Störiga annonser. Ford

44 inlägg 0 nya

Mediaindustrin har väldiga problem med hur den ska finansiera sig själv i övergången till digitala media. Alltfler överger t ex "vanliga" TV-kanaler och köper reklamfritt i form av Netflix eller HBO. Nyheter tar också fler och fler in via Nätet. SVT är än så länge relativt skadefria eftersom de kan gräva i folks plånböcker med politikernas goda minne. Men tablåbelagd reklamfinansierad TV kämpar med en undflyende tittarskara som de inte riktigt vet hur de ska attrahera. De sitter sas med skägget i brevlådan med minskande inkomster och stigande utgifter för sin produktion.

Miljöfanatiker - vad är alternativet?

Fast just denna Ford-reklam är annorlunda än annan reklam på sidan, den hänger kvar på något vis på vänsterkanten en liten stund, trots adblocker...

*Robban

Ser ingen Ford-reklam på ViB-siten. Men jag har blockerat reklam-óbjekten manuellt på just denna sajt.

Jag ser inte att det är Ford på datorn, men det kommer upp en skev grå pop i vänsterkanten under några sekunder. Vet att det Forden, ser den på Paddan.

*Robban

Gick just in på Aftonbladet och möttes av nyheten att Hasse Alfredsson avlidit. Jag klickade upp artikeln och naturligtvis startade en reklamfilm där Länsförsäkringar meddelade att man i en app kan se hur mycket ens egna fastighet stigit i värde. Så smaklöst. För ett par år sedan klickade jag upp en artikel om en större olycka till havs. Reklamen den gången handlade om hur skönt det är att åka på Finlandskryssningar. Det borde finnas tillfällen när de nyhetstörstande är helt befriade från reklamattacker.

Robban - inte skymten av nån Ford-reklam här. Däremot skitreklam först i videoinslaget om Hasse Alfredssons död hos AB - poker-reklam råkade det bli för mig.

Ford Transit gick bort direkt inför nästa paktebilsköp här.
Hur i helskotta kan man konstruera en annons så irriterande? Jag förutsätter att bilen är likadan.

En riktig karl doftar diesel.

Du ska gärna få några droppar diskmedel av mig saabnisse

En riktig karl doftar diesel.

Reklamen för Ford som visas högst upp nu är i största laget och kommer ofta upp. Väldigt störande!

AdBlock löser som sagt problemet...

Väldigt populärt när man klickar in på en sida idag är att hela sidan täcks av någon reklam, med en pytteliten ruta i hörnet för att "gå vidare till..."
Jag hinner oftast inte ens se vad det är för reklam, innan jag letat upp rutan att klicka i.

Med andra ord helt meningslös och irriterande reklam.

När det gäller TV är det tur att det finns Play-funktioner så man kan se vad man vill när man vill. SVT ser jag inte alls på, det är illa nog att jag förväntas betala för det.
Jag betalar gärna för det jag vill använda, men inte resten. Jag betalar för Canal digital och Spotify.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Om Fordreklamen bara hade kommit upp en gång när man går in på hemsidan kunde det kanske vara ok men man får ju blaffan i plytet varenda gång man går in på en artikel eller i en tråd. Sedan när man går tillbaka från artikeln så kommer blaffan igen. Skall man inte kunna gå in på en hemsida idag utan att man blir överöst med reklam om man inte har adblock.
Sen undrar man ju vad idén är med att spotta ut så mycket reklam att folk skaffar adblock och ändå inte ser reklamen. Vem gör man då reklam för?

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Man räknar inte med att folk är så korkade att de skaffar adblock för då får de ju inte se någon reklam och missar det väsentliga i tillvaron.
I morse skulle jag se nyheterna i SVT 1, men det har blivit ett sladderprogram där ett fnittergäng sitter och pratar i mun på varandra och nyheterna bestod främst i reklam för ett kommande program i kväll!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

SR P3 har ju blivit ett sånt där sladderprogram också, fjärran från de bra programmen som kunde höras på 80-talet, typ Metropol och Kulan i luften. Nu är det mest svordomar och trams...

