fast inte 1500 kr...
Låter som enkelt med massa taggar... Men har inte lådan kontakt med internet som i fallet med Fortumladdaren kommer ju inte en tagg fungera heller....

Uppdaterat: 2020-12-30 15:23
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Snart 400 mil. Har fortfarande inte haft någon räckviddsångest alls. Sak ar dock att kunna stänga av ESP. Chassit inbjuder verkligen till buskörning nu när det är snö, överstyr snällt vid gassläpp i kurva och hade inte esp tagit ner farten så mycket kunde man åkt på ganska bra.

Har börjat lära mig ungefär hur mycket ström som går åt så nu laddar jag inte ens hela tiden. Har jag runt 50% på fredag när jag kommer hem laddar jag inte om jag inte vet att jag ska iväg nån längre sträcka.

Uppdaterat: 2021-01-12 11:43
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Lason1 skrev:

Snart 400 mil. Har fortfarande inte haft någon räckviddsångest alls. Sak ar dock att kunna stänga av ESP. Chassit inbjuder verkligen till buskörning nu när det är snö, överstyr snällt vid gassläpp i kurva och hade inte esp tagit ner farten så mycket kunde man åkt på ganska bra.

Stänga av ESP!? Passa dig för moralpolisen på ViB

Jag ser inte heller varför man skulle ha räckviddsångest när man kan ladda hemma.

Uppdaterat: 2021-01-12 13:59

En del är ju såååå oroliga för att bilen inte går 100 mil på en laddning, för dom har minsann 10 mil till jobbet. Oavsett möjlighet till hemma laddning eller inte...

Uppdaterat: 2021-01-12 14:47
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Låter bra, som sagt tidigare, räckviddsångest är för de som inte kör elbil...

Uppdaterat: 2021-01-12 22:13
*Robban
Apex skrev:

Lason1 wrote:Snart 400 mil. Har fortfarande inte haft någon räckviddsångest alls. Sak ar dock att kunna stänga av ESP. Chassit inbjuder verkligen till buskörning nu när det är snö, överstyr snällt vid gassläpp i kurva och hade inte esp tagit ner farten så mycket kunde man åkt på ganska bra.
Stänga av ESP!? Passa dig för moralpolisen på ViB.

Ja ESP kopplas in igen om man kör fortare än 50.

Uppdaterat: 2021-01-13 06:11

Kul läsning Lason1
Blir mer o mer sugen på en elbil...

Uppdaterat: 2021-01-13 12:45
Lason1 skrev:

En del är ju såååå oroliga för att bilen inte går 100 mil på en laddning, för dom har minsann 10 mil till jobbet. Oavsett möjlighet till hemma laddning eller inte...

En del är så oroliga för att bli sittande i köer, men en elbil drar ju max 2 kW "på tomgång" för att hålla kupén varm.

EnannanRobban skrev:

Låter bra, som sagt tidigare, räckviddsångest är för de som inte kör elbil...

Ack, så sant!

Uppdaterat: 2021-01-13 13:28
Power to the people

Skulle vilja säga att man säkert kan sitta längre i en bilkö med elbil faktiskt.

Uppdaterat: 2021-01-14 02:21
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Provade bilkö. Vart inte så illa med elbil. Inga vibrationer och sånt.
Även noterat att man får mer räckvidd när det är riktigt kallt om man börjar med att busköraså batteriet blir varmt. Det är ju ganska kul med.

Bilmodellen i sig dock är väl inte så väl rustad för vinter. Torkararmarna ligger under huvkanten och saknar möjlighet till service läge så de går inte lyfta upp. Helkass kvalitet på original torkarblad också, dom är redan dåliga...

Uppdaterat: 2021-01-30 12:17
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Lason1 skrev:

Provade bilkö. Vart inte så illa med elbil. Inga vibrationer och sånt.
Även noterat att man får mer räckvidd när det är riktigt kallt om man börjar med att busköraså batteriet blir varmt. Det är ju ganska kul med.
Bilmodellen i sig dock är väl inte så väl rustad för vinter. Torkararmarna ligger under huvkanten och saknar möjlighet till service läge så de går inte lyfta upp. Helkass kvalitet på original torkarblad också, dom är redan dåliga...

