Nästa artikel
Så mycket kostar Lexus ES i Sverige
Nyheter

Så mycket kostar Lexus ES i Sverige

Publicerad 19 september 2018 (uppdaterad 20 september 2018)
Lyxsedanen gör sitt intåg i slutet av januari. Här är svenska prislappen.
För första gången lanserar Lexus sin premiumbil ES i Sverige och Europa. Drivlinan är av hybridtyp där en 2,5-liters bensinmotor arbetar tillsammans med elmotor och ett batteri som laddas under färd. Totalt levererar framhjulsdrivna ES 218 hästkrafter.

Bilen kan fås i flera utrustningsnivåer. Billigast är Comfort som kostar 417.800 kronor. Då ingår bland annat bi-LED-strålkastare, eljusterbara framstolar och eljusterbar ratt, nyckellöst lås- och startsystem, taklucka i glas, aktiv ljudreducering och krockskyddssystemet Lexus Safety System+ med autobroms, adaptiv farthållare, filhållningssystem, vägskyltsigenkänning och automatiskt avbländande helljus.

Nästa steg heter Executive för 487.900 kronor och då tillkommer elbaklucka, 18-tumshjul och elektrisk solgardin i bakrutan. Sedan följer Luxury med trippel LED-strålkastare 360-graderskamera och trådlös laddare för mobiltelefonen. Luxury kostar 585.700 kronor. Toppversionen F Sport kostar 498.000 kronor och inkluderar adaptiv fjädring. 

Lexus ES rullar in hos svenska bilhandlare i slutet av januari, men kan beställas redan nu.

Diskutera: Vad tycker du om Lexus ES?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2018-09-20 10:03
Mattse

Nu fick vi svaret på varför modeller som nya A6 och Volvos senaste modeller m.fl tvingas använda sig av pekskärmar. Det är på grund av att Lexus dammsugit marknaden på knappar och vred för att ha i sina bilar.

#c • Uppdaterat: 2018-09-20 11:06
ML

Skodaägare...Vad yrar du om? GS var betydligt mycket dyrare med samma utrustning än vad ES är. Märkligt att just du uttalar dig om du är en Skoda-ägare...ett märke som tillhör en koncern som verkligen använder samma delar/bottenplattor/motorer etc. Ja det finns många skäl att välja ES istället för de märken/modeller du räknar upp. Bland annat handlar det om design och tycke o smak, alla vill dessutom inte ha en Svensson bil utan något mer unikt. Sedan har Lexus en högre kvalitet en de märken du räknar upp samt ett Hybridsystem som fungerar ypperligt.

#d • Uppdaterat: 2018-09-20 21:01
Skodaägare

ML: Var Skodaägare när jag registrerade mig här, men kör numera BMW. Visst kanske denna kan sälja på design, men tycker den saknar en USP gentemot de bilarna jag räknade upp. Även Volvo och tyskarna har numera som bekant hybriddrivlinor, som dessutom är laddbara och kan köras enbart på el.

#e • Uppdaterat: 2018-09-21 07:57
ML

Skodaägare: Är det något Lexus har vs de märken du nämner så är ju den starkaste USP´n just att den inte är tyskt tråkig utan att man tar vara på det japanska och att den sticker ut. De andra attributen har jag redan räknat upp! Personligen tycker jag de har valt rätt med att bara köra hybriddrift utan plug-in, hur lyxigt känns det att hålla på med en smutsig kabel och ladda efter redan 3-4-mil?

#f • Uppdaterat: 2018-09-21 08:31
Skodaägare

"Är det något Lexus har vs de märken du nämner så är ju den starkaste USP´n just att den inte är tyskt tråkig utan att man tar vara på det japanska och att den sticker ut."

Det är dock en väldigt subjektiv åsikt och chassimässigt så ligger den långt efter de Svenska och Tyska konkurrenterna.
T.ex. har den McPherson ben fram, när alla premiumkonkurrenterna i samma klass har Dubbla länkarmar. Är ju i stort sett en Camry med annan design och mer ljudisolering. Nej denna tror jag inte kommer sälja så mycket i Sverige.

"Personligen tycker jag de har valt rätt med att bara köra hybriddrift utan plug-in, hur lyxigt känns det att hålla på med en smutsig kabel och ladda efter redan 3-4-mil?"

