Nästa artikel
Ladas nya Sverige-modeller
Nyheter/Bilder

Ladas nya Sverige-modeller

Publicerad 13 november 2014 (uppdaterad 13 november 2014)
Lada tar in nya personbilar på svenska marknaden, en av dem är Kalina Cross.
Den ryska biltillverkaren Lada fick i år officiell svensk återförsäljare för första gången på 30 år. Här är nya modellerna.
Lada bygger just nu upp ett närverk av återförsäljare i Sverige. Sedan det tidigare i år meddelats att Lada Sverige blivit officiell återförsäljare stod det klart att vi skulle få se nya modeller på de svenska vägarna.
 
Crossovertrenden är tydlig även hos Lada. På bilderna ser vi bland annat sjusitsiga Largus Cross, en nära släkting till Dacia Logan, samt småbilarna Kalina Cross och Granta.
 
Veteranen Niva har fått lättmetallfälgar, takrail och nya stötfångare i utförandet Urban. Niva Special ser minst sagt redo ut för vildmarken med LED-ljusramp, vinsch, grövre däck och stöddigare markfrigång.
 
Diskutera: Vad tycker du om Ladas nya modeller för svenska marknaden?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-11-13 17:33
Focus

Många svenskar gillar tydligen att sitta högt och ha en kraftig bur runt sig så varför inte Niva. Man skall nog akta sig för att döma ut ryssbilarna för att de var "dåliga" förra gången de importerades. Kan man sälja Rumänbilar så varför inte?

#c • Uppdaterat: 2014-11-13 18:02
saabnisse

Niva var en av få bilar som klarade FMs hårda terrängtest på 1980-talet. Som jämförelse skakade Range Rover sönder efter ett och ett halvt varv på terrängbanan!

#d • Uppdaterat: 2014-11-13 19:41
Pi

Lär knappast bli nån försäljnings-succé med tanke på att dom inte ens är billiga - http://www.ladasverige.se/cgi-bin/info.html

#e • Uppdaterat: 2014-11-13 20:47
Axelman

Pi:
Hur många bilar har snöplog på utrustningslistan? Niva regerar! :-D

#f • Uppdaterat: 2014-11-13 21:35
Tobo

Pi:
Prislistan (och hela hemsidan, ladasverige.se) är gammal och inaktuell.
Den gjordes av förra generalagenten (Ubbo), som planerade att ta in Kalina och Priora, men aldrig gjorde det. Endast priserna på Niva är aktuella i dagsläget.
Lada Sverige har aviserat att en ny hemsida är på gång, med aktuella modeller och priser.

#g • Uppdaterat: 2014-11-13 21:35
Janne G

Lada Sveriges hemsida verkar av någon anledning inte ha uppdaterats på flera år - man presenterar tex modeller som inte tillverkas längre. Därför ska man nog inte tro på prisuppgifterna där. Men, skulle det vara så att de tror att "från 119 000" är rimligt för en Kalina, då är det nog rätt dödfött för dem.

#h • Uppdaterat: 2014-11-13 21:57
Mistro

Renault/Nissan är absolut det bästa som har hänt Lada och det förvånar mig väldigt mycket att märket faktiskt skall säljas även i Sverige. Troligtvis kommer det att röra sig om ett fåtal bilar som säljs årligen precis som tidigare och vem väljer egentligen en Lada före en Dacia om priset är jämförbart? Allt går ju säkert att sälja för ett tillräckligt lågt pris även här men en Lada är ju INTE billig. Säkert kommer alla Lada modeller framöver att grunda sig på en Dacia då det är betydligt bättre bilar. Vill man kunna sälja några bilar utanför Ryssland så är denna förändring nog nödvändig.
För Renaults del kan det ju säkert finnas fördelar med att sälja Lada under Dacia och på så vis "hotta" upp Dacia lite. ( även prisbilden )
Måste ju vara en lysande affär att kunna sälja ut gamla Renaultbilar som Dacia och sedan efter ytterligare några år kunna sälja samma bil som en Lada .... Smart tänkt

#i • Uppdaterat: 2014-11-14 07:21
VW Polo 2012

Kolla t.ex. skärmbreddarna på Lada Niva Special . Nog är det special alltid. Detaljfinish vad är det ?

#j • Uppdaterat: 2014-11-14 07:28
Hackenbush

Vill man ha en riktig terrängbil istället för alla de låtsas-terrängbilar som finns idag så är Lada Niva Special ett bra val.
Vill man ha en premiumbil så köper man Lada Granta

#k • Uppdaterat: 2014-11-14 08:33
Uff.

Såg på Tyskt Tv, ett motormagasin som testade den gamla Ladan mot Porsche Cayenne (tror det stavas så). Ladan var verkligen överlägsen i samtliga tester i terrängen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.