Inget serviceläge på torkarna?
Har du verkligen läst instruktionsboken?
Det måste finnas på något vis.
Tänker att även en fransman eller tysk måste väl byta bladen nån gång :)

Uppdaterat: 2021-01-30 13:07
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Kan man på en elbil ta till nödlösningen och slå av strömmen när torkarna sveper upp?

Uppdaterat: 2021-01-30 13:42

Jag är ganska övertygad om att det finns ett serviceläge även på den bilen, det är nog mer att frågeställaren inte läst på tillräckligt.

Uppdaterat: 2021-01-30 14:08

Larson 1
Helkass kvalitet på original torkarblad också, dom är redan dåliga...

Hur är detta möjligt efter 1 1/2 månad ??
Har du dragit loss fastfrusna blad från rutan ?

Uppdaterat: 2021-01-30 14:09

Jag kört fortfarande på original torkarblad och kört 11 000 mil nu, men det är dags att byta märker jag nu....så ja, det måste ju vara nåt fel om de är kassa efter några hundra mil.

Uppdaterat: 2021-01-30 14:14

Har du haft några buggar eller andra problem med bilen?

Uppdaterat: 2021-01-30 17:07

Nej något automatiskt läge för torkarna rakt upp på rutan tycks inte finnas, man får sätta på och stäng av tändningen och inom en minut manuellt köra upp och själv stoppa torkaren på rutan? om man ska tolka vad instruktionsboken säger.

På gamla Corsa var det bara att lyfta torkarna.
Men snö och vinter är inte så vanligt i Paris och Provence...

Uppdaterat: 2021-01-30 19:47

Har lusläst men finns inget serviceläge. Har inte heller lyft loss torkarna från en frusen ruta, har haft bilar förr nämligen.
På min gamla merca bytte jag blad tre gånger på 15000 mil. På mina gamla Volvo låg dom över defrosterutblåsen så dom frös inte ens.
Att det inte snöar i Paris så ofta är väl sant, men SEAT har serviceläge och i Barcelona är det inte direkt nån vargavinter heller.

Några buggar däremot har jag inte haft alls, finns inte så mycket som kan balla ur... Android Auto beter sig lite underligt ibland men det är ju inte bilens fel.

Appen däremot känns väldigt 2010 och är periodvis riktigt seg och dålig faktiskt, kan dock vara väldigt telefonberoende så vill inte såga den för mycket eftersom Sonytelefoner inte direkt är kända för att vara buggfria...

Är väldigt nöjd med bilen som helhet för den håller det den lovar men det finns utrymme för förbättringar. Men blir nog inga fler Oplar om dom inte tar elbilarna lite mer på allvar... PSA-gruppen har en kanonfin drivlina, dom måste bara skärpa sig med funktionerna.

(Är lite synd att det inte går att citera när man skriver på mobilen, då får man meddelandet att vi bilägare uppdateras...)

Uppdaterat: 2021-01-31 01:21
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Man brukar ju "dutta till" på torkarspaken direkt efter man stängt av bilen, för att de ska åka upp och parkera rakt upp på rutan.
Sen ligger de kvar där tills man startar bilen och duttar till igen.
Är det inte så på Opeln?

Uppdaterat: 2021-01-31 09:06
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Har inte provar just den metoden. Ska prova!

Uppdaterat: 2021-01-31 10:03
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

SEAT är ju en förklädd VW och egentligen inte alls en spansk bil...
SEAT fanns knappast som biltillverkare före att VW tog över, de "saker" man tillverkade var inte seriösa bilar.

PSA har ett stort problem och det är att majoriteten av köparna är någon form av "entusiaster" som gärna blundar för fel och brister i detaljerna.

