Nästa artikel
Mercedes pickup: X-klass
Nyheter

Mercedes pickup: X-klass

Publicerad 25 oktober 2016 (uppdaterad 26 oktober 2016)
Ett koncept på Mercedes första pickup visades upp vid ett event i Stockholm.
Mercedes tar ett kliv in i segmentet mellanklassbilar med flak. Deras pickup-koncept avtäcktes vid ett event i konstgalleriet Artipelag i Stockholm. Sloganen för det nya fordonet lyder: ”A new kind of tough”.

Sedan tidigare har vi fått reda på att den är resultatet av ett samarbete mellan Daimler och Renault-Nissan och att pickupen ska baseras på nya generationen av Nissan Navara och Renault Alaskan.

Två utföranden visades upp vid eventet i Stockholm: Råa "Powerful Adventurer" och den lite mer polerade "Stylish Explorer". Den produktionsfärdiga pickupen kommer att lanseras i slutet av 2017.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes pickup?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-10-25 18:26
Mattse

Innan täcket har fallit går det att se på siluetten att det rör sig om ännu en värdelös dubbelhyttare. Varför kan inte pickuptillverkarna bygga en pickup med enkelhytt och ett rejält långt flak. Nu släpper de värdelösa skapelser med extended cab, double cab eller vad de nu väljer att kalla det. Snacka om det sämsta från två världar. Du får en kupé med ett värdelöst baksäte och ett ännu värdelösare flak som inte går att lasta på. Är det bara för att företagarna får skatteförmåner och kan lyfta momsen mm på ett fordon som de kan använda privat att frakta familjen med?

#2 • Uppdaterat: 2016-10-25 19:07
Axa

Hoppsan!

#3 • Uppdaterat: 2016-10-25 22:12
Pi

Ja, en vanlig lite större kombi fyller väl ungefär samma funktion lastmässigt som denna så jag håller med Mattse till fullo. Dessutom säkert rymligare och bekvämare i kupén - i alla fall för baksätespassagerarna.

#4 • Uppdaterat: 2016-10-25 22:26
saabnisse

Baksätet brukar inte vara så dåligt och speciellt inte på bredden, men den här typen av pickuper är ju bara skådebröd, som arbetsfordon är de, som Mattse skriver, ganska värdelösa.
Ett arbetsfordon ska inte vara överdesignat, där är det det praktiska som gäller.

#5 • Uppdaterat: 2016-10-25 22:30
Grosser

Olycksfall i arbetet hos Mercedes? Koncept i all ära, men den känns extremt överdesignad.

#6 • Uppdaterat: 2016-10-26 09:32
Mattse

Som sagt, ännu en värdelös dubbelhyttare. Någon som såg Mercedes livepresentation? Där tog de upp den sportige killen Mikael som exempel på personer som är målgruppen för biltypen. Mikael lever ett aktivt liv och cyklar mountainbike på sin fritid.

Någon här som har försökt att transportera en mountainbike på sin dubbelhyttare? Gick det bra tycker ni? Nä just det. Ska cykeln transporteras stående så måste baklämmen vara nerfälld då flaket är för kort för att hela cykeln ska få plats. Inte ens om framhjulet skruvas av ryms hela cykeln på flaket.

Min inne i bilen då? På en vanlig normal kombi med fällt baksäte får en liggande cykel plats utan några som helst problem. Det är dock knappast optimalt med en lerig cykel inne i bilen men platsen i en kombi finns. Det är även skönt att kunna ha cykeln inne i bilen med tanke på stöldrisken. Funkar det inne i nya X-klass. Glöm det...

Mercedes ville framstå som sportiga och att X-klass är för de som lever att aktivt liv. Men med mountainbike som exempel blev det, som kidsen säger, epic FAIL.
Bästa bilen för Mikael och hans cykel hade varit en pickup med kort hytt och längre flak. Eller en helt vanlig kombi. Inte nya X-Klass med sin värdelösa dubbelhytt.

#7 • Uppdaterat: 2016-10-26 10:37
Hackenbush

Denna bilen måste rikta sig till de som tycker att det är häftigt med en dubbelhytts-pickup men egentligen inte behöver någon.
Man försöker skapa ett behov hos konsumenterna för denna typen av bil så att man kan sälja en ny modell.
Inte så konstigt egentligen, vi konsumenter går på det och handlar och ser glada ut.
"kolla vilken tuff pickup jag har"

#8 • Uppdaterat: 2016-10-26 17:19
Peter E

Verkar som om en annan tillverkare har tagit över namnet "Wältklasse"
Med anledning av pickuper.
http://teknikensvarld.se/nya-toyota-hilux-ar-nara-att-valta-338160/

#9 • Uppdaterat: 2016-10-30 09:52
hans.antnas

MB siktar väl på USA där har dom mycke pickuper

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.