Nästa artikel
Mest belastade vägarna i midsommar
Nyheter

Mest belastade vägarna i midsommar

Publicerad 22 juni 2017
Här är de vägar som riskerar att korkas igen och där det är störst risk för olyckor i midsommartrafiken.
Idag ger sig många ut på vägarna för att åka till midsommarfirandet. Trafikverket har gjort en karta med de mest trafikbelastade vägarna för just midsommar. Såklart rör de det sig om de stora europavägarna, såsom E4, E18, E20, E22 och E45, men också en hel del mindre vägar. Det är många som väljer att åka till Dalarna på midsommar och det märks också i trafiken. På väg 70 som går förbi Mora och Falun är det till exempel högt tryck i trafiken. Många styr också kosan mot västkusten via väg 42, 46, och 26.

Trafikverket tipsar om att hålla sig uppdaterad om trafikläget via deras hemsida. Andra goda råd på vägen är att hålla avstånden. Att få motorstopp på en 2+1-väg är speciellt riskabelt och Trafikverket råder de som råkar ut för det att sätta på varningsblinkers på bilen och lämna vägområdet till fots så fort som möjligt.
 
Diskutera: Åker du någonstans i midsommar och hur är trafikläget där?
 

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-06-24 13:02
pinjong

"Trafikverket råder att sätta på varningsblinkers". Så varningstrianglar behövs inte längre? Det är allt mer sällan man ser dem faktiskt. Men varningsblinkers används i alla möjliga sammanhang - t ex vid tillfällig parkering. Jag ska bara...

#2 • Uppdaterat: 2017-06-27 18:08
Focus

Helt rätt pinjong. Detta är ett j-a sätt, snart finns det ingen som ser de blinkande fordonen. Samma är det med alla arbetsfordon som blinkar och snurrar i tid och otid många gånger för att visa att man arbetar med något som inte syns.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.