Nästa artikel
Corolla ersätter Auris
Nyheter

Corolla ersätter Auris

Publicerad 28 augusti 2018 (uppdaterad 28 augusti 2018)
Toyota återupplivar modellnamnet Corolla i Sverige och vinkar hejdå till Auris.
Nästa generation av Toyotas golfklassbil Auris kommer att heta Corolla. Den lanseras i början av 2019 i karossformerna halvkombi, sedan och kombi.

Nya Corolla baseras på TNGA-plattformen (Toyota New Global Architecture) och utrustas med senaste hybridtekniken. Halvkombin kan tillsammans med kombin Touring Sports beskådas på bilsalongen i Paris i oktober, båda som hybrider. 

Diskutera: Vad tycker du om namnbytet från Corolla till Auris?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2018-08-29 18:04
saabnisse

Synd att den otäcka Toyotagrillen även smittat av sig på nya Corolla.
Auris var ju ganska diskret i fronten.

#m • Uppdaterat: 2018-08-29 18:45
Pi

Tobo - har ägt en Corolla kombi av den hittills senaste generationen och jag har väldigt svårt att hålla med dig i dina påståenden att Corolla skulle varit en av de mera avancerade konstruktionerna i Golfklassen. Det visade sig definitivt inte i vägegenskaper och belastbarhet där den var närapå en katastrof.
Sen är väl Camry, när och om den kommer hit, en bil som är klart större än nuvarande Avensis och frågan är om den kommer i en kombi-modell. Annars är den nog rätt chanslös i Sverige - oavsett hur bra den är.

#n • Uppdaterat: 2018-08-29 19:42
Rutger Jönåker

Pi - Det är riktigt att nya Corolla kombi blir större än nuvarande Auris kombi och att tanken är att den ska ersätta Avensis kombi, eller rättare sagt blir den största kombi Toyota kommer att erbjuda här. Men jag tvivlar på att den klarar att ta över Avensis kunder. Men det återstår att se, naturligtvis... Vad jag hört kommer Camry enbart att erbjudas som sedan och min handlare sa att han inte förstår varför dom ska ta hit den, med tanke på hur få Avensis sedan som sålts hittills. Eftersom stora kombimodeller också är lite svårsålda numer så antar jag att Toyota räknar med att kommande nya Rav4 ska ta Avensis kunder framöver... För någon ny Avensis kommer inte.

#o • Uppdaterat: 2018-08-29 20:51
107Carlsson

Jag tror också att man bytte Corolla till Auris för att markera en ändring i märkets strategi för en bil i den här klassen. Undrar t.ex. hur det skulle varit om Audi fortfarande hetat DKW? Nåväl, man kanske vill gå tillbaka till ursprunget då man tydligen även vill återinföra Camry ,som också funnits på andra marknader, i.st.f. Avensis..

#p • Uppdaterat: 2018-08-29 22:36
Tobo

Att Auris och Avensis ersätts av Corolla och Camry är ju en del av Toyotas nya globala strategi, där modellerna ska ha samma namn över hela världen.
Namnet Auris användes ju bara i Europa på bilen som heter Corolla i övriga världen, liksom Avensis var en modell som både byggdes och såldes främst i Europa.

#q • Uppdaterat: 2018-08-30 11:03
jørgenn

Ja.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.