Nästa artikel
Volkswagen visar upp nya Cross Up
Nyheter

Volkswagen visar upp nya Cross Up

Publicerad 11 februari 2013 (uppdaterad 12 februari 2013)
Up modifieras för att efterlikna en suv, i mikroformat. På Genèvesalongen ska Volkswagen att presentera modellen Cross Up.

I likhet med Cross-versionerna av Touran, Golf och Polo lanseras även minstingen Up med ett lite robustare skogsmulleutseende. Och det verkar som att förändringarna rör främst just utseendet.

Jämfört med vanliga Volkswagen Up av femdörrarsmodell har Cross Up fått lite tuffare framtoning med svart plast nedtill på bilen och runt hjulhusen, 16-tumshjul, takreling, silverfärgade backspeglar och lite andra förändrade detaljer exteriört.

Även på insidan skiljer sig Cross Up från standardbilen med bland annat kromdetaljer och ny klädsel samt läder på ratt, växelspaksknopp och handbromsspak.

Däremot nämner inte Volkswagen några tekniska förändringar. Fyrhjulsdrift är inte aktuellt utan Cross Up är endast framhjulsdriven och huruvida modellen har höjd markfrigång i jämförelse med vanliga Up vet vi inte, även om det av bilderna att döma ser ut som att den har höjts. Samma 3-cylindriga 1-litersmotor på 75 hk står för framdrivningen tillsammans med den 5-växlade lådan som vi också känner igen.

Volkswagen Cross Up ska presenteras på bilsalongen i Genève och i Tyskland startar försäljningen under sensommaren till ett grundpris motsvarande cirka 120 000 kr.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Cross Up?
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-02-11 09:31
Hackenbush

Smart, lite ny plast och krom på och vips så finns det en ny bilmodell.
En ful bil har blivit ännu fulare. (obs, detta är min personliga åsikt)

#2 • Uppdaterat: 2013-02-11 10:00
saabnisse

Tydligen en modenyck för att lura till sig en ny köpkrets.
Ungefär samma sak som Opel gjort med Adam http://www.teknikensvarld.se/bildgalleri/skisser-pa-opel-adam-rocks/
En stadsbil (utan automatlåda), som förvandlas till en plastjeep?

#3 • Uppdaterat: 2013-02-11 10:19
VW Polo 2012

Trecylindrig ! Nej tack.

#4 • Uppdaterat: 2013-02-11 11:21
Raphael

Fiat har varit kungen i det minsta cross-over segmentet ända sedan första Fiat Panda på 1980-talet som fanns som 4-hjulsdriven. Fiat fortsätter ledartröjan med nya Panda gen 3 som finns som 4-hjulsdriven och som framhjulsdriven Trekking-version med höjd markfrigång plus elektronisk differential på framhjulen. Pandan finns med flera olika motorer, och den som är mest jämförbar med Volkswagens erbjudande är 0,9 liters TwinAir-turbo motorn på 85 hästar. Pandan har 6 växlar med extra låg etta istället för ett lågväxelläge. VW Up har en vanlig 5 växlad låda.

Jämfört med VW Up så är Pandan större, rymligare, bekvämare (mjukare fjädring) och har ett lägre pris. Jag tror inte att Fiats Kung-Fu Panda behöver oroa sig för VW:s synnerligen bleka konkurrent.

För svenskt vidkommande kan det dock vara värt att notera att Panda Trekking inte tas in här, utan det är 4x4 Climbing versionen som tas in - alltså den fullt 4-hjulsdrivna istället för den framhjulsdrivna med elektronisk differential.

#5 • Uppdaterat: 2013-02-11 11:27
Leif Larsson (ej verifierad)

VW är lite grand inne på det system de har i Japan, tror det kallas kei car, så bilar med en maxilängd som får vissa fördelar för att de är just små.
Kanske någon som vet mer om det systemet..

Hur som helst är ju en mindre bil lättare att parkera och framföra i en trång stadstrafik.

(jag har suttit i en up, inte kört den, men det räckte. Jag har svårt att förstå hur lyriska motorjournalisterna är över den.)

#6 • Uppdaterat: 2013-02-11 20:16
Boxer

Fler och fler bilmodeller som kommer med konceptet "se ut som men inte kunna" .
Patetiskt! En bil som ser ut som AWD ska ha AWD. Enda undantaget må väl kunna vara Haldex som nästan kan...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.