Grejen är ju att plug-in hybriderna drar betydligt mindre och får bonus och lägre förmånsvärde. Och kan köras helt och hållet på el. Enligt denna sida: http://www.autobild.de/artikel/lexus-es-300h-fahrbericht-13724937.html drar ES 0,47 och CO2 utsläppet kommer vara 106 g/km. Den kommer alltså få förhöjd fordonsskatt enligt Bonus/malus. Alltså är den tämligen ointressant för företagsköpare i dagsläget och priset är väl högt för de flesta privatpersoner.

#g • Uppdaterat: 2018-09-21 11:47
ML

Skodaägare: Hoppas verkligen inte att den kommer sälja som dussin-bilarna från Tyskland. Att den skulle vara så mycket sämre än övriga märken chassimässigt tror jag inte ett dugg på och är inget jag kunnat konstatera att det skulle vara så utav de tester jag läst. Nu är det ju inte någon Skoda utan en bil i det sk. premium-segmentet så nej det är inte en bil för den stora massan.

"Är ju i stort sett en Camry med annan design och mer ljudisolering. " Detta är ett påstående som du inte vet mycket om. Men läs de icke tyska testerna, där kan du få en uppfattning och sedan är ju en egen utvärdering genom provkörning att rekommendera.

#h • Uppdaterat: 2018-09-21 14:29
Skodaägare

" Att den skulle vara så mycket sämre än övriga märken chassimässigt tror jag inte ett dugg på och är inget jag kunnat konstatera att det skulle vara så utav de tester jag läst."

Det handlar inte om tro utan om fakta. Rent egenskapsmässigt så är alltid MacPherson-ben sämre än dubbla länkarmar (double wishbone). Hjulet hålls inte mot vägbanan lika optimalt vid kurvtagning.

" Nu är det ju inte någon Skoda utan en bil i det sk. premium-segmentet så nej det är inte en bil för den stora massan."

Och min fundering är ju vad den erbjuder för mervärde för att hamna i Premiumsegmentet? Visst den går tyst och komfortabelt, men idag går många bilar tyst och komfortabelt.

"Detta är ett påstående som du inte vet mycket om. Men läs de icke tyska testerna, där kan du få en uppfattning och sedan är ju en egen utvärdering genom provkörning att rekommendera."

Den bygger ju på samma platform som Camry alltså GA-K plattformen. Har läst en del tester och kontentan är väl att den är komfortabel och tyst, men har inte så mycket att erbjuda kördynamiskt. Dock är det ingen bil jag kommer att provköra eftersom stora sedaner inte intresserar mig alls.

#i • Uppdaterat: 2018-09-21 16:31
ML

Du har inget intresse av stora sedaner men ändå är det inressant att läsa och kommentera den här i negativ bemärkelse? Om du inte själv provkör kan du inte heller jämföra den mot de andra märkena du nämner för att få en rättvis bedömning. Du antar och tror och det gör jag också...men jag har ett intresse av ES och kommer att provköra så fort det finns tillfälle. Och ES är inte bara tyst och komfortabel den har även andra starka sidor vad jag kan läsa mig till.

#j • Uppdaterat: 2018-09-21 17:17
Henrik-Andersson

Andra får tycka vad de vill, min åsikt är att den är grymt snygg och "vill ha känslan" är på topp.

Jag medger att grillen ser aningen ötverdriven ut på bilder, men avvaktar med min dom tills jag sett den i verkligheten. Det har hänt förr att bilder och verklighet inte gått hand i hand.

#k • Uppdaterat: 2018-09-21 17:51
Roy J

Pålitliga bilar med lyx och taskigt rostskydd. Hyfsat utseende från sidan och bakifrån. Fronten något bättre än de tidigare, men det räcker inte långt.
Tekniskt verkar de, från att ha legat långt framme, numera hänga lite efter.

Interiört har de sin egen, lätt konservativa stil med några udda detaljer, som nu vreden ovanför ratten, varav det ena tydligen är körlägesväljare. De har åtminstone tidigare haft föredömligt tydliga mätare men deras infotainment är en ren katastrof.

De är inte längre den drömbiltillverkare jag för några år sen tyckte att de var.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.