Nästa artikel
Volvo ser ljuset i tunneln – nu ökar försäljningen i Sverige
Nyheter

Volvo ser ljuset i tunneln – nu ökar försäljningen i Sverige

Publicerad 2 juli 2020 (uppdaterad 2 juli 2020)
Samtidigt verkar köparnas sug efter suvar aldrig avta – nu står de tre suv-modellerna för över 7 av 10 sålda Volvobilar.

Volvo har precis som alla andra biltillverkare haft en tuff vår. Men i juni ökade faktiskt antalet nyregistrerade Volvobilar i Sverige jämfört med samma månad förra året.

– Tack vare att vår produktion har kommit igång, efter det tillfälliga avbrottet till följd av coronapandemin, kan vi öka leveranstakten till våra kunder, säger Volvo Car Sveriges försäljningsdirektör Fredrik Isakson.

Globalt sett tappade Volvo två procent av försäljningen under juni månad jämfört med samma månad förra året, vilket är en förhållandevis liten nedgång med tanke på coronakrisen.

Läs också: Nya bilar backar 25 procent – men laddbilarna ökar snabbt

Suvarna fortsätter öka

Att minskningen inte blev större beror på att Volvo lyckats vända försäljningen till plussiffror i Kina och USA. Europa och övriga marknader släpar dock efter och visar fortfarande minussiffror.

Hittills i år har Volvo tappat 21 procent av försäljningen. Försäljningen i Europa har minskat med 30 procent för Volvos del. Fabriken i Torslanda har haft stängt i 15 dagar vilket enligt Volvo är under branschsnittet.

Volvoköparna fortsätter välja suvar framför alla andra biltyper. Volvo XC60 är fortfarande märkets mest sålda modell globalt, och den följs av XC40 och XC90. Under juni månad stod suvarna för 71 procent av Volvos försäljning – en ökning från 60 procent i juni 2019.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-07-05 09:30
saabnisse

Jarl Karlsson, ja de hade båda fyra hjul och fyra dörrar och en lucka bak, men i övrigt var det inget som var gemensamt.
Men det måste du nog vara ensam om att ha missat?
Vad nu den saken har i en tråd om Volvo att göra?

#c • Uppdaterat: 2020-07-05 09:34
saabnisse

Jag håller med A.L. här, när S/V90 kom var det ju snygga bilar, men riktiga stolpskott när det gällde att ta dem på och av sig. Man får tycka vad man vill om SUVar, men kan man inte göra en vanlig bil med bekvämt insteg är det bättre att satsa på SUV!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.