Bild
Nästa artikel
Frågeställaren funderar på att köpa en Golf från 1996 i Sverige och registrera den i Norge.

Bilfrågan: Hur registrera i Norge?

Bilfrågan

”Hur går man till väga och vad kommer det att kosta ungefär? Ska bilen vara i Norge eller Sverige vid omregistreringen?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en dotter som bor i Norge och jag funderar på att köpa en VW Golf 3 TDI 1,9 från 1996 i Sverige till henne för priserna är dubbelt så höga i Norge vad jag hört. Hur går man till väga och vad kommer det att kosta ungefär? Ska bilen vara i Norge eller Sverige vid omregistreringen?
Berndt Dahlgren
 
Svar:
Att registrera en svensk bil i Norge är förenat med kostnader. För en 20 år gammal dieseldriven Golf som går att köpa för 12 000 kronor blir avgifterna cirka 19 500 kronor och därtill kommer årsavgifter. Exakt hur du ska gå till väga och vad det kostar kan du se på www.skatteetaten.no. Importproceduren startar när bilen står vid den norska gränsstationen.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du registrerat en svenskköpt bil i annat land?

Kommentarer

#1
2016-05-03 18:23

"Förenat med kostnader" :) Årets understatement.... och, det är likadant i Danmark, fast det är ett EU-land.

#2
2016-05-04 08:54

Det lönar sig väldigt sällan att importera äldre bilar til Norge., om de inte är veteraner
Avgifterna här beräknas på vikt, utsläpp och hästkrafter. Dessutom kommer moms på bilen.
Alla bilar är dyrare här, men framför alt motorstarka bilar. Till exempel kostar en ny mustang med V8 ca 1,3 miljoner och en Volvo XC90 med lite fart en dryg miljon.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.