Bild
Nästa artikel

Illa ställt på vägkrogen

Biltestarbloggen
Vattnas det i munnen? Nej, den här kolbiten är inte så aptitlig.

Får det lov att vara kremerad raggmunk för 89 spänn?
 
Vi Bilägares anonyma vägkrogspatrull blev serverade detta på en av restaurangerna som ligger längs E4:an mellan Uppsala och Örnsköldsvik.
 
Dömt av bilden här intill ser det väl inte jättegott ut.
 
Är det inte konstigt att det ska vara så svårt att få en vällagad tallrik mat utmed vägen?
 
Varför sjunker ambitionsnivån bara för att krogen ligger vid vägen?
 
Frågor jag kan fundera på ibland.
 
Hur som helst kommer testet av 15 vägkrogar mellan Uppsala och Ö-vik att finnas med i sommarnumret av Vi Bilägare.
 
Någon måste väl hålla måttet?

Vi Bilägare nummer 10/2017 finns i butikerna den 4 juli. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare.

Kommentarer

#1
2017-05-30 11:55

Jag tror ibland att man inte bryr sig på en del vägkrogar för man kanske anser att många gäster där aldrig kommer igen för de är bara på genomresa eller så är det en slapp sommarpersonal som bara vill tjäna en slant för att roa sig på fritiden.

Det är alltid bättre att köra av till någon trevligare matställe även om man kanske får köra några kilometer extra. Jag är smått allergisk mot de vägkrogar som ligger längs de stora vägstråken, där får man ofta fantasilös smaklös mat till en ofta ganska dyr kostnad.

Betalar hellre 150:- för en god biff eller något än 89:- för en halvbränd raggmunk.

#2
2017-05-30 12:43

Jag som ligger ute efter vägarna ganska mycket har ju hittat några pärlor som jag gärna använder, det finns bra vägkrogar också! Ett annat bra alternativ är att lämna vägen och bege sig till en golfrestaurang, brukar vara bra mat, men då blir det en avstickare på några kilometer. På ställer där jag vet att det är dåligt käk blir det hellre en burgare på McD, Max eller BK, där vet man var man får.

#3
2017-05-30 12:45

Ja det är bedrövligt, och maten på "vägkrogarna" är dyr i förhållande till kvalitet.

#4
2017-05-30 13:36

Nu har väl Dragon Gate slagit igen så mellan Uppsala och Örnsköldsvik blir mitt lunchstopp i Njurunda på Pink Ladies där en burgare får innehålla fett.

#5
2017-05-30 14:33

LM, Tönnebro har bra käk, nu har jag inte koll på hur det är med Näske Krog längre då de bytt ägare, men tidigare var det riktigt bra!

#6
2017-05-30 14:36

Donken är bäst när man är i farten. I övrigt vet man aldrig helt säkert hur det slutar, typ sittandes på huk i skogen.

#7
2017-05-30 15:13

Robban,
De gånger jag stannat i Tönnebro har det varit samtidigt som diverse bussar med obeslutsamma äldre individer.
Näske känner jag inte till.

#9
2017-05-30 15:17

Näske ligger när du passerat Skulebergets nationalpark, efter Docksta men innan Bjästa ;-)

#10
2017-05-30 15:31

Finns en skojig tråd i forumet om detta ämne...

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/allmant-om-bilar-och-t...

#11
2017-05-30 19:18

Ät på golfrestauranterna, dessa finns det gott om. De har ofta en bättre standard på maten, eller varför inte ett Burger King meal.

#14
2017-05-30 21:44

Värre lär det bli om elbilar blir vanliga, då måste man stanna vid en sunkig vägkrok för att ladda bilen.

#15
2017-05-31 08:10

Skyr donken, burger king och max som pesten, smaklösa platta saker.
Har man ätit på donken i usa så vet man skillnaden.
Vill man ha en riktigt god hamburgare så kör till en mindre kiosk och köp en burgare för där steks burgaren medan man väntar och värms inte upp i en maskin i väntan på kunder som hos donken.

#16
2017-05-31 08:18

Hackenbush: exakt! Donken etc. är sista utvägen om inget annat går att hitta. Vilket det oftast gör. Traditionella och personliga gatukök är oftast så mycket bättre, men har blivit undanknuffade av snabbmatkedjorna. Dock finns det fortfarande några kvar. :-)

#17
2017-06-01 09:28

Jag kan lägga till en annan ganska ny bubblare på listan om man då vill få något snabbare och ändå, i mitt tycke vällagat, Chop Chop! Asiatisk mat som smakar riktigt gott. Börjar finnas på ganska många ställen runt om i landet.

#18
2017-06-01 09:49

Jag har snurrat in lite på Subwaymackor, väldigt gott för man kan få dem varma och alltid med färska grönsaker och man väljer själv exakt vad man vill ha på mackan. Steak/cheese är en favorit, med lök sallad, tomat, gurka, jalapeno och chipotle-sås.

#19
2017-06-01 13:19

ChopChop är en bra variation. Åt där senast igår med en kollega som blev positivt överraskad. Sen kanske stekt ris och apelsinkyckling inte är med på listan över det nyttigaste man kan hitta.

#20
2017-06-01 15:49

Hacken, då har vi exakt samma smak när det gäller Subba...

#21
2017-06-02 07:28

Där ser man Robban :-)

#22
2017-06-02 08:52

Felpost

#23
2017-06-09 09:37

Därför att det ligger vid vägen... ingen konkurrens.

#24
2017-06-30 10:41

[Jag tog bort några dubletter

Roy J]

#25
2017-06-30 10:44

Om man är tvingad till något av de vanliga hamburgerrestaurangerna är MAX att föredra. Definitivt inte Mc Donalds.
Som andra konstaterat är vilket gatukök som bättre. Burgaren fixas medans man väntar och man styr mer över innehållet.

Jag har inget aktuellt tips att dela med mig av, men visst lönar det sig nästan alltid att åka av en bit.

#26
2017-07-04 15:22

Stannar alltid just på HAKKEGÅRD mellan Gävles Gävlebro och Tönnebro.
Utmärkt, trevlig vikingamiljö, lugnt, gott och ej dyrt. Dessutom för några år sedan utnämd till en av de bästa svenska vägkrogarna.

#27
2017-08-07 21:45

Äter man på restaurang i dag är man väl alltid mindre vetande eller njuter av att leva i en fantasivärld.

Restauranger har alltid den sämsta kvaliten på råvarorna som finns på marknaden eftersom deras enda syfte är att tjäna pengar.
Och är det billigt är det ännu värre.

Hambugerkedjorna tävlar med låga priser för att de har slavarbetare som städar lokalerna på natten när inges ser.
Och kvaliten på en sådan städning är ju lätt att föreställa sig...

Ånej i dag i det moraliskt raserade samhället där man med glädje skär halsen av mormor för ett korvöre, får man allt tillreda sin egen mat om man inte lika gärna vill stoppa till vid närmaste sopstation och vräka i sig av läckerheterna...

- Senaste nytt är att förgiftade holländska ägg sålts till 13 restauranger runt Göteborg - vem blir förvånad - ja inte jag - det är alltid det samma - salmonella, höga gifthalter eller bakterier eller något annat, alltid har det sålts till restauranger...

När ska människor börja bry sig om vad de stoppar i sig?

#28
2017-08-12 18:51

Diners funkar faktiskt i Sverige, finns ett fåtal andra guldkorn men annars är det bedrövligt på många ställen