Nästa artikel
Citroën C4 Picasso förhandsvisas
Nyheter

Citroën C4 Picasso förhandsvisas

Publicerad 8 februari 2013 (uppdaterad 8 februari 2013)
Technospace Concept ger en antydan om att en helt ny version av Citroëns familjebil C4 Picasso är på gång senare under året.

Technospace Concept är till vissa delar rätt lik nuvarande C4 Picasso. Grundformen är densamma och den speciella vindrutan som välver sig och övergår i taket är kvar. Men förutom en ny front och lite andra designdetaljer är konceptet också aningen mindre än C4 Picasso.

Konceptbilen mäter 443 cm på längden, 161 cm på höjden och 183 cm på bredden. Bagageutrymmet har man tvärt emot lyckats förstora och det rymmer här 37 liter mer än nuvarande modell, närmare bestämt 537 liter.

Med den nya plattformen EMP2 har Citroën fokuserat starkt på att minska vikten och utsläppen ska vara nere på 98 gram koldioxid per kilometer, även om inga motorer nämns.

Inga interiörbilder finns heller tillgängliga men en 12-tums display pryder konceptbilens instrumentpanel.

Konceptet ska presenteras fullt ut på bilsalongen i Genève medan den färdiga bilen lanseras i höst. En ny version av den större familjebussen Citroen C4 Grand Picasso väntas också.

Diskutera: Vad tycker du om Citroën Technospace Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2013-02-09 21:17
Peugo

Irvor, jag skulle tro att det är styrkänslan som Citroen är oroliga för att folk inte tycker om, "flygande mattan"? Gasfjädring är ju mycket billigare i underhåll med mindre mäng delar att byta i ett senare skede i bilens liv. Förut var det ju problem med läckage i systemet men så är inte i dagens läge.

#w • Uppdaterat: 2013-02-10 12:45
Mistro

Blev lite förrvirrad nu men nog försvann väl C4 Picasso ifrån marknaden för ett par år sedan?
Ansågs väl vara en bil för mycket på den Svenska marknaden?
C4 Grand Picasso kallades sedan bara för picasso? ( liksom C3 Picasso )
Fundererar därför på om det nu anses finnas en bättre chans för modellen på den svenska marknaden?

#x • Uppdaterat: 2013-02-10 20:34
Irvor

Mistro:
Både C4 Picasso och Grand C4 Picasso finns.

#y • Uppdaterat: 2013-02-11 13:54
Konservator

Raphael,

"Citroen 2CV och Citroën Ami var självfallet också "meningslösa" som Citroën. För att inte tala om Citroën Traction Avant. Hade inte heller gashydraulisk fjädring och därför meningslös som Citroën. Faktum är att alla bilar som André Citroën gjorde var "meningslösa" som Citroën då ingen hade gashydraulisk fjädring."

A-modellerna och TA (förutom B15, som så vitt jag vet ju hade gashydraulik iaf på bakaxeln) är naturligtvis ursäktade eftersom deras rötter sträcker sig tillbaka tills innan gashydrauliken lanserades.

Att sedan 1955 inte ha gashydraulik på alla andra än de minsta och billigaste småbilarna tycker jag är oförlåtligt.

Och gamle André må ha varit bra på marknadsföring, köpa upp patent och på att slösa bort firmans pengar, men det var hans och de följande ägarnas berömda ingenjörer som gjorde bilarna. André tyckte väl att en cittra var en cittra så länge den sålde bra. Det var när Citroën "ariserades" med Andrë C:s utträde och Boulangers/Michelins övertagande som själva bilarna och inte bara firman blev verkligt intressanta. Fast sedan kom Peugeot in, och förfallet började...

#z • Uppdaterat: 2013-02-11 16:06
Mistro

Var tämeligen säker på att C4 Picasso inte längre såldes men jag såg nu att modellen fanns på Citroens hemsida.
Kollade även i Teknikens värld "ALLA BILAR" och såg att 2010 samt 2011 så fanns inte längre Picasson utan bara Grand Picasson.
Till 2012 så noterade man båda modellerna igen. :)

#110 • Uppdaterat: 2013-02-11 20:43
Väddö100

Rålle G. har du läst Expressen i dag om VAGs fantastiska kvalite
OBS bra läsning för all motorjournalister åxå, som danar om VAGs "kvalitetsbilar".
Detta har jag vetat om sedan 25 år.

#111 • Uppdaterat: 2013-02-11 21:44
Irvor

Bakluckan ser lite klumpig ut, men det ser ut som den är 2-delad.
Återstår att se hur det blir när modellen presenteras.

#112 • Uppdaterat: 2013-02-11 21:47
Irvor

Kanske blir bakluckan eldriven ?

#113 • Uppdaterat: 2013-02-11 21:49
Gäst (ej verifierad)

@ Väddö:

Nej inte Expressen. Senaste Teknikens Värld hade dock en intressanta artikel om deras omtalade DSG-låda och bilden man får att VAG inte vill erkänna att den är en usel konstruktion.

Att VAG inte har nån vidare kvalitet har jag också insett sen länge, även motorerna är känsligare än de flesta konkurrenter. Dock så är dom ju skickliga på inredningskvaliten vilket föranleder många att tro att driftkvaliteten är lika bra.

Sen så noterar jag föga förvånad att Raphael inte törs/vill svara på en enkel och rak fråga. Igen...

#114 • Uppdaterat: 2013-02-12 09:13
Birger Karlsson

Detta tycker jag är en vettig bil som troligtvis är lätt att kliva i och ur. Mera sådana bilar. Sedan så läser jag i spalten att flera än jag reagerat på artiklen i teknikens värld om vws bristande kvalitet på dsg lådorna denna gång och hur de hanterar det gentemot kunderna eller snarare bristen på det. vw har problem betydligt mer problem än franska tillverkare som ofta blir anklagade för att ha problem.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.