Det man bryr sig om är utseendet, och varumärket och att det finns udda och konstiga detaljer, en viss nivå av det man upplever som "lyx", en viss nivå av komfort och så ska väl motorn upplevas som "sportig" sedan är det inte så mycket mer.

Att detaljerna ska vara fint gjorda, genomtänkta och funktionella, struntar man uppenbarligen i eftersom man aldrig kritiserar felen och bristerna där, man hävdar tvärtom vanligen att felen ingalunda är fel utan utmärka funktioner av högsta klass.

Detta är budskapet kunderna förmedlar till företagsledningen och eftersom de vill spara pengar investerar de naturligtvis inte så mycket på sådant som kunderna säger att de inte bryr sig om.

Detta fungerar ju tydligen perfekt för de franska märkena som har sina köpare som ser på bilen just så, men Opel är ingen Peugeot eller Citroen och köps inte av franska entusiaster som blundar där det behövs, utan har kunder som faktiskt bryr sig om hur detaljerna ser ut och fungerar - och då blir det ju bekymmer.

Om detta blir bättre i framtiden är väl tveksamt eftersom de nya bilmärken man fått från Italien och USA inte heller är direkt några mästare på detaljer...
Så risken är nog att Opels synpunkter och värderingar bedöms som irrelevanta och drunknar i entusiasternas nöjdhet och tillfredsställelse.

Det antyds att i varje fall den kritiserade skärmen ska bli bättre genom de nya modellerna som kommer nu, DS4-308-Astra och kanske Mokka som är enda rena elbilen av dem, men i övrigt får man väl se vilken väg man väljer när det gäller annat.

Uppdaterat: 2021-01-31 13:09
N-iklas skrev:

.
Detta fungerar ju tydligen perfekt för de franska märkena som har sina köpare som ser på bilen just så, men Opel är ingen Peugeot eller Citroen och köps inte av franska entusiaster som blundar där det behövs, utan har kunder som faktiskt bryr sig om hur detaljerna ser ut och fungerar - och då blir det ju bekymmer.

Nu verkade det inte Opels koncept vara så särskilt vinnande, annars skulle ju inte försäljningen dalat under många år innan PSA kom in i bilden.

Uppdaterat: 2021-01-31 16:36
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
hultarn skrev:

Nu verkade det inte Opels koncept vara så särskilt vinnande, annars skulle ju inte försäljningen dalat under många år innan PSA kom in i bilden.

Ska vi tro att det antingen är GM:s fel, eller att kunderna inte förstått bättre? För Opels fel kan det ju naturligtvis inte vara. F.ö. tycker jag mig känna igen argumentationen från ett annat märke som dessutom somnat in. Det var svenskt;-)

Uppdaterat: 2021-01-31 16:48
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Alltså jämför jag en GM-corsa med min PSA-corsa så vet jag vilken jag väljer att köra krokväg med iaf...

Uppdaterat: 2021-01-31 16:54
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

På Grandland X , duttar man till på torkarspaken precis när slagit av tändningen. Då ställer sig torkarna rakt upp. Kan vara annorlunda på Corsan.

Uppdaterat: 2021-01-31 17:23

Ja PSA har verkligen jobbat på profilen för märkena. Kollar man på ds3, Peugeot 208 och Opel corsa kan man knappt tro dom är släkt. Opel är randig kavaj och gubbkeps, Peugeot är mer träningsoutfit med kepsen bakåt och citroen och DS mer stickad tröja och mjukisbyxor.

Uppdaterat: 2021-01-31 19:26
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Har en kompis som köpte första årsmodellen av Mokka. Tittade i den och det kändes som om de som byggt/tagit fram den bilen hade tråkigt på sitt jobb.
Maken till intetsägande bil var svårt att hitta.(Han kör Nissan nu).
Trist.
Så det kan nog behövas lite fransk "galenskap" ändå, även om jag nog tror att galenskapen är i stort sett borta.
O sen är det alltid lite lustigt med folk som talar om att andra människor inte förstår nåt.....
N-iklas: Vilken årsmodell är det på din nyaste Opel?

Uppdaterat: 2021-01-31 20:49