Bild
Nästa artikel
Hella 470 med referenstal 37,5.

Bilfrågan: Vilken ramp?

Bilfrågan

”Hos alla butiker står det bara deras referenstal. Jag funderar på vilken det är?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
I nr 1/2018 testade ni LED-ramper och Hella 470 spot fick ”Bra köp”. Jag funderar på vilken det är? För hos alla butiker står det bara deras referenstal och inte till exempel ”spot”. 
Johan Rönmark

Svar:
Vi förstår din fråga – vi kunde ha förklarat tydligare vilken ramp som har den breda respektive den långa ljuskäglan. Men det är alltså Hella 470 med referenstal 37,5 som når längst. Hella 470 med referenstal 25 har en totalt sett bredare ljusbild särskilt upp till 125 meter.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

 

Ljustest - Vi Bilägare 1.2018

Ljus räddar liv Sverige har ett unikt djurliv. En del av våra vilda djur är farligt stora och kutar omkring nära och ibland över våra vägar. Ett sätt att undvika påkörning är att se dem i tid med bättre lyse. Digital fil som kan läsas i din smartphone, dator eller läsplatta. 4 sidor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.