Nästa artikel
Rekordår för Volvo
Nyheter

Rekordår för Volvo

Publicerad 4 januari 2016 (uppdaterad 4 januari 2016)
Volvo Cars har under 2015 gjort sitt bästa försäljningsresultat i Sverige någonsin.
Totalt har Volvo ökat sin försäljning i Sverige med 15,81 procent under året. Mest säljer fortfarande V70 och XC70, men även XC60 har gått åt i bilhallarna.

– I samband med årsmodell 16 lanserade vi Classic-versioner av de båda bilarna (V70 och XC70, reds anm.). Det har bidragit till den fantastiska säljsuccén. Volvo V70 och XC70 har varit våra storsäljare under många år, därför är det extra roligt att de under sitt sista modellår säljer i sådana rekordvolymer, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Även nya XC90 har sålt över förväntan på den svenska marknaden.

–Vi har registrerat 2 190 bilar. Det är betyldigt fler än vad vi kalkylerade med, berättar Jessica Span.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2016-01-06 14:16
McTar

När Subaru kan komma med något som liknar Volvo On Call och en Subaru kan göra livet lika enkelt som Volvo, om nu sätena är motsvarande - så skall jag kolla på en.. Sedan så får ju gärna Subaru komma med någon miljövänlig variant också...

#c • Uppdaterat: 2016-01-06 18:43
Audi A5 SB

Hm, har inte en ny Forester samma 4WD-system som Outback?

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/modellspecifikt/forester-utan-fyrhjulsdrift

#d • Uppdaterat: 2016-01-06 21:57
McTar

Är det mig du skriver till Shogun? Om det är det så läs #8.

#e • Uppdaterat: 2016-01-07 04:39
John2008

Volvo är bäst i Sverige, så därför säljer den bäst här!

#f • Uppdaterat: 2016-01-07 04:53
McTar

Shogun: Är det så du ser på dig själv, som auktoritet?
Det är faktiskt humor...

#g • Uppdaterat: 2016-01-07 14:00
Vidstige

Jag skulle säga att Shogun har en viktig poäng med Volvo. Man har inte riktigt den driftkvalitet man hade förr när det var frågan om folkbilar. Det blev tydligt i och med att Volvo gick från bakhjulsdrivet till framhjulsdrivet. Märket är idag mer premium och blir ännu mer så med nästa generation modeller som nya XC90 och kommande S90. Återstår då att se hur bra dom kommer hålla i långa loppet men svårt att tro att man kommer kunna mäta sig med t.ex. Lexus där.

Många som har köpt in familjebilar som Volvo V70 har förvånats över hur mycket problem och kostnader det är frågan om att hålla igång dessa bilar. Samtidigt får man ju mycket bil, mycket komfort och mycket säkerhet så det beror ju lite på hur man värderar det hela. Men vill man ha ett billigare bilägande finns det bättre alternativ. Dock har ju rostskyddet varit på topp så kanske förlåter det en hel del.

Volvos fyrhjulsdrift är baserat på Haldex, klara plus och minus på det systemet. Men det är defintivt inget dåligt system. Sen beror ju allt på användningsområde och inget 4wd-system är perfekt.

#h • Uppdaterat: 2016-01-07 14:07
EnannanRobban

Shogun, ser inte egentligen något problem med att "bilen är gammal" (Läs V70/XC70) så länge som det är en bra bil. Jag kan tycka att många Asiatiska bilar känns äldre, trots att de är helt nylanserade.
Du har uppenbarligen många vänner som har haft otur med sina som ständigt åker bärgare eller står på verkstaden. Är inne på min 4:e nya Volvo och har ännu inte fått vare sig det ena eller det andra, bortsett från vanlig service enligt intervall.

Volvo gör vettiga och säkra bilar, i vissa fall lite tråkiga, men i mitt tycke betydligt fräschare interiört än många av de asiatiska motsvarande modellerna. Hör många som säger om yttre design att det ser si eller så ut, men för mig är en bekväm, fräsch och funktionell insida det som räknas när jag skall lägga många årliga mil och för all del att bilen är trygg, säker och komfortabel och där har Volvo levererat enligt mina kravspecar och ligger bra till när det snart är dags att byta igen.

#i • Uppdaterat: 2016-01-13 20:43
McTar

Shogun: Vad har du för belägg för ditt påstående? Eller är det bara "hittepå"?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.