Nästa artikel
Nya Volvon prisas för designen
Nyheter

Nya Volvon prisas för designen

Publicerad 16 januari 2014 (uppdaterad 17 januari 2014)
Priset för bästa konceptbil på årets bilmässa i Detroit går till Volvo och märkets försmak på nästa XC90, stilstudien Concept XC Coupé.

På bilsalongen i Detroit premiärvisade Volvo nya konceptbilen Concept XC Coupé, en demonstration av märkets nya formspråk i allmänhet och nästa XC90 i synnerhet.

Premiären gick inte obemärkt förbi för nu får Volvon priset för mässans bästa konceptbil, en utmärkelsen som delas ut årligen och röstas fram av en jury som består av aktiva och pensionerade bilformgivare samt representanter från designskolor.

Volvos tyske designchef Thomas Ingenlath tog emot priset.

– Det här är mycket glädjande och det visar att Volvos nya designinriktning inte bara uppskattas av allmänheten och pressen, utan också av ledande personer inom bildesign, säger Thomas Ingenlath i en kommentar.

Men inte nog med det, Volvos koncept tog också hem priset för bäst användande av färg, grafik och material. Bästa produktionsbil blev nya Ford Mustang.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos konceptbil?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-01-16 13:27
Peter i Sydney

Kul och grattis till Volvo. Hoppas produktionsversionen av nya XC90 inte blir för urvattnad.

#2 • Uppdaterat: 2014-01-16 14:44
Tobbe321

Det var ju kul -
synd bara att den är så ful...

#3 • Uppdaterat: 2014-01-16 16:27
Roy J

Det är skönt att Volvo börjar dra sig bort från det överdrivna formspråk de har nu och fått till mer rena linjer. Även om sidofönstren sitter löjligt högt upp - det vill säga att bilen har massivt höga plåtytor längs sidorna som ser allt annat än slankt ut (men kanske några tycker utstrålar kraft) - så är de dock högre än de nuvarande glas-stripen.
Kul design-gimmick med dörrhandtagen och den där antydan till fenor - en flirt med P1800 - men är den verkligen snygg bakifrån?

#4 • Uppdaterat: 2014-01-17 20:59
Anje

Till och med fulare än äkta kineser Qoros ser bra mycket finare ut.
Hur ska det sluta?

#6 • Uppdaterat: 2014-01-18 20:06
Hackenbush

De högt uppdragna plåtsidorna för tankarna till ett militärfordon och det är ju ingen familjebil så denna hamnar väl också då i fållan "livsstilsbil"

#7 • Uppdaterat: 2014-01-18 23:37
Roger Skagerström

Tycker den är rätt snygg. De högt uppdragna fönsterlinjerna är ju i bagaget ;) En fyrdörrars produktionsbil kommer troligen inte vara sån. Och man kan ju inte dra fönsterlinjen lägre än huvkanten, då ser det ju bara efterblivet ut. :P

Enda smolket är väl de där konstiga strålkastarna. Av praktiska skäl lär de nog inte överleva till en produktionsbil dock.

#8 • Uppdaterat: 2014-01-19 11:19
laross

Mycket smart drag av Volvo , framgång föder framgång så enkelt är det .....Ska bli kul att se Zlatan köra Volvo på en av Sveriges vackraste platser nämligen stora Sjöfallet , häftiga fjällvidder porten mot Sarek , det är skillnad mot passatreklamen där man kör fyrhjulsdrift på en väg med 3 cm snö.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.