Bild
Nästa artikel

Fejktaxi inte okej!

Biltestarbloggen
Taxikön utanför cityterminalen nämnda afton. Dessa bilar har däremot inget med den beskrivna händelsen att göra.
Det finns ett antal taxibilar i Stockholm som ger sken av att tillhöra den största Taxiföreningen i Stockholm. Men det är alltså bluffande friåkare som försöker slå mynt av seriösa åkares goda rykte.

Jag anlände som så många andra med Arlandabussen till cityterminalen härom kvällen och gick ut för att vänta på hustrun som skulle hämta mig där. Det är mörkt men jag ser hur en slarvigt klädd taxiförare plötsligt kliver ur sin bil och börjar argumentera med en familj som kånkar på ett antal väskor. Taxibilen, en sliten, påtagligt smutsig Toyota Prius, har dekaler och taklampa slående likt Taxi Stockholms bilar.

Jag får för mig att göra en koll och stegar ner till en Taxi Stockholmbil som står som nummer fyra. Chauffören, propert klädd, hjälper just sin kund att stuva in några väskor i bagageutrymmet.
–  Är bilen som står först verkligen en Taxi Stockholm bil? frågar jag.
–  Nej, det är den inte, svarar han.

Jag skyndar tillbaka för att råda resenärerna att göra upp om priset innan bilen åker därifrån. Men det är som om föraren anat vad jag höll på med. Han slängde snabbt igen förardörren och for iväg med passagerarsätet fram fullt av resväskor. Satt verkligen alla bältade? Dubbdäcken smattrade. Taxi Stockholm kör alltid på friktionsdäck.

Undrar hur det gick? Vad blev priset för resan?

Natalia Santos, pressansvarig, på Taxi Stockholm bekräftar att det finns bilar där ägaren försöker efterlikna deras bilar och att det är ett problem.
– Det händer att resenärer ringer för att klaga på service eller pris och först då får klart för sig att de faktiskt inte åkt med Taxi Stockholm, berättar Natalia Santos.

Kommentarer

#2
2016-03-11 17:28

Men vad klagar ni på? Politikerna har bestämt att det ska vara avreglerat och fritt. Därför är det upp till kunden att vara uppmärksam på priset precis som på andra varor och tjänster, de flesta är noga på priset på hantverkare ex.
Avigsidan är åkare/chaufförers skitlön gällande färdtjänst/sjukresor, också politikernas fel (läs arbetsförmedlingen) men det är en annan historia, skitbransch!

#4
2016-03-12 09:06

Hittils är det inte jättemånga avregleringar som lett till bättre situationer.

#5
2016-03-12 09:46

Polisen i Malmö misstänkte mig för att köra svarttaxi för många år sedan när jag hade en stor Mercedes. Efter lite tjatade fick jag köra. Hade en svåger och hans tjej i baksätet och polisen trodde att de var kunder.

#7
2016-03-12 14:56

vi lever snart i ett laglöst land, ingen bryr sej tyvärr.

#8
2016-03-12 16:23

milkylainen - Minna du TAXI, VAR GOD DRÖJ?

#10
2016-03-13 14:32

Tycker förbanna illa om avreglering i tid och otid.
Senast jag åkte taxi (det händer inte så ofta, precis) så körde föraren bort sig tre gånger innan han kom på hur han skulle ta sig söderut från stan. Dessvärre hade jag pupillvidgande ögondroppar och såg inte i tid för att få honom rätt.
I London hade man åtminstone för ett antal år sen, förarprov där aspiranten fick ta sig till gömda bakgator medelst skoter.
Och hur kul är det att hantera en taxikö med ett otal konkurrenter med väldigt olika beräkningsgrunder.

#11
2016-03-15 08:40

Hacken: Det måste vara Kling o Klang du träffa på som inte genomskådade dig. Hur är han svåger till dig om hans tjej inte är din syster?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.