Nästa artikel
Kia Stinger prissatt
Nyheter

Kia Stinger prissatt

Publicerad 28 september 2017 (uppdaterad 13 augusti 2020)
Så mycket kostar sportiga femdörrarscoupén i Sverige.
I slutet av november drar Kia igång lanseringen av Stinger i Sverige. Det kommer att finnas två motorer att välja på: en diesel och en bensinare, båda fyrhjulsdrivna. Dieseln heter Stinger 2,2 GT Line, producerar 200 hästkrafter och kostar från 429.900 kronor.

Den bensindrivna versionen är toppmodellen Stinger 3,3 GT med 370 hästkrafter är prissatt till 514.900 kronor.
 
Diskutera: Vad tycker du om Kia Stinger?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-09-29 14:21
1

Mycket pengar, men med tanke på vad en Volvo kan kosta så så framstår det ju nästan som billigt.

#c • Uppdaterat: 2017-09-29 17:14
Roy J

Kollar man på deras webbplats verkar den nästa prisvärd – om den har bra rostskydd, inte är vägbullrig, bra säten med bra inställningsmöjligheter och har anständigt utrymme i baksätet.

#d • Uppdaterat: 2017-09-29 20:24
lillstefan nr.2

Själv måste jag vara konstig, jag tilltalas inte alls av de tre fina tyskarna, trots att de har hög kvalitetskänsla. Och nu har jag fått lära mig att det är det enda som räknas.
Har haft både Porsche Cayman och Mazda RX-8, och av dem saknar jag Mazdan mest. Men då har man fel smak, för Porschen hade en gnutta högre kvalitetskänsla, och det är ju bara det som räknas. Tänker man inte så, tänker man fel :)

#e • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

Känner och klämmer man på inredningen så visst är det skillnad. Vad annars kan motivera dom extra hundra tusenlapparna det kostar. Åker nu en Mazda CX-5 efter en Audi A4 och två BMW F10/11, helt klart har inte riskokaren samma kvalitet på inredningen och framförallt inte lacken, men som helhet är Mazdan mer bil för pengen.
Prövade en Macan i somras, dyr, kassaskåps känsla, men om den var värd två CX-5 or vete hundan. Men om jag nu skulle välja en prismässigt överkomlig premium asiat så får det bli en Lexus RC minst i nivå med Audi A5 om inte bättre och med en ganska trevlig modern hybriddrivlina som man snabbt vänjer sig vid.

#f • Uppdaterat: 2017-09-30 09:20
lillstefan nr.2

AudiS4, självklart får du prata om vad du gillar. Men det känns som om du vill skriva ner allt asiatiskt pga att de i regel har sämre kvalitetskänsla.

Och att du skulle blanda in Nissan GT-R förstår jag inte. Som jag skrev tidigare, den köps av folk som vill ha en bil med fantastiska prestanda. Att den sedan upplevs något billigare inuti kan nog köparna ta med tanke på hur mycket billigare den är jämfört med en Porsche med motsvarande prestanda.

Dessutom vet du faktiskt inte hur Kia Stinger är invändigt, då tycker jag att det är oseriöst att skriva ner den redan nu.

Nu sätter jag punkt för denna diskussion. Trevlig helg på er alla!

#g • Uppdaterat: 2017-10-01 05:44
Micke82

Du kan göra premiumkänsla till en frågeställning men aldrig till något objektivt. Det finns inget som är rätt eller fel här. Att försöka sätta "munkavle" på folk genom att presentera din egen godtycklig mening är bara fel. Är 100% säker att endast få personer (om du går ut och frågar) känner till märket Infiniti eller Kia Cadenza. Verklighet är något som kan "påvisas" som VAGS dieselfusk (inget illa menat).

MVH

#h • Uppdaterat: 2017-10-01 12:55
N-iklas

Instrumentpanelen kunde varit trevligare...och mindre "instängd" aktern ser ut som en Ford och priset är, den borde ha börjat på 340 000 med en topp på 460, Priset kommer att hålla försäljningen rejält nere.
Annars finns inget att anmärka på.

Är den nu utvecklad av någon från BMW ska man väl inte vara så övertygad om att just BMW är så mycket bättre.

#i • Uppdaterat: 2017-10-01 18:57
Roy J

Nissan GTR, som är gjord att vara en prestandabil och inget annat, har Audi S4 som underlag till sin bedömning av en lite annan typ av bil från en helt annan tillverkare, en bil som han aldrig sett och ännu mindre kört. Ändå hävdar han att han endast beskriver verkligheten. Finns älvor, drakar och tomtar med i din verklighet, Audi S4? Du räknar upp ett antal andra asiatiska tillverkare som aldrig tillverkat någon bil i samma prisklass som Kia Stinger. Vad bevisar det? Har du suttit i en Lexus eller Infiniti?
Skärp dig och kom ner på jorden!
Fast du kanske bara raljerar.

#j • Uppdaterat: 2017-10-03 16:00
lillstefan nr.2

Tack för dagens garv AudiS4! Ditt senaste inlägg var bara helt underbart :D

#k • Uppdaterat: 2017-10-04 17:12
Roy J

Jag var tvungen att knalla in här på bakgården för att se om Audi S4 reagerat på min sågning.
Inga motargument alls. Han ensam har skådat ljuset.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.