Nästa artikel
Helt eldriven småbil från Opel
Nyheter

Helt eldriven småbil från Opel

Publicerad 8 april 2014 (uppdaterad 8 april 2014)
Efter att den nya generationens Opel Corsa presenterats nästa år hoppas den tyska tillverkaren ha en eldriven småbil i modellprogrammet.

Det är den tyska publikationen Automobilewoche som rapporterar att Opel är nära steget in på marknaden för helt eldrivna bilar. Den bil som nu planeras går under projektnamnet BEV ( Battery electric vehicle) och kommer vara mindre och billigare än nuvarande plug in-hybriden Ampera som i basutförande kostar 379 000 kronor. Lanseringen väntas till någongång under 2016 eller 2017.

Opels försäljningschef, Peter Christian Kuespert, säger enligt tyska Automobilewoche att tuffare krav i Europa gällande koldioxidutsläpp gör att de måste börja jobba med fler alternativ till bensin- och dieseldrivlinorna. Uppgifterna ska komma från ett internt möte för återförsäljare som hölls i Frankfurt i slutet av mars, men de är ännu inte bekräftade av Opel själva.

Tillsammans med satsningen på den eldrivna småbilen BEV rapporteras om att en ny Corsa ska presenteras nästa vår och om planer på en riktigt liten bil i klass med Volkswagen Up.

Diskutera: Tror du att den eldrivna småbilen kommer finnas i alla tillverkares modellprogram?

Källa: Automobilewoche

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-04-09 13:31
true believer

PREVIA@ Bensin är fortfarande det bästa bränslet finns inga bättre alternativ ;-)

#c • Uppdaterat: 2014-04-09 13:48
PREVIA

Nu är inte nickel som vi gladeligen stoppar i vår mun var dag och aluminium som vi förvarar vår läsk i och koppar som vi har i alla våra sladdar inte så väldigt giftigt och går att återvinna helt vilket sker när bilen skrotas till slut om inte batterierna då återanvänds som energilager vilket ABB skrivit kontrakt på redan.
På skroten kan man köpa Priusbatterier från bilar som rullat 55 000 mil innan de hamnat på skroten men som kan användas för andra bilar trotts att dessa batterier levt ett mycket hårdare liv än rena elbilarna batterier då man laddar ur batterierna under kortare tid än för rena elbilarnas batterier.
Huvudsakliga miljöpåverkan från bilar är fortfarande det bränsle dom tankas med och bara en mindre del från tillverkning och återvinningen av ingående material.
http://www.bbc.com/news/business-19830232
Här ser man miljöpåverkans fördelning i procent för bilen vilket visar att bränslet och förbränning av bränslet står för huvuddelen av bilens miljöpåverkan under bilens livslängd.
http://www.eea.europa.eu/data-and-maps/figures/life-cycle-analysis-of-passenger-cars

#d • Uppdaterat: 2014-04-09 16:09
S-E S

För jordens miljö spelar det ingen roll vad bilarna i Sverige släpper ut. Satsa på något som ger resultat i stället. MINSKA BEFOLKNINGSÖKNINGEN!

#e • Uppdaterat: 2014-04-09 21:33
Gunnar 44

Det är skillnad på professorer och sk. professorer. Många forskningsprojekt sponsras av de stora multijättarna. Forskningsrapporterna som ni via en del tidningar som ni negativa till eldriftens fördelar tror på, är i grunden inget annat än forskningsobjekt där man lägger grunder för professuren, och har inget med en ev professorstitel att göra. De är som enkätundersökningar ungefär och man får därför ta allt med en nypa salt. Jag är ingen anhängare av eldrift eftersom mina behov inte täcks av en elbil eller hybrid, men miljömässigt är ju elbilen eller eldriften överlägsen. I många stora städer med stora lutföroreningar, tillåts inte längre fossildrivna fordon, eller så kommer dessa inom en snar framtid att förbjuda annat än eldrift. Ett batteri, oavsett typ påverkar inte miljön under förutsättning att de tas omhand på ett miljövänligt sätt, vilket de flesta länders lagar kräver. Frågan är vilken rappakalja man tror på?

#f • Uppdaterat: 2014-04-10 07:44
Hackenbush

Har raderat ett provocerande och ounderbyggt inlägg av true believer.

Moderstor Hackenbush

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.