Nästa artikel
Bilfrågan: Vem betalar punkan?
Bilfrågan

Bilfrågan: Vem betalar punkan?

Publicerad 22 september 2017 (uppdaterad 6 november 2020)
Däcket på frågeställarens bil skadades i en automattvätt, men mackägaren vill inte betala reparationskostnaderna. På bilden syns en annan tvätt än den som nämns.
”Vid automattvätten fick jag punktering. När jag begärde ersättning tyckte mackägaren att det var mitt fel. Måste jag gå till domstol?” Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag är ägare till en Saab 9-5 kombi modell Griffin. Vid automattvätten hos Preem i Vallarondellen i Linköping fick jag punktering på höger framdäck. Däcket gick ej att reparera och kostnaden för ett nytt däck var 1 975 kronor. Det visade sig att underspolningsrampen i automattvätten avslutades med ett skarpt hörn vilket orsakade däckskadan när jag åkte ut efter avslutad tvätt.
När jag begärde full ersättning för däcket av mackägaren, tyckte denne att det var mitt fel som körde för nära rampen. Har min Saab för breda däck? Inte. Dimensionen, 215/55 16, är rekommenderade för Saabmodellen. Måste jag gå till domstol för att hävda min rätt, med allt vad det innebär? Länsförsäkringar säger att de inte kan föra min talan mot Preem. Kommunens konsumentvägledare kan inte heller hjälpa till.
Åke Wäster
 
Svar:
Det är svårt att ge ett svar på just den här situationen utifrån uppgifterna, men generellt kan man säga att för det fall att det är fel på tvättanläggningen och felet i sin tur orsakat skada på bilen så kan bolaget i vissa fall hållas ansvarigt för skadan.
ARN har i ett ärende bedömt att konsumenten hade rätt till skadestånd när ett fel på tvättanläggningen orsakat skada på bilen och konsumenten inte kunde upptäcka felet innan tvätt utan att gå ur bilen och inspektera anläggningen.
Nämnden framförde även att felet på anläggningen varit så svårt att upptäcka att det inte kunde jämföras med en skada som uppkommit vid ett gupp, där föraren normalt sett är ansvarig.
Konsumenten kan vända sig till ARN för att få frågan prövad.
Malin Johansson, Konsumentverket
 
Diskutera: Vad tycker du att frågeställaren bör göra?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-09-23 21:59
Erkka

Pga låg skadekostnad går det att ta som Förenklat tvistemål i domstol om man tycker det verkar roligt

#c • Uppdaterat: 2017-09-24 10:31
Axelman

Utan att ha sett den faktiska anläggningen är det ju svårt. Men man ska ju kunna köra in och ut utan att riskera skador på bilen. Kanter ska vara avfasade och mjuka för att styra tillbaka ett däck om det hamnar fel. Det är inte helt enkelt för alla människor att manövrera en bil i en biltvätt. Självklart ska macken betala däcket om inte det går att visa att kunden varit oaktsam eller vårdslös.

#d • Uppdaterat: 2017-09-24 11:32
keoh

Så det är därför tvätten är stängd nu?!

#e • Uppdaterat: 2017-09-25 12:56
a128

Vif FT-mål i domstol om man förlorar behöver man inte betala motpartens ombudskostnader, inte heller för timmeslång juridisk rådgivning om det rör en sak om är inom dennas verksamhetsområde

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.