Nästa artikel
Volvo kan utveckla nya SUV-modeller
Nyheter

Volvo kan utveckla nya SUV-modeller

Publicerad 19 juli 2019 (uppdaterad 19 juli 2019)
I en presskonferens förklarar Volvos vd Håkan Samuelsson att det kan komma helt nya bilmodeller i form av en stor och en liten SUV.
Trots en rekordomsättning första halvåret 2019 så minskades vinsten för Volvo. Men detta verkar inte stoppat biltillverkarens planer på nya bilmodeller. Under en presskonferens fick Volvos vd Håkan Samuelsson frågan om det är aktuellt att lägga till något nytt i utbudet.

Efter att ha förklarat att strategin är att växa inom bolagets ”kärnsegment” och att man hade kapacitet att producera över 800 000 bilar, vilket varit målet, förklarade Håkan Samuelsson att det kan komma ytterligare nya modeller:

”Vi utesluter inte tillägg till våra kärnsegment, som SUV-segmentet.
Just nu tittar vi på vad det finns för möjligheter där. Det är inte omöjligt att det kommer komma en större och kanske en mindre. Det kommer att bli en överraskning för framtiden," sade Håkan Samuelsson.

Volvos SUV-modeller XC40, XC60 och XC90 har sålt väldigt bra på marknaden och står för drygt 60 procent av försäljningen.

Diskutera: Är det en bra idé av Volvo att utveckla nya SUV-modeller?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2021-11-15 09:42
Gäst (ej verifierad)

@Styggavargen, jag respekterar att du måste klättra in i en XC90, men tro mig med mina högst normala 187cm ovan jord, så är det bara att kliva in. @J.L, min upplevelse är att det är väldigt bekvämt. @mso 1000, XC40 är väl en direkt konkurent till typ T-Cross?

#m • Uppdaterat: 2019-07-21 14:05
Henrik M

Mso: "fd äldre Volvoägare"?! Vad är de nu då? Yngre, eller ännu äldre om de är fd äldre? ;)

#n • Uppdaterat: 2019-07-21 14:30
Hackenbush

Jag närmar mig pension men inte fan vill jag ha en suv.

#o • Uppdaterat: 2019-07-21 15:20
107Carlsson

Att utveckla nya SUVar går ju tvärs emot allt omskrivet miljötänk och skriverierna om att si och så många är villiga att köpa en elbil. Men när det kommer till kritan så är det ju marknaden som styr och marknaden struntar tydligen i allt som har med miljötänk att göra och vill ha stora bränsleslukande SUVar..
Fast Volvo har ju som alibi för miljön beslutat att i sina bilar installera en pytteliten elmotor som stöd till sina inte speciellt bränslesnåla bensinmotorer, för diesel som borde vara bättre för sagda miljö är ju numera helt ute.

#p • Uppdaterat: 2019-07-21 22:47
FXX

Jag hade en Honda CR-V innan och i passagerarsätet satt kompisen 192cm utan problem med min bakåtvända stol placerad i baksätet. Vill minnas att det var en Brio.
Annars håller jag med, Volvo har av nån märklig anledning alltid haft trångt baksäte. Vi valde bort både V70II och V60 CC av den anledningen.

#q • Uppdaterat: 2019-07-22 08:55
Grosser

Helt i tiden, men också helt mot tiden. När civiliserade delar av världen efterfrågar fordon med med lägre energiåtgång så klurar Volvo på fler suvar. Visst, fokusgrupper och "marknaden" älskar det fullkomligt, men är det rätt väg framåt. Jag är skeptisk.

#r • Uppdaterat: 2019-07-23 11:46
Svenne60

Volvo har meddelat att de inte ska producera en större motor än den 2-liters de har.Kan inte förstå hur Volvo skulle kunna utveckla en ännu större SUV än XC90, eftersom den lilla fyrcylindriga 2-litermotorn verkar löjlig i sammanhanget redan i XC90,an, när konkurrenterna från t.ex. BMW och Audi har 3-liters sexor, som ger annan och bättre gångkultur och dessutom inte drar mer än Volvos lilla motor. Och förmodligen håller bättre då de inte behöver belastas lika hårt för samma vridmoment. Nej förläng dagens motor med 2 cylindrar till så kanske

#s • Uppdaterat: 2019-07-23 11:48
Hackenbush

Men Volvo är ju premium. De kan sätta i vilka motorer de vill.

#t • Uppdaterat: 2019-07-24 10:49
Henrik M

Kan ju också vara så att det inte alls kommer någon förbränningsmotor i den större SUV:en, och då spelar det ju mindre roll om Volvo inte använder annat än 2-liters fyra i andra modeller......
Eller så blir det en Hybrid med 4:an och en betydligt kraftigare elmotor än den de har i T8 idag. KAnske ett drivlinepaket liknande det i Polestar 1? Vem vet......vi ska nog inte spekulera i att Volvo när den SUV:en eventuellt kommer bara sitter på samma drivlinor som de har i produktion idag....

#u • Uppdaterat: 2019-07-20 20:56
milkylainen

Jag får panik över kördynamiken i dagens svulstiga sportsedaner. Kan inte föreställa mig att köra runt i en SUV som är 10 resor värre.
Det innebär att det är precis som tillverkarna säger. Det är ingen som vill ha något sportigt och lätt. Alla vill ha något som är stort, klumpigt och rullar bekvämt över skarvar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.