Bil till lång person

30 inlägg 0 nya

Swift? Den hyrde jag på semestern nere i Grekland för mindre än 2 veckor sedan. Jag är 181 cm, och tyckte bilen inte direkt var rymlig på något sätt, mindre än en Golf nästan. Dock är bilen lite högre, så att komma in var kanske en aningen enklare, men det var i princip allt. Då skulle jag hellre titta på en Golf Plus, eller möjligen Corolla Verso. Skoda Yeti kanske också man kan kolla på, fyrkantiga former och lite högre bil. Dock som alltid med högre bilar, de blir oftast inte rymligare på höjden invändigt då markfrigången ökar, så ökar oftast inte inre höjden så mycket.

Glömde bort, har du tittat på Volvo? De äldre modellerna är nog bättre än de nya...bilen har trots allt skandinaviska rötter och vi är längre än Japaner. SAAB om man vågar sig på detta märke, kanske också kan vara ett alternativ?

Vargen, TS ville ha en liten bil det var därför jag föreslog Swift.
Varför skulle han inte våga köpa Saab? Men det börjar bli svårt att hitta en som inte gått så långt till bra pris och varken den eller Volvo ( förutom XC) är ju särskilt bekväma i insteget, även om de är rymliga när man väl kommer in.
Men jag håller med, Golf SV kan vara ett bra alternativ.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

saabnisse, var nog också jag som nämnde Swift men jag minns inte säkert om det var just en Swift han köpte i slutändan.
Nån liten japan var det och jag kan tycka det är synd att jag aldrig såg honom kliva ur den.
En snubbe som närmast är större än bilen kliver ur, måste vara en syn för ögat.

Lite som Jean Reno i en Fiat 500.

På 70- talet sponsrade VW Södertäljes basketherrar och alla spelare fick varsin Polo att åka i. Det såg rätt roligt ut när 210 cm Mike Westra skulle veckla ut sig ur den bilen. Ursäkta OT.

Oj vad många svar det trillat in, tack alla!

Försöker svara några av inläggen.

Kör idag saab 9-5, men vill uppgradera till en nyare bil (kanske helt ny...). Har tittat på Volvo för ca 1år sen, xc60 för trång, xc 90 bra men för dyyyr och otymplig. Xc70 okej men känns lite "gammal" nu.

Har positiva erfarenheter av småbil, ex har jag kört en del opel corsa. Sitter ok men alldeles för burkig och vägbruset påtagligt i 110 fart. Som många nämner så kan en liten bil överraska vad gäller innermått dock blir väl priset då sämre isolering och krockskydd. Det är just den avvägningen som jag försöker optimera.

trasten wrote:
På 70- talet sponsrade VW Södertäljes basketherrar och alla spelare fick varsin Polo att åka i. Det såg rätt roligt ut när 210 cm Mike Westra skulle veckla ut sig ur den bilen. Ursäkta OT.

Haha kul :-) kanske en polo från 70 talet är lösningen :-)

Kollade lite på Mercedes B klass, vilken hade bra utrymmen.

Typ denna

https://www.bytbil.com/stockholms-lan/personbil-b-180-sportpakt-kamera-navi-krok-4816-11132567

Är detta en vettig bil ?

Jag har en granne som har en B-klass, helt ok, inte så bullrig, men ganska trist och ser lite billig ut invändigt och genom att golvet ligger så högt är den inte heller så bekväm att komma in i.
Men många finurliga småutrymmen här och där vad det nu ska vara bra för.
Jag åker hellre i 9-5 eller Mondeo, men det är förstås en annan klass.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.