Nästa artikel
Opels chef slutar
Nyheter

Opels chef slutar

Publicerad 13 juni 2017
Så här glad var vd Karl-Thomas Neumann förra året när han presenterade Opels GT-koncept. Nu slutar han chefstjänsten på Opel.
När slutförandet av PSA:s uppköp av Opel rycker allt närmare kliver Karl-Thomas Neumann ner från posten som vd.
Tidigare i år blev det klart att PSA-gruppen med märken som Peugeot, DS och Citroën, köper upp Opel. Affären är så gott som slutförd och i och med det slutar Opels vd Karl-Thomas Neumann. Han ersätts av ekonomichefen Michael Lohscheller.
– Det var ett svårt personligt beslut att välja att inte fortsätta med Opel/Vauxhall-teamet när det övergår till PSA-gruppen. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit och är säker på att flytten till PSA kommer att göra Opel/Vauxhall till ett starkare och ännu mer framgångsrikt företag i framtiden, säger Karl-Thomas Neumann.

Nyhetsbyrån Reuters spår att nästa karriärsdrag för Neumann blir att gå tillbaka till gamla arbetsplatsen Volkswagengruppen. Uppdraget skulle kunna vara att leda Audidivisionen, där nuvarande chefen Rupert Stadler fått en hel del kritik för sitt hanterande av dieselskandalen.

Diskutera: Hur tror du att Opels framtid i PSA kommer att bli?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2017-06-13 22:15
Tvärnit

Neumann har dock kämpat väl det ser vi, det är GM som är problemet! GM och Peugeot ligger i samarbete så att det blir vad det blir. Har läst att GM/PSA äger planer gemensamt på att göra Opel till ett märke för utvecklingsländerna med blandande komponenter, motorer ur PSA.
Jag tror dock inte att de lurar tillräckligt många med Opel=tyskt utan att det är finito med Opel om något år.

#w • Uppdaterat: 2017-06-14 00:23
Raphael

Axa, eftersom jag har en Picasso så behöver jag inte krypa in i en Passat och liknande lågbilar.

#x • Uppdaterat: 2017-06-14 00:28
Raphael

Problemet är att Opel inte har tjänat några pengar trots att de säljer rätt många bilar i Europa, och så har det varit under många år. Så något är fel med Opels finanser och kostnader. Ur det perspektivet kan det vara bra att ingenjörerna får gå och ersättas av en som har koll på pengarna. Opels bilar kommer byggas på PSA:s plattformer med PSA:s motorer, men Opel ha kvar sin design- och utvecklingsavdelning, precis som övriga märken i PSA har sin egen design- och utvecklingsavdelning men samarbetar med plattformar och drivlinor och gör sin egen bil utifrån det, samtidigt som varje märke också har egen teknik som inte delas med andra (t ex Citroën Advanced Comfort med eget fjädringssystem och stolsteknologi som är unikt för Citroën och inte finns hos något annat PSA-märke). Tavares har redan uttalat att han vill exportera Opel utanför Europa, bl a till Nordafrika, Mellanöstern och andra länder där han vill komplettera utbudet från PSA med ett tyskt märke.

#y • Uppdaterat: 2017-06-14 00:49
N-iklas

Det är inte finanserna det är fel på utan självinsikt, kommunikation med omvärlden (förklara vad man pysslar med - det ser ut som man inte själva inser vad man åstadkommit) och marknadsföring.
Människor tror alltid att resultatet och situationen som ett problem orsakar är problemet självt och försöker bota resultatet istället för det som orsakar det.

Man är inte förmögna att se längre och djupare än sin egen nästipp och tror att den är hela världen.

#z • Uppdaterat: 2017-06-14 01:41
Tvärnit

N-iklas. Jag kan undra om du själv ser längre än din egen nästipp.
Du har lagt ut orsakerna till att men lägger skulden på "man". Vem är "man"?

Jag påstår att "man" är GM och att de i USA har usel pejl på Europa.
GM försökte ta marknad i Europa med Chevrolet och hade det lyckats så hade Opel fått ge vika och bli till Chevrolet.
Det fanns säkert ett Opel i Opel men att GM körde över dem och idag så kan man nog säga att det är färdigt, Opel är nu enbart ett namn i mängden namn och därmed klar för den globala marknaden att produceras hur som helst och var som helst.

Nåväl, det finns bilar så att det räcker så att om Opel försvinner ur Europa så är det ingen större förlust för att Opels/Vauxhalls fordon har inte varit framstående på något sätt, en bil i mängden och där har du svaret, en bil i mängden och det är därför som folk är rätt svala angående Opel.

#110 • Uppdaterat: 2017-06-14 08:27
Hackenbush

Vi som inte är enormt feta och otympliga behöver inte krypa in i en vanlig sedan, det går alldeles utmärkt att bara sätta sig ned.

#111 • Uppdaterat: 2017-06-14 09:25
N-iklas

Det är bara så t.ex. du och oerhört många andra uppfattar det och tror att det är.

"Opel är nu enbart ett namn i mängden namn och därmed klar för den globala marknaden att produceras hur som helst och var som helst. Nåväl, det finns bilar så att det räcker så att om Opel försvinner ur Europa så är det ingen större förlust för att Opels/Vauxhalls fordon har inte varit framstående på något sätt, en bil i mängden och där har du svaret, en bil i mängden och det är därför som folk är rätt svala angående Opel."

Och eftersom ni tror att det är så, så är det så, därför att så uppfattar, tycker och tror ni att det är.

Vad ni säger är att om ni tror att jorden är platt, så är den det därför att det är ju det som räknas, vad ni tror, inte alls hur vekligheten ser ut.

"Vem fan bryr sig och fakta och verklighet" är vad ni säger.

#112 • Uppdaterat: 2017-06-14 09:26
N-iklas

Om det ni uppfattar vore sant så vore det som ni säger - men det är det inte.

NI UPPFATTAR ATT DET ÄR SÅ DÄRFÖR Att Opel inte har gjort något för att visa er något annat, berätta något annat för er och inte gjort något för att få er att uppfatta och uppleva något annat.

Opel har genom sin oförmåga att förstå ert sätt att tänka och fungera agerat på ett så inkompetent sätt att vad man gjort är att berätta en lögnhistoria för er, en lögn om hur tråkig och trist och dålig och ointressant Opel är - en lögn ni med hull och hår svalt och omhuldar med stor kärlek.

Opel har begått självmord genom att inte säga rätt saker till er - saker som ni kan begripa.

Det innebär inte att ni då skulle ha köpt en Opel, inte alls - men om ni bara hade ändrat er tillräckligt för att låta bli att hela tiden berätta för världen om vilken skit Opel är så skulle det endast vara nog för att ändra situationen.

#113 • Uppdaterat: 2017-06-14 09:45
Pi

"Jag är inte bitter" sa visst Tony Rickardsson men det tycks passa på flera...:)

#114 • Uppdaterat: 2017-06-14 10:13
trasten

Vi som inte inrättat hela vårt liv efter ett bilmärke tycker att Opel är en bil i mängden. Varken bättre eller sämre.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.