Nästa artikel
Här är nya, större Toyota Prius
Nyheter

Här är nya, större Toyota Prius

Publicerad 12 oktober 2010 (uppdaterad 12 oktober 2010)
Från bästsäljande hybrid till en hel modellfamilj. Här är första bilden på Toyota Prius som flexbil.

En reklamskylt i Las Vegas avslöjar en ny variant av Toyota Prius.

Bilden visar en Toyota Prius placerad framför en större bil. En textrad slår fast: ”Prius-familjen blir större.”

Det har tidigare spekulerats om en kompakt flexbilsvariant av Toyota Prius och mycket talar för att det är just den bilen som visas baktill på skylten.

Av reklamtavlan att döma blir bilen längre, högre och får ett större bagageutrymme jämfört med nuvarande Toyota Prius. Om bilen blir sjusitsig eller får tre sätesrader är fortfarande oklart.

Tillsammans med en mindre variant av Toyota Prius ska flexbilen lanseras 2013.

Toyota Prius har sålts i över två miljoner exemplar sedan bilen introducerades i Japan 1997, det gör modellen till den mest sålda hybridbilen hittills.
 
Diskutera: Vad tycker du om Toyota Prius som flexbil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2010-10-12 23:21
Erik E (ej verifierad)

Jag har haft ett femtiotal bilar av olika märken, men aldrig haft en bättre bil än prius. Överlägsen kvalite och driftsäkerhet. Ekonomiskt sett den bästa bil jag ägt. Är man teknikintresserad så älskar man att köra prius. Att det gör så ont hos många att prius fått sådan framgång beror nog mest på att dom inte har råd att köpa en! Kvalite kostar och prius är inget för mediokra människor.

#c • Uppdaterat: 2010-10-12 23:24
Roy J

Den där rapporten från CNW har använts för nu ganska länge sen för att jämföra Hummer och Prius. Jag tittade då närmare på fakta och det var tre fyra punkter som var diskutabla. Just nu minns jag dock bara en - man antog att en Hummer skulle köras mer än tre gånger längre under sin livstid än en Prius.

#d • Uppdaterat: 2010-10-13 07:50
Gösta_L

VIB, vänligen ta en titt på "Shoguns" kommentarer nedan. Han är fixerad vid någon form av personlig vendetta mot "Surabaron". Och tillrättavisningen för några dagar sedan verkar inte ha hjälpt nämnvärt. Han har tagit reda på personers namn, adress och telefonnummer. Och dessutom som "SiggeN" noterat kommit med förtäckta hot om hembesök etc. Jag förstår att det är svårt att förhindra att personer som är mentalt instabila skriver på sidan. Vi får alla hjälpas åt att uppmärksamma och säga ifrån när gränsen passeras. Kanske bör alla kommentarer granskas innan de publiceras, då sållas de värsta övertrampen bort. I detta fallet har vi att göra med en person som är beredd att göra hembesök enbart för att andra har olika åsikter än honom gällande bilar, vilket tyder på att de normala spärrarna inte fungerar riktigt som de ska.

#e • Uppdaterat: 2010-10-13 08:14
SiggeN (ej verifierad)

Tycker "Surbaron" ska överväga en polisanmälan eller har kanske ViB redan gjort?

#f • Uppdaterat: 2010-10-13 08:37
Fredrik Diits Vikström

Flera personer har anledning att tänka på sin samtalston – och tagga ner. Men att kalla Shoguns kommentarer för förtäckta hot tycker jag är att gå för långt. Vi Bilägare fortsätter att hålla koll på diskussionerna.
--
Fredrik Diits Vikström, webbredaktör Vi Bilägare

#g • Uppdaterat: 2010-10-13 12:26
Pender

Jag säger som Siggeli: ViB bör polisanmäla alla som skriver alltför dumt. Dock bör själva Siggeli undantas från denna regel, eftersom det var han som hittade på det.

#h • Uppdaterat: 2010-10-13 12:52
SiggeN (ej verifierad)

Pender...innan du uttalar dig skulle du nog läst kommentaren ifrån Shogun som raderades.

#i • Uppdaterat: 2010-10-13 18:28
Pender

Eftersom Prius ger dåligt med utrymmen i förhållande till storlek, kanske flexen kunde vara ett något bättre alternativ. Dock bör Toyota vara lite fiffigare än när dom fixade Verson. Istället bör dom nog härma Grand-Scenic. (Att jag tycker prispolitiken i Sverige för Prius, gör den helt ointressant för en normalbilist, är en annan sak.)

#j • Uppdaterat: 2010-10-13 18:32
SiggeN (ej verifierad)

Shogun...det var inte riktigt den känslan man fick när man läste din kommentar. Jag fick rysningar längst hela kroppen. Jag hade inte tvekat att gå vidare med detta om den varit riktad emot mig. Vad Surbaronen gör eller kommer göra vet han bara själv. För vad skulle du anmäla mig? För att jag inte har samma onyanserad inställning till Toyotaguden?

#k • Uppdaterat: 2010-10-13 19:05
teamet (ej verifierad)

Fantastiskt ja du glade bilvänn.
Har alltid lärt mina barn att inte tro så mkt. utan ta reda på fakta o då är KÄLLA: ett måste
Vilka fantastiskt trevliga inlägg i debatten det kunde varit, istället sandlåda o rena lögner ifrån de flesta.
Vem tusan har en bil till salu (oavsett märke) talar högt o brett om vilken skitbil det är samt hoppas bli av med den. :)

Sedan finns det för den som är intresserad av bilars "upplevda kvalité) undersökningar gjorda, en heter Autoindex.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.