Nästa artikel
Volvos nya – här är första bilderna
Nyheter

Volvos nya – här är första bilderna

Publicerad 27 augusti 2013 (uppdaterad 28 augusti 2013)
Så här kan morgondagens Volvo se ut. Nya konceptbilen Volvo Concept C Coupé ska demonstrera märkets framtida formspråk.

 

Höstens stora evenemang för bilindustrin närmar sig med stormsteg. Den 10 september öppnar Frankfurtsalongen dörrarna för media och alla biltillverkare värda namnet gör sig redo att rulla ut sina nyheter och presentera visioner om framtiden.

Nu står det också klart vad Volvos stora nummer i Frankfurt kommer att bli. Läckta bilder och en presentationsfilm med nye designchefen Thomas Ingenlath, som lämnade Volkswagen Group och anslöt till Volvo för ungefär ett år sedan, avslöjar att den svenskkinesiska biltillverkaren kommer att visa en ny konceptbil.

Bilen går under namnet Volvo Concept C Coupé och det handlar om en tvådörrars kupémodell med sportiga linjer. Thomas Ingenlath beskriver, något kryptiskt, i den nämnda filmen att tiden när Volvos design beskrevs med ordet vanilj är över.

– Jag kan försäkra att vaniljdagarna är förbi, säger Thomas Ingenlath i filmen, som går att se genom att klicka på videofönstret ovan.

Diskutera: Vad tycker du om de första bilderna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2013-08-27 18:09
Roger Skagerström

Jag kan inte se en enda tysk linje i det där? Ser ut som en mer jordnära tolkning av S100-konceptet, fast med en horrible taklinje.

#c • Uppdaterat: 2013-08-27 19:50
Swemba

Ser riktigt lovande ut. Kan inte sätta fingret på vad det är som gör det, men nosen andas helt klart Volvo. Lyckat designmaner på bakljusen också.

#d • Uppdaterat: 2013-08-28 11:07
keoh

P1800 is back! :-)

#e • Uppdaterat: 2013-08-28 12:23
MichaelTow

Jag håller med dig SiggeNn, på första bilen skulle man kunna tro att denna bil är en Citroen DS9 som i övrigt är oerhört lyckad i design, dock ser man inte så mycket på de andra bilder, men det ser fint ut. DS9 tycker jag personligen ser helt grymt ut, jag hoppas att den dyker upp inom ett par år.
Det är kul att se att Volvo har bättrad sig de senaste åren, Volvo bilarna som brukade vara så himla tråkiga och även fulla för vissa modeller, ser till och med bättre ut än vissa Tyska bilar. Det gäller bl.a. XC60. Jag ogillar BMWs X modeller utom X6 som är rätt så fräck (men stor och tung). GLA är jag inte så förtjust i heller.

#f • Uppdaterat: 2013-08-28 21:28
Raphael

Här är Citroën Metropolis, som är ett koncept som ger en hint om kommande DS9. http://www.youtube.com/watch?v=WKSTmDcC5CU

Visst kan man tycka att denna Volvo har designats av folk som har gått samma designskola som Metropolis, och betänker vi att Metropolis är formgiven av Citroëns designcenter i Shanghai och det faktum att Volvo har en kinesisk ägare så är det faktiskt inte så långsökt. Kanske denna Volvo är den första Volvon med kinesisk design. Jag undrar vad Pelle Pettersson tycker...

#g • Uppdaterat: 2013-08-29 00:06
Roy J

Ja, det lilla man ser lovar ju gott. De nuvarande, smått groteska linjerna kommer snabbt att kännas utdaterade.
Men vi får ju snart se bilen ordentligt.
Var det imorgon?

#h • Uppdaterat: 2013-08-31 10:12
ShogUno K (ej verifierad)

Nja, föredrar Toyotas formspråk. Nya Auris hybridkombi är framtiden!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.