Nästa artikel
Här är Lexus framtids-suv
Nyheter

Här är Lexus framtids-suv

Publicerad 16 januari 2018 (uppdaterad 16 januari 2018)
Lexus stora bidrag till bilmässan i Detroit är det lyxiga crossover-konceptet LF-1 Limitless. Se bilderna här.
LF-1 Limitless har designats med ett formspråk som kallas "Molten Katana", alltså "smält svärd", och inredningen ska vara präglad av det japanska ordet för gästfrihet, Ometanashi. Hur det är med den saken får ni bedöma själva, men visst har den ganska snygga linjer för en suv?

Diskutrera: Vad tycker du om Lexus LF-1 Limitless?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2018-01-17 06:25
John2008

Tunga, fossilslukande/ energitörstiga Suvar verkar världen aldrig få nog av. Såga av grenen man sitter på, var det någon som sa. Motorjournalisterna jublar dock och bjuder upp till dans varje gång något liknande presenteras.

#c • Uppdaterat: 2018-01-17 07:49
John2008

Shogun #15: El ska också produceras på något sätt och bilen har definitivt utseendet/ designen mot sig när det gäller att kunna vara optimalt energieffektiv, och detta oavsett drivmedel.

#d • Uppdaterat: 2018-01-17 10:14
A.L

Här kan man läsa lite mer:

https://fof.se/tidning/2012/7/gron-teknik-slukar-sallsynta-metaller

MVH AL

#e • Uppdaterat: 2018-01-17 10:17
A.L

Dessutom skall bilarna produceras och distribueras och det kräver energi. I en del fall går det också åt material som kräver att man förstör värdefulla livsmiljöer och gör miljömässiga intrång (med flera ton radioaktivt avfall som följd) som ingen gärna talar högt om.

MVH AL

#f • Uppdaterat: 2018-01-17 10:39
hultarn

AL: tack för länken, intressant läsning! Egentligen inte så förvånande, men tyvärr för okänt (än så länge). Vindkraften är ingen framtidslösning, av flera anledningar.
Och om alla dagens bilar skulle ersättas av elbilar, skulle det orsaka enorm belastning på miljön, och det är inte ens säkert att det finns tillräckligt av vissa grundämnen för att täcka behovet.

Att i det läget bygga stort och tungt är ren dumhet.

#g • Uppdaterat: 2018-01-17 10:54
Roger Skagerström1

Helt OK, även om jag inte är nåt fan av Lexus konstiga ljusarrangemang. Boomeranglamporna, som verkar vara blinkers här, och som jag tror är positionsljus på IS'n (?) ser bara malplacerade ut.

Trevligt att den är så pass låg över hjulhusen dock. Ser betydligt bättre ut än många av dagens bilar överlag som har så mycket plåt mellan hjulhusens överkant och fönsterkarmen.

#h • Uppdaterat: 2018-01-17 18:19
A.L

Hultarn. Ja man har också konstaterat att det helt enkelt inte finns tillräckliga mängder av dessa metaller för att producera tiotals miljoner el- och hybridbilar. Dessutom finns det ett säkerhetsmässigt inslag i det hela, där USA och Ryssland knappast accepterar att Kina som enda aktörer kan tillåtas kontrollera marknaden för dessa (miljövidriga) metaller.

I fallet tunga och stora bilar är jag faktiskt av rakt motsatt uppfattning. Stora bilar transporterar både större mängder varor som fler passagerare och får därmed ner utsläpp och styckkostnader rejält. Så med smartare styrning och planering kan vi effektivisera transporterna rejält, med betydande miljö- och ekonomiska vinster som följd.

MVH AL

#i • Uppdaterat: 2018-01-17 19:00
PREVIA

Många kommentarer om radioaktivt avfall,vindkraftverk, distribution, glömde jag båtfärg som inte heller hör hit.
Hur vore det om man höll sig till bilen som ingen vet vikten på och luftmotstånd utom John2008 som verkar ha förhandsinformation om bilens vikt och luftmotstånd.

Lexus tidigare suv modell från 2010 har samma luftmotståndsvärde som Koenigsegg Agera,en sportig bil som många tycker ser rätt strömlinjeformad ut som ett exempel.
Vilka miljövidriga metaller behövs i Tesla S elmotorer eller i vätgasbilens bränslecell?

#j • Uppdaterat: 2024-04-08 13:08
Gäst (ej verifierad)

Den övervägande delen av dessa "miljövidriga" metaller återfinns i mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Den som är villig att avstå dessa, räck upp en hand!

#k • Uppdaterat: 2018-01-17 21:05
A.L

PREVIA. Poängen var och är att den där påstådda miljöbilen inte är så miljövänlig trots allt.

Det gäller oavsett det står Toyota eller något annat namn i fronten. Och ja Lasse J, kritiken gäller både bilar som LED, elcyklar alternativt mobiltelefoner.

Att vissa inte kan förstå och acceptera det får vi bokföra under varunamnets marknadsimperfektionistiska inflytande på både analys- som kognitiva förmågor.;-).

MVH AL

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.