Nästa artikel
Skoda Octavia Combi – rapport från provkörningen
Provkörning

Skoda Octavia Combi – rapport från provkörningen

Publicerad 10 februari 2017
Vi Bilägares Calle Carlquist är just nu i ett väldigt blåsigt Porto i Portugal och provkör ansiktslyfta Skoda Octavia som kombi.
Hej Calle, vad är nytt på bilen?
– På utsidan märks förstås den nya fronten med de uppdelade strålkastarna på varje sida. Även baklamporna har nytt utseende. Skoda har vässat informationssystemet med nya multimediefunktioner och en helt ny skärm som har läcker grafik och enkel skötsel. Förarassistans- och säkerhetssystemen har också blivit fler och mer avancerade. Dessutom finns en ny modellversion som säkert blir vanlig hos oss, en TDI-kombi med fyrhjulsdrift, sjuväxlad DSG-låda av ny konstruktion med våtlamellkoppling och 150 hk maxeffekt. Pris från 260 900 kronor. Jag har kört den versionen en hel del i dag och tycker att den känns väldigt harmonisk. Ställbara chassiegenskaper som tillval är en annan viktig nyhet, med tre grundlägen och ett läge där man kan bestämma karaktären på fjädring, styrning etc. själv.
 
Vad är första intrycken?
– Att Octavia håller ställningarna som en av de vettigaste vardagsbilarna just nu. Utrymmena är oförändrade och på topp som tidigare. Nu är utrustningsnivån i paritet med de allra modernaste konkurrenterna trots att modellen ju har några år på nacken.
 
När kommer Octavia till Sverige?
– I vecka tio sker lanseringen hos handlarna, alltså i början av mars.
 
Läs hela provkörningen i Vi Bilägare nr 04/2016, i butik den 7 mars.
 
Diskutera: Vad tycker du om Skoda Octavia Combi?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#115 • Uppdaterat: 2017-02-11 18:52
Tvärnit

Vilken bil hade det blivit om inte SEAT Toledo?
-En Octavia Combi.
Varför inte Octavia i första hand?
-För att vi är två och att min andra hälft hon tycker inte om VW/Skoda.
Piskan?
-Att "alla" har Skoda så det kan ju inte vara helt fel? Skoda gör bra bilar till ett rimligt pris och därmed basta!.
Utfallet?
-SEAT
Målet?
- VW-gruppen
Raset?
-Nissan Pulsar och bara gud vet vad utöver....
Andra pris?
-Toyota Auris

Det är inte helt rakt detta med bilar men jag lade upp första och andra och dribblade runt lite mitt i mellan man kan också vända på steken och sätta Toyota som etta helt enligt personlig preferens.

#116 • Uppdaterat: 2017-02-11 19:40
Vorwärts

Volkswagen AG tillverkar fordon med egenskaper som folk vill ha, därför säljer koncernen det antal fordon som de gör.

Så fort vissa kommentatorer här inser ovanstående enkla faktum kommer vi få en mycket mer sansad ton i kommentarsfälten.

#117 • Uppdaterat: 2017-02-11 20:57
saabnisse

Jag skrev om vad jag trodde om ljudisoleringen i den här modellen i #13, men jag borde förstått att Vidstige vetat bättre.
Han har givetvis provat, det har inte jag.

#118 • Uppdaterat: 2017-02-11 21:29
Styggavargen

Många här verkar vara lite fanatiska till sina märken, har haft många märken, Mitsubishi, Skoda, SAAB, Mazda osv. Alla märken har sina styrkor. Jag har nog mest SAAB i själen, man blir lite varmare när man får åka SAAB men tiden är förbi. Annars tycker jag Toyota har varit bra bilar, driftsäkra men tråkiga att köra och lite dyra att ha på service. Volvo/Ford är väl de märken jag gillat sämst, finns inte så mycket att säga, Ford gör inga bilar som jag tycker attraktiva.... Volvo är för törstiga och tunga och på senare tid har förnuftigheten med modellerna försvunnit helt. Var inne på en V60, skön att köra... men det var allt, väldigt opraktisk och trång för att vara så stor på utsidan. Kommer nog aldrig att fastna på märken, utan det blir nog snarare på modellnivå.. köper den modell som har flest fördelar och som uppfyller mina önskemål.

#119 • Uppdaterat: 2017-02-11 21:52
saabnisse

Ursäkta att jag blir lite irriterad, men jag förstår inte hur somliga kan uttala sig så kategoriskt om en bil man inte har haft en möjlighet att prova!
Jag tycker att somliga bör vänta med sina åsikter tills de vet vad det ska åsiktas om!

#11a • Uppdaterat: 2017-02-11 22:17
christer_1

Vidstige är VIB största kverulant!

#11b • Uppdaterat: 2017-02-12 10:17
mw73

Har VAG ändrat något.. så dom inte tappar lacken efter 5 år?
Ser dagligen dessa rostburkar på gatorna.. men jag läser ingenstans att VAG har ändrat sin lack på något sätt?!

#11c • Uppdaterat: 2017-02-12 10:22
Hackenbush

Förstår inte vad du pratar om mw73, min förra Octavia från 2005 som jag bytte in 2013 hade inte en rostfläck nära bilen.

#11d • Uppdaterat: 2017-02-12 11:08
Pi

Vissa gillar helt enkelt att kasta skit på andra märken för att på det sättet bekräfta sitt eget val - svårare än så är det nog inte, Hacken.

#11e • Uppdaterat: 2017-02-12 11:29
Vidstige

Pi, nej handlar inte alls om det för min del. Det handlar om att Vi bilägare ska bli bättre på konsumentupplysning och det ska bli tydligare vilka bilar som har bra kvalitet på kort och lång sikt. VAG dominansen i tidningen måste också få ett slut särskilt som den inte är relevant när det gäller kvalitet. Så jag tror tvärtom med din egen logik att det handlar om att du och andra VAG-ägare tar kritiken personligt istället för att se möjligheterna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.