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Fast snälla ni - att en kanal visar "reklam" för sina egna program är väl knappast "reklam"? Idag slår vist ViB nåt slags rekord i gubb. Som folk i övre medelåldern som skriver "Varför visas det reklam för mig?" på Facebookreklam.

Själv betalar jag inte en krona till ViB så för mig är reklamen logiskt. Sen måste man nog förstå att för ett medie som ViB är tidningen huvudgrejen - sidan måste finaniseras också på nåt vis. Sen går ju tidningsförsäljningen ner - och extra inkomster är då välkomna. Håller dock med om att Ford-reklamen är riktigt värdelös. Men det är också sidan i sig.

Ang Aftonbladets reklam så är den irriterande - men att göra undantag bara för att det handlar om att folk har dött är knappast realistiskt. När det gäller herr Alfredsson så skrevs det väl kilomtervis med hyllningsartiklar - så det går nog ingen nöd på honom trots det. Vilken annons som syns slumpas troligen fram.

Reklam behövs för finansiering, helt OK. Men om den läggs ovanpå artiklar och ideligen måste klickas bort ger den helt motsatt effekt, man blir störtförbannad på annonsören. Finns ju siter som på något sätt smiter förbi Adblock och får in fasta annonser ändå. Därför har jag slutat titta på flera tidningars siter. Exempelvis Ny Teknik lägger fasta annonser som konstant täcker 1/4 av sidan och inte kan klickas bort, går ju inte alltid att läsa en sådan sida. Läser jag papperstidningen så kan jag bara låta bli att titta på en annons som inte intresserar mig, men det går ju inte alltid i den digitala världen.
Men sedan har vi ett annat vansinnigt dumt fenomen här på Vi Bilägares sida och det är den svarta blaffan nertill som berättar om "nästa artikel". Fullständigt onödig och bara irriterande till vansinne.

Facebook har ju smakfullheten att man kan välja bort reklam som man inte vill ha. Man klickar på "visa mindre av denna reklamen för mig" eller något. Sedan frågar de varför och man svarar "den är inte relevant för mig" sedan är det klart. Mycket bra funktion.

De som älskar att få reklam i nyllet kan ju fortsätta med att inte använda någon adblock eller reklamstopp så är de också nöjda och kan planera allt de skall köpa hela tiden av det som visas på reklamen.
Hemma har jag inga problem med Vib:s hemsida för där har jag blockat all reklam och då blir sidan väldigt snabb.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Den j-a Fordreklamen täcker halva skärmen för mig och döljer nästan hela ytan där man kan scrolla neråt i nyheter eller forum tills den åker med uppåt efter några sekunder. Till saken hör att det dessutom är reklam för ett arbetsfordon - vilket får mig att undra hur man tänker. Jag hade intrycket att Vi Bilägare främst vänder sig till privatbilister, jag tillhör själv definitivt inte målgruppen för Ford Transit sån annonsen gör mig enbart förbannad!

Tycker det är okay med reklam men den här är ju som en osedvanlig äcklig fluga på matan.

En riktig karl doftar diesel.

Jo jag kör också med AdBlock sen länge men jag avaktiverade den på ViB just för att jag hänger här alldeles för mycket och kände då att jag snyltade lite och då reklamen inte var så störande så kunde jag stå ut med den. Men nu efter flera veckor med den här otroligt jävla irriterande Ford -reklamen så har jag slagit på den igen så nu ser jag ingen reklam alls. Så självmål av ViB och jag hoppas att dom ser denna tråd och även gärna kommenterar! Men som vi sett genom åren så bryr dom sig inte ett skit om vad som skrivs här och ännu mindre själva deltar i trådarna....

Tänk själv!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.