Nästa artikel
Citroën Grand C4 Picasso – rapport från provkörningen
Direktrapport

Citroën Grand C4 Picasso – rapport från provkörningen

Publicerad 9 oktober 2013 (uppdaterad 10 oktober 2013)
Är Citroën Grand C4 Picasso rätt bil för familjen som behöver plats för sju åkande? Vi rapporterar från första provkörningen.

Strax efter årsskiftet lanseras nya, sjusitsiga Citroën Grand C4 Picasso i Sverige. "En modern kombi" tycker Citroën att bilen ska kallas, snarare än förkortningen MPV som ju hittills varit benämningen på den här typen av bilar. Vi Bilägares Calle Carlquist har redan provkört den nya modellen på gränsen mellan Tyskland och Österrike.

Vilka är de första intrycken?
– Att Citroën fått till en riktigt rymlig och bekväm familjebil som dessutom har en skön överton av långresekamrat i typisk fransk stil, säger Calle Carlquist.

Vilken motor har du kört?
– Dieseln på 150 hästkrafter och med sexväxlad, vanlig automatlåda. En tilltalande kombination som kommer att finnas från 264 900 kronor. Totalt kommer elva varianter, varav två har bensinmotor på antingen 120 eller 155 hästkrafter. Billigaste modellen smiter precis in under 200 000 kronor.

Är förarmiljön lika modern som i vanliga C4 Picasso?
– Ja, den är närmast identisk, med två stora displayer för all information och en hel del touchkontroller. Jag tycker att det fungerar finfint, men det tar några försök att få kläm på det hela. Interiören i övrigt är läcker, med material som är tilltalande för hand och öga, med bra utrymmen och ganska enkelt insteg till de båda sittplatserna längst bak.

Läs hela provkörningen av nya Citroën Grand C4 Picasso i ett kommande nummer av Vi Bilägare. Prenumeranter får tidningen först av alla och dessutom till lägsta pris.

Diskutera: Vad tycker du om Citroën Grand C4 Picasso?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-10-10 08:12
Mistro

rymlig och vettig men saknar bilder på instrumenteringen. Kunde ju vara kul att få se dessa istället för typ en massa dublettbilder.

#2 • Uppdaterat: 2013-10-10 09:25
Raphael

Jag tycker detta är en av de snyggaste bilarna som Citroën har släppt de senaste åren och ett klart lyft designmässigt från tidigare generation, som inte var ful men kändes lite mer klumpig fram. Den nya fronten är ju dödsläcker och sidolinjen fin och bakpartiet utmärkt med fina lampor. Färgen uppskattar jag också. Fälgarna är inte mitt liv, jag skulle byta ut dem mot något annat, men annars så - absolut ja. Om jag var i behov av en stor och rymlig modell så är detta ett solklart val. Tycker även om den gråsvarta listen som följer taket, det är ju hämtat från den brasilianska designavdelningen som gjorde den stilen redan i C3 Picasso AirCross (som är en specialmodell enbart för den sydamerikanska marknaden).

#3 • Uppdaterat: 2013-10-10 09:26
hultarn

Mistro: det här är nog rätt bilder på insidan:
http://www.themotorreport.com.au/content/image/2/0/2014_citroen_c4_picasso_overseas_16-0402.jpg

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2013/08/Interior-of-the-2014-Citroen-Grand-C4-Picasso.jpg

Spontant tycker jag det ser snyggt ut, men jag vill provsitta/köra innan jag uttalar mig om funktionen.

#4 • Uppdaterat: 2013-10-10 09:26
Raphael

Det är samma inredning i Grand Picasso som i den kortare Picasso.

#5 • Uppdaterat: 2013-10-10 11:13
Mistro

Tack "hultarn"

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.