Nästa artikel
Direktrapport – Audi Q7 2015
Provkörning

Direktrapport – Audi Q7 2015

Publicerad 19 maj 2015 (uppdaterad 19 maj 2015)
Vi provkör nya Audi Q7.
Vi Bilägares Andreas Jennersjö är just nu i Schweiz och provkör helt nya Audi Q7. Här är en rapport från förarstolen i Audis nya storsuv.
Vi Bilägares Andreas Jennersjö är i Schweiz och provkör nybyggda Audi Q7. Här är första rapporten från de kurviga alpvägarna.

Hej Andreas, vilka är första intrycken av nya Audi Q7?
– Det ser betydligt nättare ut än sin föregångare, om man nu kan säga det om en suv som fortfarande mäter strax över fem meter på längden. Bilen är cirka tre centimeter kortare än första generationens Q7:a, hjulbasen har krympt med fyra centimeter och bilen väger nu cirka 300 kilo mindre.
 
Hur är den att köra?
– Jag har kört nya Audi Q7 med en treliters sexcylindrig turbodiesel och med en lika stor kompressorladdad bensinmotor. Både har runt 300 hk och de går väldigt mjukt och fint, dieseln imponerar kanske mest på den punkten. Alla bilar som funnits på plats här har ställbar luftfjärdring som även den imponerar. Frågan är bara hur nya Audi Q7 upplevs utan detta lyxiga tillval.
 
Några plus och minus?
– Köregenskaperna är mjukt komfortabla, snudd på gungiga i vissa lägen. Det mesta är genomtänkt men här och var har det tagits genvägar, mer om det i tidningen! Styrningen är riktigt trevlig och bilen rullar tyst, i alla fall på de fina vägarna häromkring.
 
Hur mycket kostar nya Audi Q7 och när kommer den till Sverige?
– Billigaste versionen är dieseldriven och kostar från 614 000 kronor, bensinbilen har ett frånpris på 635 00 kronor. Båda dessa bilar kommer till Sverige i juni. I juli ska dieselbilen finnas i ett utförande med några färre hästkrafter, vad den ska kosta är ännu okänt.
 
Läs hela provkörningen i Vi Bilägare nummer 9/2015 som utkommer i butik den 9 juni. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägst pris. Klicka här för att läsa mer om prenumeration.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Audi Q7?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2015-05-26 19:38
Styggavargen

Två läger här, det var inte meningen att ni skulle bråka om SUV's. Jag anser det är ett onödigt klumpig bilmodell som borde tillhöra forna tider, men icke.. allt fler köper de här "dunderklumparna". Men jag tror de flesta som köper SUV gör det för att de är rädda. De kan knappast köpa den för att man kan lasta mer för då borde man hellre skaffa en stor kombi (Superb eller liknande) eller en MPV.

Rädsla gör att folk beter sig irrationellt. Jag är övertygad om att SUV kriget är förlorat, ingen kommer att vilja åka omkring i en vanlig personbil om 5-10 år. Vi kommer alla blir förlorare pga dessa modell serier (Volvo XC, BMW X-serie, Audi Q-serie osv). Det märkliga var att USA var så långt före oss när det gäller SUV, det har funnits där i över 15 år...men det är som jag tyst bruka säga för mig själv, vi apar efter USA i nästan allt nuförtiden.

#w • Uppdaterat: 2015-05-27 15:27
Swemba

@Styggavargen, alla kanske inte är så tråkigt rationella som du? Jag köpte en X5 för att jag tycker den är snygg! Jag gillar körkänslan, sittpositionen, överblicken, känslan i inredning och detaljer, prestandan i kombination med att den rymmer min familj med packning när vi åker till stugan.
Om jag varit totalt ointresserad av bilar, bara räknat utrymmen per krona och endast ville ha en så billig, bränslesnål och osexig personfraktare som möjligt, så hade jag köpt en Toyota Avensis ... eller kanske en Skoda Octavia ;-)

#x • Uppdaterat: 2015-05-19 09:13
milkylainen

Ser ut som en krympt Golf. Totalt likgiltig inför bilen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.