Bild
Nästa artikel

Bilfrågan: Väntetid på Ford C-Max?

Bilfrågan

"Har Ford problem att få fram nya C-Max? Folk har fått vänta mer än åtta månader på sina bilar." Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar eller trafik.

FRÅGA:
Har Ford problem att få fram nya C-Max? Enligt bilförsäljaren har de tre månaders väntetid, men när man läser på olika forum så har folk fått vänta mer än åtta månader på sina bilar.

Har nyligen beställt en Grand 1,6 tdci Titanium och är inte speciellt sugen på att vänta mer än tre, fyra månader.

Bosse Ernst

SVAR:
Då det är en enorm efterfrågan på C-Max i hela Europa går fabriken på fullvarv. Det innebär att vi i princip producerar med maxkapacitet.

Det stämmer att det finns kunder som fått vänta upp till åtta månader. Dock har vi nu jobbat ifatt de långa leveranstiderna, och i dag kan man räkna med att få vänta i cirka 16 veckor på en ny C-Max med diesel. Vissa kombinationer av options kan tyvärr förlänga leveranstiden.

Ola Norberg, Ford Motor Company AB

Diskutera: Vad tycker du om väntetider på nya bilar?

Kommentarer

#1
2011-11-21 09:43

Kul för Ford att de går bra för dem. Trist att de har en front som ser ut som en lätt justerad variant av Peugeot - sneda lyktor och en minimal svart stötfångare i mitten av luftintaget, kantad av lackade ytor i bilens färg.

#2
2011-11-21 10:43

Jättefin bil som jag har tittat på, men aldrig kommer att köpa så länge den inte finns med etanolmotor. Aldrig någonsin att jag skulle köpa en diesel! Miljövärst! Klimatvärst!

#3
2011-11-21 13:06

Etanolmotor? Utan rening av etanolutsläppen och som släpper ut mer kolväten och annat än en modern dieselmotor. Kolväten ökar halterna av marknära ozon vilket kan leda till struprörscancer hos människor, och dessutom förhindrar det växters pollinering. Att etanol skulle vara bra för miljön är en bluff som alltför många har gått på alltför länge.

#4
2011-11-23 21:41

PSA hade ju väldiga leveransproblem efter katastrofen i Japan. Japanska delar i all ära men nog borde man sätta slantarna på flera än ett ställe eller hur?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.