Nästa artikel
Ditt långteststall 2017?
Långtest

Ditt långteststall 2017?

Publicerad 2 januari 2017 (uppdaterad 2 januari 2017)
Vi har visat upp våra val inför året. Nu vill vi veta hur ditt långteststall skulle ha sett ut.
Då var Vi Bilägares långteststall för 2017 presenterat. Vi har köpt följande fem nya bilar som under året kommer att köras minst 4 000 mil:
   
Men hur hade långteststallet sett ut om DU fått välja?

Grundkriterierna är att modellen ska ha lanserats under 2016 samt att bilen fysiskt funnits tillgänglig och prissatt hos svenska återförsäljare senast den 20 december 2016.
Använd kommentarsfunktionen nedan och skriv gärna en kort motivering till dina val! 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#11p • Uppdaterat: 2017-01-03 16:35
skarj

Rätt tjatigt med Er , inga nämna som likt fanatiker tar till er ett märke, låt vara för eller emot. Finns det inget bättre att lägga Er tid på? Är rätt säker på att de flesta andra tycker att forumet blir sönderspamat, med detta långdragna dagissvammel.
Jag kan ta på mig rollen som självutnämnd diplomat, är ägare av både en Prius och en Passat och nej, har inte någon vridning till modeller som börjar med P och ser ner på allt annat, har även 2 andra bilar av börd från Trollhättan resp. Hisingen.
Om någon behöver terapeutiskasamtal för att komma ur spiralen, så var inte blyga;) VAG säljer många bilar och är populära bilar både som privatbilar och som förmånsbilar, givet detta så bör varje tidning som utför tester i Sverige ha med en VAG, samma med Volvo. Toyota och KIA bör man inte heller glömma bort, då man fokuserar på privatköp, även Dacia om budget är i focus och det är det garanterat för många privatkunder.

Gör tidningarna helt fel val när de testar dieselmodeller? Well, det rullar många dieslar, att dra för stora växlar på ett trendbrott är inte helt seriöst det heller, att vi inom några år kommer att se en ökande del testade elbilar känns givetvis som en given framtid just nu, men att hänga läpp över valen i tidningarna leder nog inte längre än att ni själs borde se över tidningsvalet. Optimalt är förstås att tidningarna testar samtliga motoralternativ, men det kommer inte att hända. Men man kunde ju önska sig det någon gång till långtestet, kanske minst lika intressant att se hur amma modell skiljer sig i låt säga 3 utföranden, bensin, diesel och el/hybrid. Kanske den statistiken säger mer än just en bil testad av ett märke, som i alla andra sammanhang skulle förkastas rent statistiskt, även 3 bilar av samma modell saknar tyngd i statistiken.

#11q • Uppdaterat: 2017-01-03 18:44
Vidstige

skarj, ingen här kan slå själva tidningen i tjatighet när det gäller inriktning, artiklar, ständiga rostbetyg etc. Vi som skriver här och köper tidningen har åsikter om innehållet. Om man inte får ha åsikter om innehållet så är det väl bättre att lägga ner alla former av kommentarsmöjligheter. Klart som tusan det är stor skillnad på olika bilar, det är vad alla diskussioner handlar om, dvs vad som skiljer och hur mycket. F.ö. äger din Prius din Passat fullständigt när det gäller driftkvalitet.

#11r • Uppdaterat: 2017-01-03 18:53
Peter E

Så "oväntat" att Vidstige "vet" hur signaturen skarj.s bilar är. ;-)

#11s • Uppdaterat: 2017-01-03 18:55
Axa

Vidstige
Förstår inte hur du kan vara missnöjd när det är 2,5 asiatiska bilar i långtestet....

Det är ju en sak att ha åsikt om olika bilar men att hela tiden kritisera för att ViB agerar konspiratoriskt blir löjligt.

#11t • Uppdaterat: 2017-01-03 19:33
Mikael Dahlbacka

Mitt teststall:
Peugeot 3008 (bensin aut fwd)
Seat Ateca (bensin aut fwd)
Volvo V90 Bi-fuel (gas)
Kia Niro
Alfa Romeo Giulia

Mellanstora crossovers är populära och det vore intressant med en liten duell mellan två nylanserade sådana.
V90:n för att det är en ny Volvo kombi, vilket är intressant i Sverige. Också intressant ur miljöaspekt med gasdrivning.
Kian behåller jag eftersom det verkar vara en praktisk och prisvärd hybrid som är intressant för privatbilister.
Alfan, tjaa för att det är en ny frän Alfa Romeo nuff said ! :)

#11u • Uppdaterat: 2017-01-03 19:46
Vidstige

Axa, det du säger är ju att VIB gör allt rätt och att det inte finns nån möjlighet till förbättring, det tycker jag är löjligt, eller möjligen tragiskt. Konspiration är det sen inte frågan om när VIB haft med en VAG varje (!) år sen start. Dvs man dominerar fullständigt. Säkert kul för VAG-fanatiker men annars inte särskilt balanserat. Sen att nästan alltid läsa att VAG vinner testerna ger mig närmast noll och börjar bli ett tragiskt skämt nu. Kan inte fortsätta så 10 år till.

#11v • Uppdaterat: 2017-01-03 19:53
V8-Power

En VAG per år är 20%, lite klent när marknadsandelen är 28%.

#11w • Uppdaterat: 2017-01-03 19:57
Deeds

Vilken VAG-bil va med 2011?

#11x • Uppdaterat: 2017-01-03 20:49
Axa

Vidstige
Visst kan man alltid föreslå förbättringar, det tror jag ViB gärna vill ha. Men man ska nog inte som du förvänta sig att just dina förslag kommer genomföras.
Du är ju väldigt kritisk till hur ViB utformar testerna, tex rosttest, eller vilka bilar som är med i långtestet. Hur kan det komma sig? Hur kan det komma sig att en eller ett fåtal gnäller hela tiden högljutt om testerna? Det kan inte vara så att testerna accepteras av majoriteten och de som gapar har fel?
Vad gäller långtestet så spelar det för min egen del mindre roll vilka bilar som är med. Det är resultatet oavsett bil som är intressant.
Men om nu ViB skulle välja 5 VAG ena året och 5 Toyota andra året så får det väl vara så. Det är redaktionen som bestämmer.

#11y • Uppdaterat: 2017-01-03 20:54
Peter E

En av anledningarna till att Tiguan ses av en del som ett tråkigt val är väl för att det redan finns så många på vägarna så folk tror kanske den funnits längre än ett år. ;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.