Nästa artikel
Här är Geelys nya bilmärke Lynk & Co
Nyheter

Här är Geelys nya bilmärke Lynk & Co

Publicerad 20 oktober 2016 (uppdaterad 20 oktober 2016)
Först ut i Lynk & Co:s fordonsflotta blir suven 01, byggd på CMA-plattformen och kusin med kommande Volvo XC40.
Volvoägaren Geely har skapat ett nytt bilmärke. Det ska heta Lynk & Co och riktar sig till en ny global och uppkopplad generation av urbana kunder.

Först ut är modellen 01. Det är en liten suv baserad på Volvos CMA-plattform för små bilar, samma grund som kommande XC40 byggs på. 01 är designad och framtagen i Göteborg av Volvos och Geelys gemensamma utvecklingsgrupp CEVT och kommer senare att följas av 02 och 03. Varje modell kommer att ha elektrifierade drivlinor.

Fokus för Lynk & Co kommer att vara digitalt. Bilarna ska kunna köpas via en app på mobilen och levereras till dörren. Bildelning kommer att bli en viktig aspekt för Lynk & Co. Via en delningsknapp på mittkonsolen kan bilägaren skicka ut en digital nyckel och låta andra få tillgång till fordonet. Lynk har ambitionerna att vara det mest uppkopplade bilmärket och har bland annat tagit hjälp av Ericsson för att koppla upp fordonen till molnet.

Säljstart blir under 2017 med början i Kina och sedan följer Europa och USA 2018.
 
Diskutera: Vad tycker du om Lynk & Co och första bilmodellen 01?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2016-10-20 18:02
V8-Power

Groteskt ful!
Värre än det mesta tyvärr!

#c • Uppdaterat: 2016-10-20 18:19
Pi

Fast om dom inte tar hand om kundens inbytesbil så lär dom missa många affärer.... Alla gillar inte att försöka sälja bilen själv.

#d • Uppdaterat: 2016-10-20 19:01
GF

Grotesk ful baklampor är vänd ned "P" format för Lynk & Co och bakrutor vid sidolampor långt upp närmare taket för Volvo XC40.

#e • Uppdaterat: 2016-10-20 22:43
rikast

Jag stödjer allt som kan driva dryga och ointresserade bilnasare i konkurs. Bilägande är under omvandling, inget snack om saken och det blir mer och mer otidsenligt att stå i en bilhall och vifta som en semafor för att få kontakt med en säljare. Sen kommer det någon snubbe som jobbade på Elgiganten för tre dagar sen och börjar hosta floskler. Taxi 2.0 är på intåg, bilägande likaså och alla som inte fattar det kommer rensas ut. I storstäder är bilpooler oslagbara för de som kör ett par hundra mil per år jämfört med att äga en bil. Det konceptet kommer växa och utvecklas. Ingen född efter 2000 kommer vilja stå och böka med besiktning eller service och strula med försäkringsbolag efter dörruppslag eller stöld av airbag. Det ska bara fungera. Enkelt och förutsägbart. Utrensningen har börjat, låt se vilja bolag som fortfarande finns om tio år. Antagligen prenumererar vi då på en bilpool med självkörande fordon där du blir hämtad och lämnad där du vill, med bokning och betalning i telefonen och koordinerad samåkning längs vägen för den som vill få ner priset. Enkelt gjort i ett system som vet exakt var tillgång och efterfrågan finns varje given sekund.

#f • Uppdaterat: 2016-10-22 15:56
Brazze

Vem tror ni betalar alla flådiga bilhallar i glas och klinker ?

#g • Uppdaterat: 2016-10-25 15:12
Hackenbush

Även bilen kostar lite mer om man köper den av en firma som har fina bilhallar så är jag av den gamla typen som gillar att gå i en bilhall och kolla, känna, rycka i de olika bilmodellerna. Skulle vara tråkigt att ringa till någon och visa ett intresse för en bil, någon kommer till hemmet med den enda bilen som man får testa och sedan ....jaha vad skall man jämföra med?
Att ringa till 5, 6 olika bilfirmor och få 5-10 olika bilar hemkörda under en längre tid känns som om det skulle ta ganska lång tid att bestämma sig för en bil.

#h • Uppdaterat: 2016-10-25 18:27
ToRy

@Hacken: Det kommer att finnas showroom där man kan klämma, känna och provköra!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.