Nästa artikel
Försäkringarna som rankas högst
Nyheter

Försäkringarna som rankas högst

Publicerad 3 maj 2018
Konsumenternas Försäkringsbyrå har släppt sin senaste rankning där konsumenterna tycker till om sina bilförsäkringar.
Bakom Konsumenternas Försäkringsbyrå står Konsumentverket, Finansinspektion och Svensk Försäkring och i stiftelsens arbete finns bland annat oberoende jämförelser av försäkringar. Nu har man släppt sin senaste rankning av bilförsäkringar, där Trygg-Hansa hamnar i topp sett till både hel- och halvförsäkringar med 4,6 av 5 poäng.

- Trenden är att bolagen utvecklar sina produkter och att medelpoängen ökar. Produkterna blir helt enkelt bättre och bättre, och det gynnar konsumenterna, säger Gustav Jonsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

På delad andraplats kom Folksam och If med 4,5 poäng på helförsäkringarna och 4,4 på halvförsäkringarna. Klicka här för att jämföra bilförsäkringar. 

- Det vi vill att konsumenterna ska titta på är försäkringens innehåll, pris och hur nöjda försäkringsbolagets kunder är. Vår bild är att många tittar för mycket för priset och glömmer att försäkringarnas innehåll och kundnöjdheten också skiljer sig åt, berättar Helen Bernerfalk, även hon jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Diskutera: Vad tycker du om din bilförsäkring? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2018-05-04 17:34
Millenia

Vadå pellejöns-bolag?

Såvitt jag vet är det frivilligt att teckna försäkring med dosa, för egen del halverar jag premien med dosa, även om det det är litet meckigt med app och dosa så är det värt besväret i mitt fall.

Vill jag gasa så tar jag värsting-bilen som är helt analog och utan dosa. :-)

#c • Uppdaterat: 2018-05-04 20:15
Bosse1

De flesta ser enbart till premien. Kolla runt och se vad självrisken för ett stenskott i framrutan kostar t ex. Moderna försäkringar vill ha 30% av kostnaden. Folksam tar 750 kr. Räkna själv på en ruta som kostar 12 000. Ett pris som gäller för en 16 år gammal Saab 9-5 med regnsensor. Nya bilar har än dyrare rutor.

Själv valde jag Folksam Stor helförsäkring till min 7 år gamla Peugeot 107 jag köpte därför att Folksam erbjuder maskinskadegaranti i 12 000 mil/10 år. Andra bolag har endast 8 år. Felar t ex växellådan så gäller försäkringen fram till Dec 2019.

Dessutom är Folksam oerhört bra att ha att göra med. Jag hade en Toyota MR2 som 22 dagar innan maskinskadegarantin skulle gått ut fick växellådan havererad. Folksam betalde en ny trots att bilen var Tysklandsimport och rullat I Tyskland i 8 år innan den kom till Sverige genom privatimport. Dessutom kunde jag egentligen inte bevisa 3 månader senare när skadan inträffade mer en en länk till ett forum jag samma kväll skrivit av mig om vad som hade hänt. Men det räckte som bevis för när det hade hänt.

En tredje sak är att Folksam i mitt fall var klart billigast jämfört med andra bolag med sämre villkor.

#d • Uppdaterat: 2018-05-05 17:31
skidoo1238

Toyotas egna försäkring är bra då maskinskadegarantin täcker 15000:- mil.
Jobbarkompisen fick helt ny dieselmotor vid 14300 mil, kostnad 75000:-
Dessförinnan hade han fått byta turbo och katalysator på maskinskadegarantin och bilen en avensis diesel..
Vad han betalar vet jag dock inte.

#e • Uppdaterat: 2018-05-05 22:38
Minimats1

@Bosse1
Jobbar du på Folksam?

#f • Uppdaterat: 2018-05-05 23:28
CEAT

Köper man en bra bil så behövs det oftast inte bytas så mycket. Många betalar egentligen mer än vad man behöver, SPECIELLT! Alla som väljer märkesförsäkringen på sin bil, satan i gatan vilket dum affär att ha denna!

#g • Uppdaterat: 2018-05-07 08:21
Swemba

IF är väl det försäkringsbolag som har mest anmälningar mot sig.
De ser bra ut på papperet och är säkert "prisvärda" så länge man bara betalar premiem och inte behöver använda sig av försäkringen.
Märkesförsäkringar brukar vara bra när bilen är ny och man fortfarande har vagnskadegaranti, då de ofta reducerar den annars ofta rejält höga självrisken.

#h • Uppdaterat: 2018-05-07 12:11
Roger Skagerström1

Tror inte priset spelar in så mycket här. Tycker man det är för dyrt så har man troligen redan bytt till något annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.