Nästa artikel
Volvo Cars varslar 1300 i Sverige
Nyheter

Volvo Cars varslar 1300 i Sverige

Publicerad 29 april 2020 (uppdaterad 29 april 2020)
Biltillverkaren ska minska på personalstyrkan i Göteborg och Skövde.
Varslet rör tjänstemän, de som jobbar med bilproduktion påverkas inte. Utöver de 1.300 tjänsterna ska antalet konsulter också reduceras. Volvo vill satsa på omställning till onlineverksamhet, elektrifiering, autonom körning och nya mobilitetslösningar, därför väljer man att minska på personal inom icke-fokusområden utanför de nämnda satsningarna. Volvo Cars skriver i ett pressmeddelande att man också strävar efter att "reducera onödiga hierarkier bli mer agilt, med snabbare beslutsvägar och agerande".

Det var tänkt att verksamheten skulle genomgå dessa förändringar redan innan coronaviruset slog till, men den globala smittspridningen har påskyndat utvecklingen. 
– Coronavirus-pandemin påverkar oss på kort sikt, men vi förväntar oss att volymer och tillväxt kommer att återvända. Så vi måste fortsätta investera i vår pågående omvandling och nya affärsområden genom att minska strukturkostnaderna, säger Hanna Fager, HR-chef på Volvo Cars.  
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#115 • Uppdaterat: 2020-05-10 01:18
John2008

AL, att du försöker trycka ned andra som inte delar din uppfattning genom härskarteknik, är uppenbart.

Och vad tillför du egenligen själv i debatten, förutom samma evighetsloop med problemformuleringar?

#116 • Uppdaterat: 2020-05-10 01:25
A.L

Ja det är inte härskarteknik. Det är ett konstaterande. Jag konstaterar att du inte förstår vad jag skriver eftersom du inte är införstådd med det jag frågar efter.

Så därför ser du inte på saker på samma sätt som jag. Det är väl ganska logiskt?

Att ekonomin sedan lider av koldioxidambitionerna är inte mitt påhitt utan konjunkturinstitutets. Tycker John att 90 miljarder i årligt produktionsbortfall (koldioxidneutrala) är resurser som finns i Sverige idag?

Och till vilken nytta?

Edit; ja hade du bara varit lite mindre ungtupp så hade vi kunnat föra debatten vidare i en intellektuell och berikande riktning. Men det är ju inte vad John pysslat med (apropå härskartekniker) . Men i och med ditt klargörande är det uppenbart varför.

MVH AL

#117 • Uppdaterat: 2020-05-10 01:47
A.L

John. Men mitt förslag är att vi blir bättre på att lyssna på varandra. Jag skall försöka bemöta dig utifrån det du vill ha sagt (Och när jag inte förstår hur du menar så frågar jag). I gengäld frågar du mig vad jag är ute efter när jag ställer mina frågor eller när du inte förstår vad jag menar.

På så vis kan vi få ut något av varandra. För även om jag inte delar allt politiskt laddat som du lägger in här så lär jag mig alltid något nytt. Och det kan vara nog så berikande.

Kan vi försöka enas om den saken? Du frågar mig vad jag är ute efter (istället för att tiga ihjäl obekväma frågor) och jag frågar dig när och om jag inte förstår.

MVH AL

#118 • Uppdaterat: 2020-05-10 01:52
John2008

Jo AL, men visst kan vi försöka med det, för det är möjligt att det då blir trevligare stämning och mer lärorikt för alla.

#119 • Uppdaterat: 2020-05-10 21:10
A.L

Bra John: Då är vi överens! Nästa gång jag frågar efter något så kan du antingen svara - och om du inte förstår vad jag är ute efter så be mig konkretisera och utveckla. Vad skönt att vi äntligen kan nå en sådan kunskapsorienterad diskussion.

MVH AL

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.