Olja från biltema till en 2010 modell

31 inlägg 0 nya

Min turbo rasade faktiskt efter mitt oljebyte också....
När jag ringde förre ägaren, som kört 13000 mil med bilen, sa han att han fyllt på när lampan lyst....
Dfter torbobyte och sludgerensning går den som en dröm på biltema....
Det kan inte härledas till oljan, mer till brist på service.....

duccedriver wrote:
Min turbo rasade faktiskt efter mitt oljebyte också....
När jag ringde förre ägaren, som kört 13000 mil med bilen, sa han att han fyllt på när lampan lyst....
Dfter torbobyte och sludgerensning går den som en dröm på biltema....
Det kan inte härledas till oljan, mer till brist på service.....

"Ja brist på kärlek" kan alltid ställa till det!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Renault kör väl med Elf eller Total. Inte lika svindyra som Castrol väl?
Så länge biltema uppfyller kraven som ställs av biltillverkaren så ska det vara lugnt. Kan dock hända att receptet för din kvalite har uppdaterats med åren, där biltema kanske erbjuder någon formula från äldre recept. Det är ju onödigt när det finns bättre och du ska definitivt inte börja snåla på oljan nu när garantierna har vittrat bort. Absolut inte!

Även om Castrol kostar 200kr/litern på hyllan hos bilhandlaren, så är det alltid billigare kontra ny motor+arbetskostnader

Köpte senast Mobil 1 0w-40 och 5w-30 för 83 kr/litern respektive 81 kr litern av Däckonline. Behöver inte Biltemas motorolja även om jag inte tror att den är dålig på något sätt.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

När biltema har samma prisfilosofi som tyska näthandlare, volym före högre marginal/såld liter, vem säger att dom har sämre vara?
För priset är ju likartat, och vi har inte punktskatt på olja, momsen är likartad....
I det här snusförnuftiga landet var ikea ett skällsord för inte länge sen, utomlands är det närapå ett kvalitetsbegrepp....
Ingen av oss vet nåt om deras recept eller deras inköpskanaler.
Men vi vet att det är billigt skit....
Köper inte det riktigt.
Deras övriga sortiment är till och från, men mycket håller faktiskt hyfsad klass, annat är samma lågprisskit som på rusta, öb och jula.....
Mobil1 nämns, har den förändrats, annars är det receptet 35 år gammalt....

Quote:
Mobil1 nämns, har den förändrats, annars är det receptet 35 år gammalt....

Vilken viskositet menar du Ducce är ett 35 år gammalt repet?

Finns ju ganska många olika viskositeter av Mobil1 så det är svårt att generalisera. Finns ju många bilfabrikanter som använder Mobil1 som fabriksolja som till exempel Volvo, Mercedes-Benz, Porsche, Honda (tidigare Opel innan dom bytte till egen olja som heter Opel Original). Fast Opel tillverkar knappast motorolja så det finns ju en underleverantör.
Låter ju helt osannolikt att dessa biltillverkare skulle använda en motorolja som bygger på ett 35 år gammalt recept.

Vet dock att Mobil1 5w-50 tidigare Rally Formula, var ett äldre recept. Fick nytt recept 2011 Peak Life och uppdaterdes nu igen till FS 5w-50. Den är dock vanlig hos gammelbils ägare, så det kanske finns en anledning till att den inte uppdateras så ofta.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Oljorna är dom samma för det mesta , nordsjöolja. Det är tillsatserna som skiljer. Jag har sett tillverkningen/förpackningen av Biltemas olja i Nynäshamn då Statoil.

Man får vad man betalar för, bara för att någon sett att en del av Biltemas tillverkas av Statoil så behöver det inte betyda att det är samma kvalitet eller att alla deras oljor görs där.
Biltema kan när som helst byta leverantör av olja, det är inget vi kunder vet om.

Därmed inte sagt att det är skit, absolut inte, men att tro att man magiskt kan göra en världens deal och överlista världen genom att köpa saker på Biltema eller Jula är lite som att lita blint på TV-Shop/Twins.

Sen håller jag med övriga, om valet står i att inte göra service alls eller hälla i billigare olja och stoppa i kaffefilter i luftburken så är det senare nog att föredra.

I've got a fever, and the only prescription is more cowbell!

Nej du har så klart rätt Benny. Och frågan är om det i längden är billigare, men i gammelbilar så är jag mer trygg att tappa ur oljan och slå på ny med nytt filter med kortare intervaller, och då tycker jag Biltemaolja duger.

Satt förövrigt med en kund i ett "reklamationsmöte" där de ville att vi skulle hjälpa till där vår mekaniker fått slå på 9 liter olja i motorn. Den rymde 10. De hävdade ändå att det var för jävligt att motorn gick efter 4000 timmar. Jeeez....

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.