Nästa artikel
Polestar öppnar showroom i Stockholm och Göteborg
Nyheter

Polestar öppnar showroom i Stockholm och Göteborg

Publicerad 2 april 2020
Volvos prestandasyskon hakar på Tesla och öppnar särskilda visningslokaler.

Redan när Volvo lanserade prestandamärket Polestar stod det klart att bilarna inte skulle säljas hos Volvos vanliga återförsäljare. Istället skulle Polestar satsa på att bygga upp ett eget nätverk av visningslokaler kallade Polestar Spaces.

Nu meddelar Polestar att de två första svenska lokalerna öppnas i Stockholm och Göteborg. Men service av bilarna ska trots allt göras av Volvohandlare runt om i landet, så där blir det ingen unik upplevelse för Polestarägarna på samma sätt som i showroomlokalerna.

Polestars nya butiker ska öppnas i sommar och totalt finns planer på 50 visningslokaler världen över. Lokalerna i Sverige kommer vara belägna på Norrlandsgatan 5 i Stockholm och Kungsportsavenyn 25 i Göteborg.

Precis som hos Tesla görs beställningen på nätet och visningslokalerna är till för kunder som vill känna på bilen innan de slår till. De ska inte vara belägna i industriområden utan mitt i städerna. Det ska finnas möjlighet att provköra och prata med experter ”i en avskalad miljö som är utformad för att ta bort pressen i säljprocessen”, enligt Polestar.

”Personerna som möter dig i Polestar Spaces är produktspecialister snarare än säljare, och de arbetar inte på provision”, skriver märket i ett pressmeddelande.

Polestar har redan två showrooms i Peking och Oslo, som alltså smet före Sverige i öppningen av märkets visningslokaler.

Polestars fabrik i kinesiska Luqiao är igång och produktionen av elbilen Polestar 2 har påbörjats. Den ska nå de första köparna under sommaren 2020.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-04-02 19:27
Henrik M

Elbilisten: Du vet att de flesta här inte kikar länkar och kommer inte förstå ironin i din mening. :)

#c • Uppdaterat: 2020-04-02 19:30
Elbilisten

#11 Tänkte inte på det :-)

#d • Uppdaterat: 2020-04-02 19:30
Axa

Fördelen med varor på nätet är att de oftast redan är ”färdigprutade”.

#e • Uppdaterat: 2020-04-02 19:32
Henrik M

Beka: Du förstår väl själv att hade inte prutningstraditionen funnits hade priserna istället vart de lägre.....just för att "alla" prutar ligger det ju en högre grundmarginal. Folks betalningsvilja ändras ju inte bara för att prutningen försvinner, utan skulle hela de branscherna gå över till oprutbara priser skulle efter ett tag fastpriserna stabiliseras på snittnivån av de färdigprutade peiserna idag.

#f • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

40-talisten #6
Det är fortfarande så att det är MB Sverige som sätter priserna. Handlarna lokalt kan inte pruta. Priset på en nybil är listpriset med ca 6 % rabatt.
Visar mer att du inte varit hos en MB handlare och förhandlat om en ny MB.
Och försök pruta på en ny Peugeot gent emot 2020 års listpris (eller introduktionspris som dom kör med hela tiden) och återkom gärna med resultatet av det.

#g • Uppdaterat: 2020-04-02 22:32
Henrik M

Guran: Jag kikade på MB All-terrain innan jag valde Teslan, då fick jag en offert med 16% rabatt. Så där fanns en del att ge på, visserligen var det till företag men ändå.
Hmm, det där lät nästan som en utmaning, kanske man skulle besöka lokala Peugeothandlaren i helgen bara för att se om det är som du säger.....

#h • Uppdaterat: 2020-04-03 06:28
Mr Colt

Henrik
M-B genomförde detta efter du fick din S.
Jag tycker du skall in till MB och begära offert igen, det är väldigt intressant och se vilken rabatt du får denna gång.
Så kan vi jämföra rabatterna vid samma förutsättningar.
Själv kan jag inte detta då jag aldrig varit intresserad av MB sen W124.

#i • Uppdaterat: 2020-04-03 08:47
Optimus

Då skall jag absolut in och besöka det nya showroomet och ta en koll på bilen och priser. Norrlandsgatan 5 är i det s.k PKhuset (Nordea HK) vid Kungsträdgården ett stenkast från Volvos nuvarande showroom.

#j • Uppdaterat: 2020-04-03 09:11
Henrik M

Mr Colt: Man måste ju inte vara intresserad av en bil för att kolla priserna.....
Du kan ju kika denna länken annars så ser du att man fortfarande kan få rejäla rabatter hos Mercedes:
https://www.lrfsamkop.se/leverantorer/alla-leverantorer/mercedes/
Visst, den avser medlemmar hos Lrf: Men min erfarenhet sen tidigare hos olika märken att de rabatter de kan ge andra kan man själv med ofta komma hyfsat nära. Jag privatköpte en ny Passat till företagsrabatt för några år sen t.ex. Sen var bilen usel och fick hivas iväg fort men det är en annan historia. Men tack vare den bra rabatten jag fick så kunde jag sälja den begagnad för samma peng jag gett ny.

#k • Uppdaterat: 2020-04-03 09:52
Pi

Håller med Axa i inlägg #13. Och det vore väl en välgärning om även bilpriserna är "färdigprutade" redan från början och att inte prissättningen bygger på att var och varannan köpare "måste" pruta.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.