Nästa artikel
Subaru pausar importen till Norge på grund av hög straffskatt
Nyheter

Subaru pausar importen till Norge på grund av hög straffskatt

Publicerad 19 december 2020
Subaru har än så länge inga laddbara modeller att sälja. Märket tar nu paus på den norska marknaden.

Biltillverkare som inte har några laddbara bilar i utbudet får det allt svårare i konkurrensen. Det märks inte minst på den norska marknaden som länge legat i framkant när det gäller elbilar.

I november stod elbilar för hela en av tio sålda bilar på den norska marknaden. Bensin- och dieselbilar stod tillsammans för bara drygt en av tio sålda bilar. Elbilar subventioneras kraftigt medan vanliga förbränningsbilar får rejäl straffskatt. För en vanlig suv som Subaru Forester ligger den på över 200 000 norska kronor plus moms.

För ett märke som Subaru innebär det stora problem. Märket har tappat försäljning för varje år och nu uppger branschsajten Bilnytt att Subaru pausar importen av bilar till Norge.

Säljmålet för nästa år är på bara 450 bilar, och det handlar enbart om lagerbilar. Inga nya lagerbeställda bilar ska säljas.

Importören hävdar dock att det bara handlar om en tillfällig paus. Subaru ska inte försvinna från den europeiska marknaden och ska göra comeback i Norge inom några år med en laddhybrid. Senare kommer även en helt eldriven modell.

Läs också: Subaru planerar europeisk elbil på Toyotagrund

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2020-12-21 14:06
Svenne60

McTar; helt rätt, det råder konsensus om att koldioxid är en växthusgas. Men inte alls om våra utsläpp leder till någon farlig temperaturhöjning. De flesta forskare som säger det ändå gör det för att det påverkar deras karriär, som de är beroende av. Hört talas om politik? Googla t.ex Elsa Widding klimatkarusellen

#w • Uppdaterat: 2020-12-21 14:28
Axa

Elsa Widding? Snabb googling ger att hon är civilingenjör och debattör.
Jo jo...

#x • Uppdaterat: 2020-12-21 14:54
Svenne60

Axa, Greta Thunberg? Snabb googling ger att hon är ett barn...Jo jo

#y • Uppdaterat: 2020-12-21 16:51
Arne Nilsson1

Den som tror att vi inom överskådlig tid kan sluta använda flytande bränsle till våra fordon har inte alla hästar hemma. Har ni funderat på hur försvaret ska fungera? Eldrivna stridsvagnar? Eldrivna jaktplan, Trupptransport med elbussar? Nu är det jul. Snart kommer tomten också. För han finns väl?

#z • Uppdaterat: 2020-12-21 17:27
A.L

McTar:

99% av alla "klimatforskare" är inte överens.

Det finns nämligen ingen som har frågat alla dessa forskare om vad de är överens om.

Vore de överens skulle vi inte ha någon forskning. Det ligger i vetenskapens natur att inte vara överens.

Jag tror du snarare tänker på att man visa skattningar vill påvisa att det finns en viss samsyn bland ett urval av forskare. Och sådana resultat kan man säkert få fram.

Men det är inte samma sak som att de är till 99% överens.

MVH AL

#110 • Uppdaterat: 2020-12-21 18:05
A.L

Axa: Skulle väl snarare vilja påstå att historien upprepar sig. Häxprocessen har återvänt, för att inte tala om mellankrigstiden i Europa eller de gamla öst-staterna. Där använder man också barn för att uppnå politiska syften och motiv (eller för att stärka och bibehålla diktatur).

MVH AL

#111 • Uppdaterat: 2020-12-21 18:22
Carl Trefalt

Subaru är på gång med en elbil.

#112 • Uppdaterat: 2020-12-21 19:10
Axa

AL
Jag skulle vilja påstå att du gång på gång går över gränsen för att sprida dynga.

#113 • Uppdaterat: 2020-12-21 19:26
A.L

Axa: Alltid lika saklig och begåvad i din argumentation. Verkligen imponerande!

För övriga intresserade är historien väldigt klar. Barn har alltid varit ett effektivt verktyg för att bibehålla och stärka makten för skrupelfria krafter. Greta utgör inget undantag på den punkten.

Häxprocesserna
DDR
Tyskland på 30/40-talet
Sovjetunionen
IS

Osv.

MVH AL

#114 • Uppdaterat: 2020-12-21 22:59
Svenne60

Axa, du har fel, jag blir inte det minsta kränkt av detta barn, tror att hon är en god och fin flicka som tyvärr har vissa diagnoser, och tycker synd om henne som blir så hårt utnyttjad i politiska syften som hon inte begriper.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.