Nästa artikel
Opel Insignia Sports Tourer officiell
Nyheter

Opel Insignia Sports Tourer officiell

Publicerad 6 februari 2017 (uppdaterad 6 februari 2017)
Opel har offentliggjort nya Insignia i kombiutförande.
Bagageutrymmet i nya versionen av Insignia Sports Tourer har växt med jämfört med föregångaren. Opel säger att det får plats 100 liter extra med sätena nerfällda, då den totala volymen uppgår till 1640 liter. Det finns inte någon information om hur mycket som ryms med sätena uppe. Bakluckan kan öppnas och stängas med en fotrörelse under den. Tillval är att få sätet delbart enligt 40/20/40 och det kan fällas med en knapp på bakluckan. Man kan också köpa till sidoskenor, avdelande nät och fästmöjligheter för att maximera lastsäkerheten.

Precis som i sedanversionen som presenterades i december har Insignia Sports Tourer matrixstrålkastarna Intelliux LED med en extra fjärrljusfunktion som sträcker ut helljuset upp till 400 meter. Andra förarstödsystem är 360-graders kamera, head-up display, adaptiv farthållare, filhållningsassistent och varning för korsande trafik vid begränsad bakåtsikt.

Beroende på drivlina och utförande blir den nya bilen upp till 200 kilo lättare än föregångaren. Det ska finnas såväl turboladdade bensin- som dieselmotorer och möjlighet till fyrhjulsdrift samt Opels nyutvecklade åttastegade automatlåda.  

Bilen visas upp på Genèves bilmässa i början på mars. Uppgifter om priser och när Insignia Sports Torer kommer till Sverige är ännu inte officiella.

Klicka på bildspelet för att se fler bilder.

Vi Bilägare har redan tagit en första provtur i Opel Insignia och fått prova två av motoralternativen. Läs om det här.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Insignia Sports Tourer?

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2017-02-07 08:34
L. Mäkinen

Ögat är ett ganska dåligt mätverktyg och att mått inte är samma innebär inte att ögat ändå ser likheter. Att folk ser likheter mellan Insignias front med den på Mazda 6 är inte konstigare än när folk ser Jesus ansikte i rostat bröd utan att ens ha träffat Jesus.

#w • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Så det är ett vetenskapligt faktum att Insignia är den vackraste bilen i sin klass, och den som inte spenderat de senaste två månaderna med ingående studier av modellen ifråga får inte ha en avvikande åsikt eftersom denne då saknar grundläggande kunskaper i ämnet, om jag förstått saken rätt?

Kanske det, kanske om jag tillbringar våren att med lupp granska min Polo in i minsta detalj så kommer jag att se den som skapelsens krona.

Kanske om jag bara tillräckligt ingående studerar telefonkatalogen så framstår den till slut som stor litteratur, kanske det ja.

Kanske detta åskådningssätt är en slags variant av Stockholmssyndromet?

#x • Uppdaterat: 2017-02-07 08:47
christer_1

Sa verkligen N-icklas att Insignia är vackraste bilen i sin klass Prestigelös?

#y • Uppdaterat: 2017-02-07 09:57
Pi

Det gjorde han nog inte, Christer. Även om han antagligen har den åsikten. Men det som är lite märkligt är hans alltmera fördömande ton mot de som inte tycker lika som honom. Sen är det lite svårt att förstå att nån kan sitta och jämföra mått på olika bilar under 2 månaders tid... Om han "mätt upp" som han säger så borde det ju innebära att han haft tillgång till samtliga dessa modeller vilket jag är en aning skeptisk till... Sådana påståenden ökar inte direkt trovärdigheten - i så fall får han nog konkret berätta hur han fått tillgång till alla dessa bilar för att kunna göra dessa oerhört noggranna mätningar och bedömningar - om man nu skall tro hans uttalanden.

#z • Uppdaterat: 2017-02-07 10:03
Axa

Niklas
Att du har mätt och granskat i månader innebär inte att du har rätt. Vad man tycker om design är ytterst subjektivt. Dock, om det är 7 av 10 som tycker att Insignian är lik en Trabant så ligger det nog nånting i det oavsett vad de "vetenskapliga mätningarna" säger.

#110 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

christer_1

Nä det har du rätt i att han inte gjorde, men det står där att läsa mellan raderna...

Och jag är nog benägen att hålla med, en synnerligen lyckad modell även med mina lekmannamässiga åsikter mätt.

Tycker dock det är synd att någon med ett sådant enormt stort kunnande om Opel inte kan ta att det finns de som inte instämmer i dennes åsikter.
Till syvende o sist så är inte hans åsikt allenarådande.

Där någonstans passerar man gränsen från att vara en brinnande entusiast till att bli fanatisk...

#111 • Uppdaterat: 2017-02-07 10:59
A.L

En sak reflekterar i alla fall jag över (via bilderna) och det är att bilen försöker skapa en helt annan premiumkänsla än tidigare versioner. Opel försöker alltså gå från Toyota, Mazda, Hyundai/Kia upp till Volvo och Volkswagen ( nu skrev jag upp, vänd på det om så önskas). Jag tror att det hänger ihop med att Opel förlorat så mycket mark till koreanerna, att man helt enkelt måste diversifiera sig mot en mer köpstark målgrupp. Hyundai har alltså tvingat Opel att byta både klass och skola;)Dock kan påpekas att även PSA försöker göra denna resa - med varierande framgång - så det skall bli spännande att se om Opel lyckas bättre. Stategiskt är det nog en av få vägar fram för att överleva på marknaden (andra alternativ är annars att strukturera om bolaget till en komponenttillverkare - som PSA borde ha gjort). MVH AL

#112 • Uppdaterat: 2017-02-07 11:05
A.L

Tack för informationen N-iklas. Det tycker jag var en bra prioritering eftersom Haldex av senare snitt är lite väl understyrt för min smak - framförallt när man behöver bakhjulen;). Så Opels lösning känns bättre. Men man måste nog prova först. Alla lösningar passar inte på alla körstilar och tekniker. MVH AL

#113 • Uppdaterat: 2017-02-07 12:09
Pi

Fast "premium" som begrepp borde ju innebära något extra och om alltfler märken anser sig vara och sniffa på "premium" så blir ju dessa många märken ändå den "normala" klassen för man kan anta att befintliga premium-märken inte släpper taget utan tar i ännu mera för att bevaka sina positioner. Skall "premium" vara nåt värt så måste det ju också vara lite "extra" och inte en uppsnyggad Opel eller annat märke som förknippats med "standard-bilar".

#114 • Uppdaterat: 2017-02-07 13:10
christer_1

Presigelös skrev: "christer_1 Nä det har du rätt i att han inte gjorde, men det står där att läsa mellan raderna... "

Jag tycker bara att det var olikt dig att "göra en Vidstige" och klistra på andra dina åsikter.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.