Bild
Nästa artikel

Julklappsresa med långtestvinnaren

Biltestarbloggen
”Hjultomte” Schultz med några av de tio tjusigt inslagna (hustrun hjälpte mig) paket som forslades de 35 milen upp till Hagfors.

Har just kommit tillbaka från ett lite annorlunda tjänsteuppdrag; jag har agerat jultomte långt uppe i Värmland.
 
Det brukar falla på min lott att leverera Vi Bilägares traditionella julklappar till den trevliga och hjälpsamma personalen på Hagfors flygplats, där vi ofta håller till och kör olika typer av tester som inte kan göras på allmän väg.
 
Med bilen fullpackad av glögg och julchoklad fräste jag  häromdagen iväg de 35 milen mot nordväst och är nu hemma igen efter att ha överlämnat de förhoppningsvis uppskattade julgåvorna.
 
Tyvärr kunde jag inte göra tomteutflykten till Värmland med min nya långtestbil, som jag inte får förrän dagen före julafton. Det fick istället bli sista färden med Subaru Levorg, Årets Långtestbil 2016, som det nu är dags att skiljas från.
 
Det blir en skilsmässa med ett visst vemod. Jag har verkligen uppskattat den fyrhjulsdrivna japanska kombin, som växer ju mer man kör den. Från början tyckte jag inte att den var särskilt märkvärdig, men efter att ha lärt känna den på djupet under nästan tusen mil har jag blivit smått Levorg-frälst.  
     
När jag ändå sitter här och skriver och är på mitt bästa tomtehumör får jag också passa på att önska er bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!! 

Kommentarer

#1
2016-12-23 16:31

Frälsta finns det redan så det blir över men utveckla gärna upplevelsen.

#2
2016-12-23 18:49

Fattar fortfarande inte hur Vi bilägare kan utse en bil som drar nästan 0,9 liter milen blandad körning till vinnare. Och det är nya bensinskattehöjningar nu vid årsskiftet liksom att oljan är på väg att bli dyrare. Snart 15 kr litern vid pumpen. Men säkert en bra och kul bil annars, inget snack om det.

#3
.
2016-12-23 23:05

Som på beställning

#4
2016-12-24 08:27

Brukar inte ViB ha kvar bilarna i "flottan" ett bra tag?

#5
2016-12-24 11:33

Tack och ett GOTT NYTT BILÅR till alla medarbetare på landets främsta motortidning!

#6
2017-01-09 16:53

Gissar att det är den där känslan av pålitlighet som frälser. Hyfsat komfortabel som tar sig fram bättre än det mesta som inte är rena terrängfordon - men som kunde dragit mindre med soppa, varit lite mindre vägbullrig och haft ett rostskydd.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.