Nästa artikel
Kia körde om Toyota
Nyheter

Kia körde om Toyota

Publicerad 8 januari 2018 (uppdaterad 8 januari 2018)
2017 blev ett prestigefyllt år för Kia, som körde om Toyota i antalet nyregistreringar.
När Bil Sweden släppte sina slutgiltiga siffror på nyregistreringarna för 2017 visade det sig att Kia smiter förbi Toyota och blir tredje största märke efter Volvo och Volkswagen.
Kia landade på en fjärdeplats när de preliminära siffrorna över 2017 års nyregistreringar offentliggjordes i förra veckan. Men när de slutgiltiga siffrorna är inne står det klart att Kia med sina 23.092 nya bilar kör om Toyota som redovisar 23.077 inregistrerade bilar 2017.

En knapp vinst, men ändå prestigefullt, eftersom det innebär att Kia kliver upp på prispallen som Sveriges tredje mest populära märke, efter Volvo och Volkswagen. Kias marknadsandel 2017 var drygt 6,1 procent.
Att vi nu är tredje största bilmärke i Sverige gör oss oerhört glada och stolta. Vi är glada över att bilköparna uppskattar våra bilar och den höga kvalitet som varumärket står för. Vi vill rikta ett stort tack till våra nya och trogna kunder, säger Peter Himmer, vd på Kia Motors Sweden.

Populäraste Kiamodell var Cee’d med 5781 inregistrerade bilar. Niro stod för 3382 av de nya bilarna och det tillkom 2867 nya Rio under 2017.  

Diskutera: Tror du att framgångarna för Kia fortsätter under 2018?
 

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2018-01-09 14:24
knutars

Välförtjänt. Vi har en 9 år gammal slitvarg som bara fortsätter att leverera med förtjänst. Inget knarr eller gnissel, inga problem med elektronik, hydraulik, AC eller motor; det enda vi fått åtgärda är bromsarna, samt byte av torkarblad och lampor. En rullande, pålitlig spargris helt enkelt.

#m • Uppdaterat: 2018-01-09 23:28
Styggavargen

Kia har en hel del laddhybrider nu, till faktiskt hyfsade priser. Tror detta lockar de som är ekonomiskt intresserade, vi lägger trots allt mellan 20-40 tusen kronor/år i bränsle kostnader på en helt vanlig bil med normal årlig körsträcka. Det blir snabbt pengar, på 10 år har man lagt lika mycket pengar på bränslet som bilen kostade som ny. För egen del kommer nästa bil antagligen vara en laddhybrid, då det passar bra med mitt dagliga körmönster (mindre än 6 mil/dag). Helst vill man ha en ren elbil, men det lär väl knappast hända med nuvarande priser. Varför inte kombinerad laddhybrid med bränslecell teknologi? Kunde inte det vara något?

#n • Uppdaterat: 2018-01-10 07:53
Mr.Wheeler

Vargen, du kan väl inte på något sätt tro att elen till bilar kommer vara så här lågt beskattad framöver? Regeringen, oavsett färg, kommer se till att inte gå miste om skatteintäkter och fordons-el kommer beskattas lika mycket som dagens bränslen.

#o • Uppdaterat: 2018-01-10 10:22
Styggavargen

Inser problem med att elbilar för eller senare kommer att beskattas. Det är nog oundvikligt. Vi vill väl ha bra vägar så att folket inte måste ha en SUV för att ta sig fram? Elbilar ställer också högre krav på utsläppsfri elproduktion, vilket kommer att vara en utmaning.

#p • Uppdaterat: 2018-01-10 10:27
Pi

Men även med mera beskattning av elbilar så lär beskattningen på fossilbränslebilar rimligen bli ännu högre än idag om man verkligen menar allvar med att man vill minska bilparken med fossilbränsledrivna fordon och därmed de hälsovådliga utsläppen som dessa genererar.

#q • Uppdaterat: 2018-01-10 12:24
Leif Kavander

Fossilbränslen har en begränsad tillgång.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.