Nästa artikel
Bilfrågan: Kan kartan uppdateras?
Bilfrågan

Bilfrågan: Kan kartan uppdateras?

Publicerad 4 juli 2017 (uppdaterad 6 november 2020)
Navigationssystemet i frågeställarens Skoda Octavia från 2012 kan inte svenska.
”Navigatorn har ingen röst som talar svenska! Endast engelska, tyska, något östeuropeiskt språk, samt norska!” Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Vi har i familjen en mycket trevlig Skoda Octavia Combi -12 som har en bra ”navigator”, vilken den auktoriserade VW-verkstaden inte lyckats uppdatera. Bilen är tillverkad sommaren 2012 och naturligtvis har många vägar förändrats sedan dess. Innan sommaren 2017 kommer vi att lämna in bilen på programenlig service och nu ska det bli spännande att se om Atteviks i Jönköping (vår nya bostadsort) kan klara av att uppdatera navigatorn! Men navigatorn har ingen röst som talar svenska! Endast engelska, tyska, något östeuropeiskt språk, samt norska!
Inge Fridén
 
Svar:
Navigatorn på den aktuella Octavia-bilen har inte svenska som språk; det kom först i nästa generations mediasystem (som introducerades i Octavia från och med 2013). Att uppdatera kartdatan ska dock inte vara något problem, men att uppdatera mjukvaran så att systemet börjar prata svenska är inte möjligt.
Erik Gustafsson, Skoda Sverige
 
Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-07-04 21:12
milkylainen

Hade vi inte den här frågan ganska nyligen? Tycker det dyker upp en fråga åtminstone en gång om året om VW's inbyggda infotainment som inte går att uppdatera på olika sätt?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.