Nästa artikel
Zlatan + Volvo = Sant
Nyheter

Zlatan + Volvo = Sant

Publicerad 17 januari 2014 (uppdaterad 17 januari 2014)
Sveriges kanske mest kända person ska göra reklam för Volvo. Zlatan Ibrahimovic är med i biltillverkarens kommande reklamfilm.

Lördagen den 25 januari börjar Volvos nya reklamfilm att sändas. Filmen ska enligt Volvo vara ”en hyllning till Sverige” och medverkar gör Zlatan Ibrahimovic.

Än så länge är det oklart på vilket sätt den svenske fotbollsstjärnan, som nyligen blev uttagen i internationella fotbollsförbundet FIFA:s världslag och dessförinnan var i blåsväder för sina kommentarer om damfotboll, är inblandad.

– Volvo är en del av en global värld, men det är hemma i Sverige vi hämtar vår kraft och inspiration. Det är något vi har gemensamt med Zlatan. Därför känns det väldigt roligt att bekräfta att vi arbetar tillsammans med en hyllning till Sverige, säger Anders Gustafsson, vd för Volvo Personbilar Sverige, i en kommentar.

Reklamfilmen kommer att sändas på internet och i TV4.

Diskutera: Är Zlatan rätt person för att marknadsföra Volvo?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-01-17 17:43
MichaelTow

Helt rätt MarcusV. Det är ett klok val av Volvo och det kommer att ge utdelning. Här i Sverige ogillar många kaxiga profiler, folk som är självsäkra och vågar. Det stör många, ofta är det pga avundsjuka. Zlatan är inte felfri men han gör och har gjort så mycket för Sverige. Vad har som kritiserar bidragit till?
Nyligen reste jag genom Indonesien, nämnde man att man kommer från Sverige blev svaret inte Ikea, Volvo, Saab, Kalles Kaviar ... men Zlatan, och detta oavsett var. Det säger mycket.

#c • Uppdaterat: 2014-01-17 18:47
FullBrew

Så här beter sig en riktig spelare när han filmar.
Tur det finns kameror som "ser".
Patetisk.
Inte första/sista gången.
Sen får vissa hylla honom hur mycket som helst.

http://www.youtube.com/watch?v=aC4Ar9MCJuc&feature=player_embedded

#d • Uppdaterat: 2014-01-17 19:16
Mistro

Tragiskt att gnälla på Zlatan om vad han INTE är utan argument! Även jag som inte är ett dugg intresserad utav fotboll kan se hans storhet och förstår att han har varit och är viktig för landet. Om jag tittar på fotboll så är det på landslaget och då väntar och hoppas jag på Zlatans konster liksom så många andra världen över.

Att vi i Sverige har svårt för den kaxighet och attityd som Zlatan förmedlar gör honom inte sämre på sin sport.
Det finns knappast någon mer framstående idrottsman i Sveriges historia och detta beror förstås på talangen men säkert också hans personlighet.
När någon nämns väldigt mycket och under lång tid så föds det alltid motreaktioner och folk tröttnar. Detta skall dock inte omvandlas till hat eller andra dumheter mot en skicklig idrottare.

Att nu Volvo har valt som de har gjort får vi respektera och personligen tycker jag att det är självklart att företag vill profilera sig med världsstjärnor.

#e • Uppdaterat: 2014-01-17 20:01
Audi A5 SB

Håller med Mistro m.fl.. Vill gärna lägga till att det är ännu mer tragiskt att kommentarer som möjligen hör hemma hos SD-anhängare ploppar upp här. För hur ska man annars tolka det hela?

#f • Uppdaterat: 2014-01-18 05:04
MarcusV

Först är det bra att artikeln uppdaterades. Det uppskattas.

Därefter vill jag uttrycka min lättnad när jag ser påföljande kommentarer av MichaelTow, KaptenOberkomm, Mistro, Audi A5 SB och Jes_.

En del av er nämner att Zlatan är en profil, en profil som vågar sticka ut. Jag tror ni slår huvudet på spiken när ni säger att en del inte klarar av folk som sticker ut. Det är kanske lite osvenskt att våga sticka ut. Men inte är man en sämre människa eller mindre svensk för det? Nej, ni som har svårt att förstå Zlatans storhet och hur han bidrar till bilden av Sverige kan gott hålla tyst.

Jag tror också att denna reklamkampanj kommer bli till fördel för Sverige, Volvo och Zlatan. Ser med gott mod fram emot premiären.

Trevlig helg alla!

#g • Uppdaterat: 2014-01-18 06:20
Stefan Eriksson

Jag är inte imponerad av företag / varumärken som engagerar kändisar i sin reklam, det är väl okej om det har någon direkt koppling till det kändisen utövar
T ex om Zlatan gör reklam för fotbollskor, en skidåkare ett skidmärke etc.
Ett starkt varumärke skall bära sig själv och framhäva sina egenskaper utan kändistrams.

#h • Uppdaterat: 2014-01-18 19:51
Hackenbush

Raderade ett inlägg som inte passar sig att ha här.

Man kanske inte gillar Zlatan och det är ok, men man behöver inte spy galla över Zlatan här på hemsidan.
Jag är inte fotbollsintresserad så Zlatan betyder inte så mycket för mig men visst är han en talang i fotboll, det går inte att förneka.

#i • Uppdaterat: 2014-01-18 20:11
Hackenbush

Att använda kändisar i reklam har man gjort sedan hedenhös, inget nytt under solen där inte och det verkar sälja att ha dem i reklamen.
Vem minns Björn borgs "den gula hinnan de e känt, den borstas bort med pepsodent" :-)
Folk köpte pepsodent som galningar.

#j • Uppdaterat: 2014-01-18 20:48
Audi A5 SB

Hacken skrev: "Vem minns Björn borgs "den gula hinnan de e känt, den borstas bort med pepsodent" :-)"

Jag gör det. Det var på den tiden man kom i tid till filmen på biografen bara för att man inte ville missa reklamen;-) I och med Björn Borgs reklam blev det ännu mer angeläget - då det var en kalkon utan dess like.

I övrigt så bör den tiden lämnas därhän och glömmas bort.

#k • Uppdaterat: 2014-01-19 17:54
Volvo945an

Jag är grymt ledsen över detta, jag måste byta märke för detta klarar jag inte av. Känns som att min kärlek lämnar mig. Kan inte stödja ett märke som Volvo längre även om jag gillar de äldre Volvo-bilarna mest av allt. De nya Volvo-bilarna är dock grymt fula och jag vill inte heller förknippas med en bollsparkande invandrare.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.