Nästa artikel
Suzuki uppdaterar Vitara
Nyheter

Suzuki uppdaterar Vitara

Publicerad 31 juli 2018
2019 års Vitara blir den tekniskt mest avancerade Suzukin hittills och får även ny design och motorer.
Istället för en 1.6-liters bensinare lanseras Vitara med två turbomatade bensinare på 1.0 och 1.4 liter, som tidigare introducerats med familjen S-Cross. Den förstnämnda motorn levererar 111 hästkrafter och den senare 140, än så länge finns inga utsläpps- eller konsumtionssiffror tillgängliga. 

Sett till exteriören har Vitara en ny grill och ny bakre design med LED. Den levereras också med två nya färgsättningar. Kring förarmiljön hittar vi lite nya materialval och instrumenteringen har även den en ny design. 

Suzuki säger att 2019 års Vitara är den mest tekniskt avancerade Suzukin hittills. I utförandet "SZ5" inkluderar standardutrustningen bland annat döda vinkeln-varnare, autobroms och avåkningsvarnare. Priserna för bilen är ännu inte klara. 

Diskutera: Vad tycker du om nya Suzuki Vitara? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2018-07-31 19:12
Klarsynt

@saabnisse

Vore ju ännu bättre om någon tillverkare som använde sig av "SPORT" verkligen levde upp till just det, vet jag :)

.

#c • Uppdaterat: 2018-07-31 19:25
40-talisten

"Sport" är ett s.k värdepositivt ord, och i bilsammanhang betyder det numera ingenting. Jämför gärna med det värdeladdade "miljö," som också saknar innebörd numera.

#d • Uppdaterat: 2018-07-31 20:37
Raphael

Saabnisse, Sport i detta sammanhang ska tolkas som att automatlådan växlar ner tidigare och gärna ligger kvar på lägre växlar. Suzuki satsar på Sport för Vitara, de gjorde det med versionen Vitara S som såldes med sportmotor i Sverige. S för Sport. Och så lite tuffare detaljer på utsidan som mer krom i grillen och en sportigare interiör. Sport betyder här en fet ratt och röda dekorlinjer i inredningen som bryter av mot det grå svarta. Jag har inte provat Vitara S själv men har sett journalister i utländsk press prisat den för dess körglädje och sportiga framtoning.

Suzuki är väl inte precis kända för komfort, där ligger ju Sport närmare deras själ. Eller så är det bara en ursäkt för att de inte kan göra en bil med komfortabel fjädring så då är det lika bra att gå all-in för sport. :)

#e • Uppdaterat: 2018-07-31 22:14
saabnisse

Raphael, jag har åkt Vitara, förra modellen, den har inget med sport att göra.
Det blir inte sport bara för att man har ett läge på automaten och en hård fjädring.
"Vad är en sportbil?" finns en tråd på forumet.

#f • Uppdaterat: 2018-08-01 11:38
Hackenbush

Det finns inget i Vitaras framtoning som tyder på sport, den ser mest ut som en terrängbil.

#g • Uppdaterat: 2018-08-01 13:52
erikivan72

Jag gillade sista generationen av Grand Vitara. En av de sista - riktiga - terrängbilarna till vettigt pris. Hade en 6 år som fungerade felfritt och var en rackare bredvid vägen (jämfört med andra billiga bilar, inte jämfört med ex Defender även om den kunde hävda sig bättre än de flesta som inte kör off road tror). Sedan man började göra en "soft roader" istället för en "off roader" har jag liksom tappat intresset.

#h • Uppdaterat: 2018-08-01 17:24
edmund

Undrar om de fixat plastgneket i inredningen? Var spekulant och provkörde 3st som alla gnekade i inredningen redan på rätt fin landsväg.

#i • Uppdaterat: 2018-08-01 20:20
Raphael

Saabnisse, tror inte att man ska se Vitara som en riktig sportbil men att den har sportiga attribut och kan ge en sportig känsla. Vad är sportig känsla? Körglädje? Kraftig motor? Journalister som provat Vitara S tycker iaf den har det som behövs. Och sportläget adderar tyngd till styrning och annan gasrespons också.

"Särskilt i sportläge går Vitara S fint, med något trögare styrning och bättre gasrespons. Jag trodde aldrig att en Vitara skulle vara kul att köra. Men med slingriga vägar framför mig uppskattar jag Vitara för första gången även körmässigt."
https://teknikensvarld.se/provkorning-av-suzuki-vitara-s-287725/

#j • Uppdaterat: 2018-08-02 20:55
Roy J

Den ser japansk ut, i negativ bemärkelse.
Vad vann instrumenteringen på att man tog ner kontrasten? (Samma fel som i Volvo för ett par år sen.)

#k • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

Vadå nytt? 140 hk boosterjet motorn har ju funnits ett tag. Nya är väl att sugmotorn försvinner och man kan få den lilla 1-liters trepipen. Autobroms, adaptiv farthållare mm har ju oxå funnits tidigare.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.